11 tekenen dat jij verslaafd bent aan series kijken

Lifestyle door Maudy

"Previously on...." Voor jou klinkt deze zin bekend in de oren! Heel fijn dat onze favoriete series altijd zo beginnen, maar eigenlijk hebben we dit natuurlijk helemaal niet nodig als fervent serie-kijkster. Jij kijkt namelijk al de hele week uit naar het moment dat er eindelijk weer een nieuwe aflevering online staat. Maar stiekem ben je eigenlijk meer het type dat een half seizoen in een dag kijkt #guilty, want binge watching is jouw favo hobby! Herkenbaar? Lees dan snel verder en check of jij ook verslaafd bent aan het kijken van series. 

1. Je hebt last van chronisch slaaptekort
Elke ochtend ben je minimaal een half uur bezig om je donkere kringen te verbergen, want je ging zoals gewoonlijk weer eens veel te laat naar bed. Je had met jezelf afgesproken nog één aflevering te kijken en dan te gaan slapen. Maar voordat je het wist was je alweer vijf afleveringen verder.. oeps! Vanavond ga je echt op tijd naar bed.

2. Je baalt van mooi weer
Terwijl iedereen bij het zien van de zon de grootse buitenplannen heeft, blijf jij veel liever binnen met de gordijnen dicht. Jij hebt graag regen, dan heb je ten minste een goede reden om lekker in bed te blijven liggen met je favoriete serie.

3. Je gebruikt overal quotes van je favoriete series
Elke persoon rondom jou wordt gek van je omdat je constant quotes opnoemt uit al je favoriete series. Jij kunt er niets aan doen dat je ouders niet weten wie Walter White is!

4. Je hebt geen sociaal leven
Eigenlijk staat er voor vanavond een feestje op de planning, maar je ligt net zo lekker onderuit gezakt op de bank dat je eigenlijk geen zin hebt om te gaan. Nog een aflevering en dan ga ik me klaarmaken... (not!)

5. Je hebt geen tv
Waarom produceren ze eigenlijk nog televisies? Het enige wat jij nodig hebt is je laptop. Zo kun je altijd je series kijken waar je maar wilt, ook tijdens colleges. Geen enkele tv die dat kan doen!


6. Je praat over personages alsof ze echt bestaan
Midden in je verhaal over een stel vriendinnen die gestalkt worden door iemand die zich A noemt, besef je dat dit helemaal niet waargebeurd is (oepsie!).

7. Je denkt niet in tijd, maar in series
Je hersenen denken alleen nog maar in series. Je moet om drie uur weg, dat betekent dat je nog precies twee afleveringen kan kijken voordat je weg moet.

8. Het is altijd tijd voor een serie
In de bus, in de trein, in de rij voor de kassa, het is altijd tijd voor een serie.

9. Je weet niet wat je moet doen na het einde van het seizoen
Je hebt geprobeerd het moment uit te stellen, maar nu is het toch eindelijk zover... Het einde van het seizoen is in aantocht. Wanneer je de laatste aflevering hebt gezien voel je je direct verdrietig. Wat deed je met het leven voordat je deze serie ontdekte?

10. Het blijft niet bij een aflevering
Eén is nooit genoeg, het is net als met een zak chips. Wanneer je er eenmaal aan begint, moet de hele zak op.

11. Wereldnieuws gaat langs je voorbij
Wat, sorry? Noodweer? Ik zat de hele dag series te kijken, dus dat heb ik even gemist.

Wat is jouw favoriete serie?

Beeld: Thinkstock