Health

De ultieme warming-up in 60 seconden

Niets is zo vervelend als wakker worden met een flinke dosis spierpijn. Helaas komt dit vaker voor dan we willen toegeven. De spierpijn komt doordat we onze spieren niet (goed genoeg) opwarmen. Vaak vergeten we dat een goede warming-up net zo belangrijk is als de workout. Gelukkig hoeft een warming-up niet lang te duren. In 60 seconden heb jij al de ultieme warming-up!

Je bent goed bezig met sporten en werkt aan een killer body, maar wist je dat een goede warming-up net zo belangrijk is? Het is namelijk super belangrijk dat je spieren warm worden, hierdoor voorkom je blessures. Door een goede warming-up wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Een goede bloedsomloop zorgt ervoor dat het bloed sneller pompt en de benodigde zuurstof en energie sneller worden vervoerd. Daarnaast zorgt een goede bloedsomloop ervoor dat je een beweging langer vol kunt houden.

Om warm te worden hoef je niet ouderwets te rekken en strekken. Er zijn een heleboel alternatieve bewegingen waarvan jij in 60 seconden warm wordt. Girlscene zet er een aantal op een rijtje.

1. Ga in een squat positie staan. Zorg ervoor dat je rechterbeen gestrekt blijft terwijl je je heupen naar achter en naar links duwt. Buig vervolgens je linkerknie en zak met je bovenlichaam naar beneden totdat je linker heup zich parallel aan de grond bevindt. Herhaal deze oefening met elk been vijf keer.

2. Zet je benen uit elkaar op heupbreedte. Stap vervolgens met je rechterbeen naar achter en zak langzaam met je bovenbeen naar beneden. Laat je knie net niet de grond raken. Kom terug in de begin positie. Herhaal dit met elk been vijf keer.

3. Maak jezelf lang en strek je armen boven je hoofd. Breng vervolgens je knie naar boven in een hoek van 90 graden en raak met je handen je knie aan. Ga hierna weer terug naar de begin positie. Doe dit vijftien keer.

4. Begin met je voeten op heupbreedte, zak daarna naar beneden in een lage squat. Kom weer terug omhoog en maak een kickboksende beweging met je armen. Herhaal dit vijftien keer.

Nu je goed bent opgewarmd is het tijd voor de workout. Girlscene zet alvast een aantal video’s op een rijtje zodat je meteen aan de slag kunt!

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube

Nu ben jij klaar voor je workout. Dat doe je in deze outfits:

 
 

Doe jij een warming-up? Wat is jou favoriete workout?

Bron, bron, bron

Beeld: Thinkstockphotos