Lifestyle

Bewezen: Kattenfilmpjes kijken maakt gelukkiger

Wat is er nu leuker dan kattenfilmpjes kijken? Helemaal niets vinden wij hier op de Girlscene redactie. Als het kon, zouden we de hele dag naar kattenfilmpjes kijken. We werden daarom ook heel blij van het nieuws dat al onze uren kijkplezier niet voor niets is! Alle cat lovers kunnen hun hart ophalen, want uit onderzoek is gebleken dat we gelukkiger worden en meer energie krijgen van het kijken van kattenfilmpjes. Kom maar op met al die filmpjes!

Natuurlijk wisten wij allang dat er niets leukers is dan een marathon kattenfilmpjes kijken. Maar nu is het moment waar we al die tijd op gewacht hebben eindelijk daar: een wetenschappelijk onderzoek naar kattenfilmpjes. Uit dit onderzoek is gebleken dat het kijken van kattenfilmpjes ervoor zorgt dat negatieve gevoelens verdwijnen. Het is voor het eerst dat hier wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. “Sommige mensen zijn van mening dat kattenfilmpjes niet echt een onderwerp zijn voor wetenschappelijk onderzoek. Maar het is wel het meeste populaire amusement op het internet”, zegt wetenschapper Jessica Gall Myrick van de Indiana University Media School.

Voor het onderzoek werden 7000 mensen ondervraagd over hun kijkgedrag en gevoelens. Uit het onderzoek komt naar voren dat na het kijken van kattenfilmpjes emoties zoals angst en verdriet afnemen. De proefpersonen krijgen zelfs meer energie! De meeste kattenfilmpjes worden gekeken op het werk of tijdens het studeren. 75% van de video’s kwamen de ondervraagde personen per ongeluk online tegen. Ze voelen zich totaal niet schuldig wanneer ze werk uitstellen om kattenfilmpjes te kijken, ze krijgen juist voldoening van het kijken, wat ervoor zorgt dat het schuldgevoel weggaat.

De deelnemers zijn ook bekend met beroemde katten zoals Le Chat Noir en Grumpy Cat. Door alle kattenliefde is het logisch dat de meest bekeken categorie op YouTube dan ook kattenfilmpjes zijn. Alleen al in 2014 zijn er ruim twee miljoen kattenvideo’s geüpload, samen hebben deze bijna 26 miljard views. Elke video is dus gemiddeld 13.000 keer bekeken. Niet alleen katten op YouTube doen het goed, ook op Instagram zijn katten een hit.

En nu dan het moment waarop jullie allemaal gewacht hebben: een compilatie van kattenfilmpjes!

Kijk jij graag naar kattenfilmpjes?