News

Dit meisje vond haar identieke tweelingzus via YouTube

Dat we de liefde van ons leven kunnen vinden via internet wisten we al. Maar dat je er via het wereldwijde web achterkomt dat je een tweelingzus hebt, had niemand voor mogelijk gehouden. Het verhaal van Anaïs Bordier lijkt op een film, maar het is echt gebeurd. Zij kwam er via YouTube achter dat ze aan de andere kant van de wereld een dubbelganger rond heeft lopen: haar identieke tweelingzus. Dit bizarre verhaal moet je lezen! 

Anaïs Bordier is in Frankrijk opgegroeid en wist altijd al dat ze geadopteerd was. Er is haar verteld dat ze is geboren in Zuid-Korea als enig kind van een jonge, ongetrouwde vrouw. Het verhaal bleek niet helemaal waar te zijn. Het leven van Anaïs veranderde compleet toen een medestudent een YouTube-filmpje van Anaïs op haar Facebookpagina plaatste.

Dubbelganger
Eén klein detail: Anaïs had nog nooit een YouTube-filmpje gemaakt. "Toen ik de video bekeek, realiseerde ik me dat ik dat niet was, maar een Amerikaans meisje die er precies zo uitzag als ik", vertelt Anaïs aan The Guardian. Anaïs bekeek het filmpje tientallen keren en was verbaasd over hoe erg het meisje op haar lijkt. Ze kon geen grote verschillen opmerken, behalve de kleding en het accent. 

Facebook
Een maand later kwam er een nieuwe video van de dubbelganger online. Dit keer kon Anaïs achter haar naam komen: Samantha Futerman, woonachtig in Californië. Anaïs ging op onderzoek uit en kwam erachter dat Samantha ook geboren is in Zuid-Korea en dezelfde geboortedatum heeft. Vanaf dat moment besefte ze dat zij weleens haar tweelingzus kon zijn. Via Facebook kwamen ze met elkaar in contact, even later gingen ze Skypen. "We bleken dezelfde maniertjes te hebben, dezelfde lach en zelfs ons kapsel was vergelijkbaar", zegt Anaïs. 

Ontmoeting
De eerste ontmoeting was in Londen. Anaïs en Samantha hadden allebei familie en vrienden meegenomen voor de nodige steun. Het was een heel bijzondere ervaring. "Ik probeerde niet te staren, en zij begon te lachen. Ik was een beetje onhandig en raakte haar hoofd aan. Ik wilde fysiek contact, maar ik wist niet wat ik moest doen. Het viel me ook op hoe klein haar voeten waren. Toen bedacht ik me dat ik er zelf ook zo uit moet zien", vertelt Anaïs over de ervaring.

DNA-test
Anaïs en Samantha waren er wel uit, maar het moest toch bevestigd worden dat ze inderdaad tweeling zijn. Nancy Segal was bereid om een DNA-test te doen. "Dokter Segal belde ons via Skype en gaf ons het resultaat van de DNA-test. Ze zei: ‘jullie mogen elkaar knuffelen, jullie zijn een identieke tweeling!’”, vertelt Anaïs. Het is niet bekend hoe de twee uit elkaar zijn gehaald, maar ze zijn allebei dolgelukkig dat ze elkaar op zo'n bizarre manier terug hebben gevonden. 

Het verhaal van Anaïs en Samantha is zo bijzonder, dat er een boek over is geschreven en er een documentaire over is gemaakt. 

Had jij gedacht dat dit zou kunnen via YouTube? 

Bron, bron
Beeld: instagram

Must reads 👀