News

Bewezen: van een beha gaan je borsten hangen

Elke vrouw kent het gevoel: thuis komen na een lange dag en meteen je beha uit doen. Ahhh, zo fijn! Vanaf nu kunnen we dat fijne gevoel altijd hebben, want een Frans onderzoek heeft uitgewezen dat het dragen van een beha helemaal niet zo goed voor onze borsten is als we denken… Wat blijkt? Van een beha gaan je borsten hangen. 

Al jaren denken we dat beha's ons helpen om hangborsten tegen te gaan. Nu blijkt deze gedachte helemaal niet waar te zijn. Beha's gaan hangborsten niet tegen. Sterker nog: van het dragen van een beha kunnen je borsten juist méér gaan hangen. Wow. 

Dit zijn de resultaten van een onderzoek van het Franse Centre Hospitalier Universitaire in Besancon. Volgens één van de onderzoekers Jean-Denis Rouillon hebben we er geen baat bij om een beha te dragen. "Medisch, fysiek en anatomisch gezien hebben borsten niks aan een beha. Dit komt omdat beha's de aangroei van natuurlijk ondersteunend borstweefsel tegengaan, waardoor borsten gaan hangen."

Het onderzoek is in 1997 gestart. Vanaf dat jaar hebben ze 330 vrouwen gevolgd. Deze vrouwen waren allemaal tussen de 18 en 34 jaar oud. Telkens werden de borsten met en zonder beha opgemeten met een liniaal en op deze resultaten zijn de conclusies gebaseerd. 

De beha's mogen dus de deur uit volgens de Franse onderzoekers. Niet alleen omdat een beha niks voor je borsten doet, maar vooral omdat de onderzoekers beweren dat voor elk jaar dat je geen beha draagt, je tepels ruim zeven millimeter worden gelift. Kijk, als dat niet het proberen waard is! 😉  

Het onderzoek gaat overigens vooral op voor jongere vrouwen, volgens de onderzoekers heeft het voor vrouwen boven de 45 jaar geen zin meer om geen beha te dragen. Zij kunnen dus gewoon een bustehouder blijven dragen. 

Schrik jij van de resultaten van dit onderzoek? Overweeg je nu om geen beha te dragen? 

Bron, bron
Beeld: thinkstockphotos

 

 

Must reads 👀