Beauty

7 tips om je parfum langer te ruiken

Heb je net een geweldige parfum ontdekt, blijkt deze na twee uur al onruikbaar op je huid. Beetje een bummer. Sommige parfums verdwijnen nu eenmaal sneller dan anderen. Gelukkig kun je de duur van je parfum verlengen met een aantal simpele tips. Girlscene zet voor jou zeven tips op een rijtje die ervoor zorgen dat je de hele dag lekker ruikt!

1. Breng parfum aan voordat je jezelf aankleedt
Parfum wordt geactiveerd door hitte en chemische reacties, daarom is het beter om parfum op je huid aan de brengen en niet op je kleding. Daarnaast kan parfum vlekken achterlaten op kleding, zijde kan bijvoorbeeld slecht tegen de alcohol in parfum.

2. Breng parfum aan op de puls punten
Puls punten zijn plekken op je lichaam waar de hartslag gevoeld kan worden door aderen die dicht aan de huid liggen. De temperatuur in het bloed maakt dit een goede plek om parfum aan te brengen. Goede plekken zijn bijvoorbeeld de slaap, achter het oor en op de pols. Probeer niet te wrijven, hierdoor breken de moleculen en kan de geur verdwijnen. 

3. Kies parfum met sterke basisnoten
Net zoals componisten gebruiken parfumeurs noten, deze brengen de geuren aan in lagen. Topnoten zijn de hoofdnoten van een geur, deze worden als eerste vrijgegeven. Topnoten zijn meestal fris, fruitig en zoet. Nadat de topnoten vervagen komen de middelnoten naar de voorgrond, deze zijn rijker en langer aanwezig. Als laatst komen de basisnoten, deze blijven het langst en zijn erg aanwezig.

4. Gebruik parfums die bij het seizoen passen
De omgevingstemperatuur beïnvloedt de draagtijd van een parfum. Het parfum wordt geactiveerd door warmte, dit laat een sterke geur achter. Wanneer het warm is verdampen parfums sneller, het is dus verstandig een lichtere geur in de zomer vaker aan te brengen. Bij lagere temperaturen zal de geur minder intens zijn.

5. Gebruik de juiste hoeveelheid voor jouw huidtype
Het eerste wat je moet weten bij het kopen van huidverzorgingsproducten is je huidtype: vet, normaal of droog. Deze informatie is ook nuttig tijdens het kiezen van een parfum. De alcohol in parfum verdampt sneller op een droge huid dan op een vette, de luchtjes vervagen dan eerder. Door een goede moisturizer aan te brengen verleng je de levensduur van het luchtje. 

6. Verander je parfum wanneer je huid verandert
Er zijn talloze factoren die kunnen zorgen voor een verandering in jouw parfum. Iedereen heeft een andere lichaamschemie en daarom verschilt de geur per persoon. Hormonen en zweet kunnen ook invloed hebben op de geur van een parfum. Zweet wordt geproduceerd om het lichaam af te koelen en laat zout en andere mineralen achter op de huid, dit kan de natuurlijke geur van het lichaam beïnvloeden. Draag dus een geur die op dat moment bij je past.

7. Vertrouw je neus
Het is heel simpel, ruik jij jezelf dan ruiken anderen je ook. Teveel gebruiken van parfum is niet alleen zonde, maar je doet niemand er plezier mee. Misschien ben je te gewend geraakt aan een bepaald luchtje dat je het niet door hebt wanneer je hier te veel van gebruikt. Als je twijfelt, vraag het aan een vriend(in) en neem het zekere voor het onzekere.

Parfum inspiratie nodig? Check dan dit artikel.

Dit zijn onze favoriete parfums. Bestel ze direct door op de afbeelding te klikken!


Welke parfum gebruik jij?

Bron, bron

Must reads 👀