Travel

16 briljante inpak hacks die je een hoop stress besparen

Heel leuk hoor, op vakantie gaan. Maar het ding waar je áltijd weer tegenaan loopt... inpakken! Ineens kom je voor zware beslissingen te staan ('deze litttle black dress of toch deze? Ik wil ze allebeiiii!') en het eindigt altijd met uit pure wanhoop op je koffer zitten om 'm dicht te krijgen. En dan moet je ook nog zorgen dat je geen overgewicht hebt. Zucht. Om het je dit jaar een stukje makkelijker te maken, hebben wij de meest briljante inpak hacks verzameld. Nu kun je stressvrij je vakantie beginnen! 

1. Bewaar opladers en andere snoeren in een brillenkoker om ze op één plek te houden. 

2. Doe een douchekapje om je schoenen heen in plaats van ze in een plastic zak te stoppen. Zo blijven je koffer en kledingstukken schoon én bespaar je ruimte! 

3. Bewaar oorbellen in een leeg blikje lippenbalsem. 

4. Doe een rietje om beide uiteinden van een lange ketting zodat 'ie niet in de knoop raakt.

5. Om de ruimte in je koffer zo goed mogelijk te benutten, kun je jouw kleding beter rollen in plaats van vouwen en opstapelen. Je zult versteld staan over hoeveel meer kledingstukken je in je koffer kunt krijgen (en dat willen we natuurlijk ;-)). Zo voorkom je ook kreukels in je kleding. Win-win! 

6. Vouw je ondergoed in plaats van ze op een hoop in je koffer te gooien. Het is wat meer werk, maar zo houd je wel weer ruimte over voor andere dingen.  

7. Stapel je beha's op elkaar zodat ze hun vorm behouden. 

8. Stop (opgevouwen) ondergoed in de cups van je beha.

9. Bewaar schuifspeldjes in een leeg Tic Tac-doosje.

10. Stop opgerolde sokken in schoenen zodat ze hun vorm behouden. 

11. Span plastic folie over de flesopening en sluit het af met de dop. Zo voorkom je dat flessen gaan lekken in je koffer.

12. Doe crème en/of foundation in oude lenzendoosjes. Zo hoef je niet te zeulen met full size producten en bespaar je ook nog eens gewicht. 

13. Neem maximaal drie tops voor elke broek of rok mee. Zo voorkom je dat je te veel inpakt.

14. Doe een wattenschijfje in een poederdoosje om te voorkomen dat de poeder breekt. 

15. Verpak breekbare spullen in een sok. 

16. Bewaar kettingen en armbanden tussen twee laagjes plastic folie. De laagjes plakken aan elkaar en zo voorkom je dat kettingen en armbanden in de knoop raken. 

Waar ga jij naartoe deze vakantie? 

Bron, bron, bron

Beeld: thinkstockphotos

LOVE dit artikel
14 meiden hebben deze blog geloved