Food

10x voedsel voor wittere tanden

Dat koffie, thee en roken niet meehelpen voor een mooie witte lach wist je waarschijnlijk wel. Helaas is niet iedereen gezegend met witte tanden. Dat heeft niet altijd te maken met slechte mondverzorging, maar sommige mensen hebben van nature wat gelere tanden. Je tanden bleken bij de tandarts is duur, dus deze natuurlijke oplossingen zijn zeker het proberen waard. We zetten 10 natuurlijke voedingsmiddelen die zorgen voor wittere tanden op een rijtje.

1. Appels
Door regelmatig een appel te eten worden je tanden minder geel. Dat komt door de zuren die in een appel zitten die tandplak verwijderen. Voor een zo goed mogelijk resultaat kun je het beste een zure appel nemen. Ideaal om je tanden schoon te maken na je lunch zonder te poetsen. An apple a day keeps the dentist away πŸ˜‰

2. Noten
Een paar jaar geleden kwamen veel mensen erachter dat noten gezond zijn. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je tanden. Dat komt doordat noten je tanden licht schuren. Dit verwijdert tandplak en zorgt voor een wittere lach.

3. Uien
Echt een frisse adem krijg je er niet van, maar witte tanden wel. Uien bevatten een stofje dat ervoor zorgt dat er minder snel tandplak wordt gevormd. Een ander voordeel is dat je waarschijnlijk sneller je tanden poetst, omdat je niet naar ui wil ruiken.

4. Sinaasappel
Het zuur in citrusvruchten maken je tanden witter, maar pas op dat je ze wel met mate eet. Te veel zuur zorgt er juist voor dat je sneller gaatjes krijgt. 

5. Ananas
Ananas bevat de stof bromelaïne. Dat is een stofje dat eiwitten afbreekt, zoals bijvoorbeeld de eiwitten die in tandplak zitten. Doordat de eiwitten worden afgebroken, verdwijnt tandplak en worden je tanden witter.

6. Aardbeien
Aardbeien bevatten zuren die je tanden witter maken. Alleen eten is vaak niet voldoende, dus voor een beter resultaat kun je met een aardbei over je tanden wrijven.

7. Champignons
Bacteriën zijn de oorzaak van tandplak. Champignons voorkomen de groei van bacteriën in je mond, dus ontstaat er minder plak. Als je champignons niet lekker vindt kun je ze bijvoorbeeld roerbakken met andere groenten of er soep van maken.

8. Selderij
Selderij is een ideale gezonde snack. Niet alleen omdat het weinig calorieën bevat, maar het helpt je tanden ook wit te houden. De structuur van selderij is heel vezelig waardoor het als een soort tandenborstel werkt. Het werkt alleen als je de selderij rauw eet, want gekookt verandert de structuur.

9. Wortelen
Wortelen zijn vaak droog waardoor er meer speeksel wordt gevormd. Speeksel zorgt ervoor dat je tanden worden gereinigd en bacteriën worden verwijderd.

10. Zout
Je hebt vast weleens gehoord dat mensen hun tanden poetsen met zout. Dat kun je beter niet doen, want als je niet voorzichtig bent beschadig je je tanden. Je kunt beter wat zout oplossen in water en hiermee regelmatig je mond spoelen. Zout doodt bacteriën waardoor er minder tandplak wordt gevormd.

Natuurlijk zijn dit allemaal geen wondermiddelen waardoor je direct een tandpasta smile hebt, maar alle kleine beetjes helpen. Het belangrijkst blijft goed poetsen en regelmatig naar de tandarts gaan. Door deze natuurlijke producten te eten, kan er weinig misgaan, maar ga niet zelf experimenteren met andere dingen. Wees zuinig op je tanden, want je moet er je hele leven nog mee doen πŸ™‚

Wist jij al dat je van deze natuurlijke producten wittere tanden krijgt?

Bron: Byrdie

Beeld: thinkstockphotos