Travel

8 tips om een lange vlucht te overleven

Ga jij binnenkort (of over langere tijd) op vakantie naar een bestemming die niet binnen Europa ligt? Dan moet je waarschijnlijk lang vliegen en misschien zelfs overstappen. Hoewel vliegen niet het allerleukste van de vakantie is - je moet vooral zitten en wachten - zijn er verschillende dingen die je kunt doen om deze lange tijd te overbruggen. Girlscene geeft 8 tips.

Grote kans dat je 'gewoon' Economy vliegt en niet de voordelen (en ruimte) van business class ervaart tijdens de vlucht. Maar dat hoeft helemaal niet erg te zijn, want je kunt je er op voorbereiden.

1. Entertainment
Laad voordat je gaat vliegen al je elektronica op die je tijdens de reis wil gebruiken. Denk aan je telefoon, laptop of tablet, e-book, et cetera. Natuurlijk kun je tijdens de reis iets van twee of drie films kijken, maar misschien heb je wel de behoefte om een digitaal boek te lezen of muziek te luisteren. Dan is het wel zo handig dat al je apparaten zijn opgeladen! Enne, vergeet je koptelefoon of oortjes niet.

2. Trek je meest comfy outfit aan
Vliegen gaat om comfortabel reizen. Het maakt echt niet uit hoe je eruitziet tijdens je 8+ uur vlucht. Ruil je skinny jeans in voor een legging of joggingbroek en verder zijn laagjes echt een uitkomst. Als je het warm krijgt trek je je vest uit en als het kouder wordt sla je een sjaal om. Ideaal. Vergeet niet om een paar warme sokken mee te nemen om je voeten op temperatuur te houden tijdens het vliegen.

3. Neem niet te veel spullen mee
Als er iets vervelend is dan is het wel naar spullen moeten zoeken terwijl je probeert in te checken of iets uit je tas wil halen. Het is fijner om met één tas als handbagage te reizen waar je alleen het hoognodige meeneemt. Denk bijvoorbeeld aan je paspoort, boarding pass, reispapieren, koptelefoon, iets te lezen en de nodige beautyspullen...


4. Beauty

Beauty? In het vliegtuig? De airco droogt je huid flink uit, dus de nodige spullen meenemen is geen overbodige luxe. Smeer je huid regelmatig in met een voedende crème en smeer je handen en lippen in als het droog aanvoelt. En wist je dat er mensen zijn die zelfs (transparante) gezichtsmaskers op doen tijdens het vliegen? Misschien vind je dat iets too much, maar na aankomst op bestemming kan je huid dit vast waarderen.

5. Slaap
Het klinkt heel simpel en zelfs cliché, maar door te slapen vlieg je zo de uren weg. Als je het moeilijk vindt om in slaap te vallen kun je altijd een ASMR video luisteren. Wedden dat je dan zo in slaap valt? Girlscene heeft hier 15 video's op een rij gezet.

6. Stap uitgerust het vliegtuig in
Zoals hierboven staat is het een goed idee om te slapen in het vliegtuig, maar dat betekent niet dat het vliegtuig de ideale plek is om je slaap in te halen. Daarom ga je veel relaxter weg als je uitgerust bent. Wat als je heel moe bent en dan niet in slaap komt? Dan kom je gebroken aan op vakantie. Probeer dus goed te rusten voordat je weggaat.

6. Hydrateer
Eén van de belangrijkte dingen tijdens het vliegen is om genoeg (water) te drinken zodat je goed gehydrateerd blijft. Soms voelt het alsof het vocht uit je huid getrokken wordt en de enige manier om hier iets aan te doen is door 1. je beautyspullen erbij te pakken en 2. heel veel water te drinken. Het is niet zo goed voor je om niks te drinken zodat je niet hoeft te plassen. Als je echt goed voorbereid wil zijn koop je van tevoren een grote fles water die je het vliegtuig in meeneemt.

7. Poets je tanden
Aan het eind van een lange vlucht voel je je hoogstwaarschijnlijk niet heel fris en fruitig. Het helpt daarom om een tandenborstel en tandpasta mee te nemen zodat je in ieder geval je mond op kunt frissen. Na het poetsen van je tanden voel je je automatisch een stuk beter.

8. Neem snacks mee
Soms duurt het lang voordat de stewardessen bij je zijn met eten en snacks. Daarom is het altijd verstandig om eigen snacks mee te nemen. Zo overleef je hongermomenten! Neem bijvoorbeeld nootjes of gedroogd fruit mee.

Wat zijn jouw tips om een lange vlucht te overleven?

Bron en bron

Beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
8 meiden hebben deze blog geloved