Lifestyle

Onbeschofte acties waar we ons allemaal schuldig aan maken

15

Heb jij weleens aan afspraak afgezegd omdat je het zo druk had terwijl je (stiekem) op de bank televisie zat te kijken? Je bent niet de enige! We zien onszelf natuurlijk het liefst als engeltjes die niets fout doen, maar stiekem doen we toch wat dingen die eigenlijk echt niet kunnen. Girlscene heeft een paar onbeschofte dingen op een rijtje gezet die we allemaal doen.

1. Zeggen dat we het heel druk hebben terwijl we (stiekem) op je bank liggen
Natuurlijk ben je dol op je BFF, maar je hoeft haar echt niet dag en nacht te zien. Soms heb je gewoon behoefte aan een beetje me-time. Als ze alweer belt om af te spreken, doe jij net alsof je nog bergen huiswerk hebt liggen die je vanavond écht moet maken. Ondertussen lig je stiekem onderuit op de bank met een zak chips naar een herhaling van The Hills te kijken...

2. Niet luisteren als iemand praat
Soms is iemands leven gewoon niet zo interessant als ze zelf denken. Heel leuk wat de kat van je vriendin nu weer uitgespookt heeft, maar jij hebt wel belangrijkere dingen aan je hoofd. Wat je aan moet vanavond op date met die leuke boy bijvoorbeeld...

3. In de trein twee stoelen bezet houden
Angstig kijk je vanuit de trein naar het perron, shit er staan wel heel veel mensen en mooi niet dat je jouw plekje voor je tas gaat opgeven. De trein stroomt vol en langzaam raken alle plekken bezet. Een vrouw kijkt hoopvol naar de plek naast je. Chagrijnig haal je je tas van de stoel en zet hem op je schoot. Vooruit dan maar.

4. Hapjes nemen van andermans eten zonder dat ze het weten
Eten is onze favoriete (na shoppen en slapen) bezigheid. We kunnen altijd en overal eten en voelen ons totaal niet schuldig wanneer we stiekem een koekje jatten uit de trommel van een collega. Wat niet weet, wat niet deert. Jij kunt er niets aan doen, die koekjes riepen je!

5. De deur niet ophouden voor anderen
Je zit net heerlijk van je koffie te genieten in dat schattige koffietentje als je ziet dat er een postbezorger naar binnen moet met een stapel pakketjes. Onschuldig doe je net alsof je heel druk bezig bent met je telefoon en laat je iemand anders opstaan om hem te helpen de deur te openen. 

6. Alle lekkere snoepjes eruit pikken
Jij kunt er niets aan doen dat je alleen de rode zuurtjes lekker vindt. Uit angst dat ze straks uit de snoeppot verdwenen zijn neem jij er alvast een paar mee. Of vier. Of vijf.

7. Iemand onderbreken tijdens het praten
Je collega duwt haar telefoon onder je neus met het zoveelste filmpje van haar baby terwijl ze maar door blijft praten over hoe goed hij al kan lopen. Uit het niets begin jij een verhaal te vertellen over je hond. Voor je het weet is ze weer het aan werk, mission accomplished.

8. Voordringen in de rij bij de bar
Het is jouw beurt om drinken te halen, maar no way dat je lang in de rij gaat staan voor een paar glaasjes wijn. Langzaam schuifel je tussen de mensen door totdat je vooraan bij de bar staat. "Drie wijn graag!" schreeuw je naar de barman terwijl het meisje naast je jou een gemene blik werpt. Je werpt haar nog een glimlach toe terwijl je vrolijk wegloopt met je glaasjes wijn.

9. Op je telefoon kijken tijdens het praten
Het is elke week hetzelfde liedje, je BFF komt huilend naar je toe met verhalen over haar vriend. Na vijf keer hetzelfde verhaal aangehoord te moeten hebben grijp je naar je telefoon. Terwijl je Instagram checkt vertel je haar voor de honderdste keer dat ze het echt moet uitmaken met haar vriend.

10. Alvast beginnen met eten
Terwijl je vriend net naar het toilet is wordt jullie eten gebracht. Het ziet er zo lekker uit en je hebt mega honger! Je kunt echt niet wachten met eten en neemt stiekem al een hapje. En nog een hapje, en nog één. Oeps!

11. Afspraken last minute afzeggen
Je ziet al de hele week op tegen dat verjaardagsfeestje en vanavond is het eindelijk zover. Je hebt echt totaal geen zin en hebt net je comfort outfit aangetrokken. Het feestje is al in minder dan een uur en je besluit je af te melden met een berichtje dat je ziek bent. Ach, volgend jaar is ze weer jarig.

12. Niet stoppen voor een zebrapad
Chagrijnig zit je op de fiets, je haat fietsen door de regen. Iedereen om je heen heeft een paraplu, maar jij had daar vanochtend natuurlijk niet aan gedacht. Bij het zebrapad staat een groepje mensen met allemaal paraplu's te wachten om over te steken. Snel fiets je door, want je hebt absoluut geen zin om stil te moeten staan en nog natter te worden! 

13. Fietsen in de weg parkeren
Je bent veel te laat voor school en kunt nergens een vrij plekje vinden in de fietsenstalling. Asociaal zet je je fiets voor wat andere fietsen en ren je snel naar binnen. Hopelijk moeten de andere fietsen er niet eerder uit dan jij.

Doe jij deze dingen ook?

Bron, bron

Beeld: Thinkstockphotos

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

15 reacties

 • 15 dagen geleden Anne Verbakel

  Kom op.. een oud artikel met oude reacties plaatsen?

  Sowieso belachelijk om te plaatsen dat wanneer je je comfi outfit aanhebt, je niet meer naar een feestje zal gaan. Lekker als iedereen zo zou afzeggen als je zelf een feestje geeft

 • 4 jaar geleden NEZ

  Whooops sommige dingen zijn waar haha

 • 4 jaar geleden Peej

  Hhaha... Sommige dingen indd herkenbaar.. hhah

 • 4 jaar geleden angela

  Oeps, bijna allemaal. Herkenbaar!

 • 4 jaar geleden RenĂ©e - redacteur Girlscene (redactie)

  @flipflups: Moet inderdaad dan zijn, natuurlijk. Heb het even aangepast, thanks!

 • 4 jaar geleden Flipflups

  "Hopelijk moeten de andere fietsen er niet eerder uit als jij." 'Eerder als', ja?

 • 4 jaar geleden Marshmallow

  doe helemaal geen van deze dingen eigenlijk

 • 4 jaar geleden SupremeBitch

  "ik ben onderweg" en nog thuis geen eens aanstalten gemaakt om te vertrekken.

  oeps...

 • 4 jaar geleden Anna

  ja ik herken er wel een paar xd

 • 4 jaar geleden Lisette

  Ik herken dit keer niks.

 • 4 jaar geleden Traveler

  Een paar doe ik wel eens inderdaad, maar het grotendeel niet heel eerlijk gezegd.

 • 4 jaar geleden Mijzelf

  1, 6 en 8 doe ik wel eens! Maar de rest, Nope..

 • 4 jaar geleden Shipgirl

  nou ik vind de deur niet openhouden voor iemand vind ik nou echt onbeschoft je kan heus 2 seconde wachten inplaats van iemand zo een deur in hun bakkes te laten klappen

 • 4 jaar geleden honeybabe

  true hahaha

 • 4 jaar geleden Shiny

  "Hopelijk moeten de andere fietsen er niet eerder uit als jij." Serieus? Verder leuk artikel

 1. 1