Lifestyle

Dit is de app die ieder vriendinnengroepje nodig heeft

15

Als jij en je vriendinnengroepje niet bij elkaar zijn, dan spreken jullie elkaar wel via jullie smartphone. Geef het maar gewoon toe; je kunt niet zonder je vriendinnen. Want hoe blij word je als je een selfie van jouw bestie ontvangt? Er is een app die elk vriendinnengroepje nodig heeft. Deze app bevat onder andere een selfiewedstrijd (wat erg hilarische foto's oplevert), een wie betaalt wat functie én jullie kunnen elkaar ranken met vragen als "who will become most famous?" om elkaar beter te leren kennen. Heeft jouw vriendinnengroepje 'Happening' al ontdekt? En nee, we worden niet betaald om dit te schrijven ;-)! 

Door onze smartphone weten we nu 24/7 wat onze vriendinnen aan het doen zijn. Een groepsapp is zo geopend, maar het kan ook behoorlijk op je zenuwen werken. Kijk je even niet op je telefoon, heb je wéér 153 berichten die je moet teruglezen. En omdat je er snel doorheen scrollt, lees je over belangrijke berichten heen zoals wat je moet betalen aan je vriendin voor het eten in het park of wanneer iemand een verjaardag geeft. Best vervelend, vonden ook Jelmer Feenstra, Emiel Mols en Frank van Viegen. Zij verzonnen de Happening app. Inmiddels is de app razend populair -zo'n 150.000 mensen gebruiken Happening elke dag!- en wij snappen wel waarom.

Mocht je het nog niet kennen, het werkt als volgt. Je installeert de app, nodigt je vriendinnen (of huisgenootjes, familie of collega's) uit. In de groep kun je verschillende dingen doen. Er is een groepschat, een datumprikker, een eetschema voor huisgenoten en er is een wie betaalt wat functie waarmee je berekent wie er nog geld van wie krijgt en hoeveel. Maar de allerleukste functies op Happening zijn toch de minder handige: de selfiewedstrijd en de Ranking The Stars (friends, eigenlijk) game. 

Selfiewedstrijd
Als je iemand een foto met de paspop ziet nemen in de H&M, dan is de kans groot dat het voor de selfiewedstrijd is. Jullie krijgen elke dag een nieuwe selfieopdracht -klim in een boom, houd een echte baby vast, in de McDonalds- en wie de selfie het snelst maakt, krijgt de meeste punten. Wedden dat je meerdere keren de slappe lach krijgt door alle selfies! En je zal zien dat je gekke dingen gaat doen om de wedstrijd te winnen, zonder schaamte maak jij een foto met slagroom op je neus. Ach, alles voor de wedstrijd! 


Bron


Bron

Ranking The Stars
Ken je het programma Ranking The Stars, waarbij bekende Nederlanders een top 3 samenstellen voor verschillende dingen? Dat kun je ook doen met je vrienden. Beantwoord vragen zoals 'Wie is het grappigst als hij/zij dronken is?', 'Wie is het meest romantisch?' en 'Wie geloofde er het langst in de Kerstman?' om elkaar beter te leren kennen. Soms confronterend, maar vooral hilarisch! 

Heeft jouw vriendinnengroepje Happening al ontdekt? 

Bron, bron, bron
Beeld: instagram

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

15 reacties

 • 4 jaar geleden fleurdk

  Ik heb de app ook al een tijdje. Is inderdaad een hele leuke app

 • 4 jaar geleden Kyrnes

  Happening is echt oud nieuws, dit heb ik sinds een aantal maanden al niet meer...

 • 4 jaar geleden XLELY

  Komen jullie hier nu mee? HAHAHA ik heb deze app al sinds december ofzo en ben het nu inmiddels wel weer beu :')

 • 4 jaar geleden Dana

  Bestaat niet voor windows phone.

 • 4 jaar geleden Grace

  Wij moeten wachten op nieuwe vragen in de Ranking game haha. Maar nu doet niemand het ook meer.

 • 4 jaar geleden Leo

  Wij hebben een groep van studenten die samen naar Rome zijn geweest. Echt grappig, hoewel de selfie-opdrachten totaal niet uitvoeren haha.

 • 4 jaar geleden Shugglebird

  Dit deden we echt 2 maanden geleden haha, na een week was ik het trouwens wel zat.. Steeds dezelfde vragen (zat in 4 groepen) en meestal haakt iedereen af met selfies enzo nemen na 2 dagen. xD

 • 4 jaar geleden happyme:)

  Deze is er toch al een hele tijd? Niet echt nieuw meer...

 • 4 jaar geleden Music

  Heb het een tijdje gehad, maar dat is ook al wel even terug! Was inderdaad heel leuk.

 • 4 jaar geleden Charlotteex

  Ja was leuk (heb ik gehoord) maar dat is nu al lang weer over....

 • 4 jaar geleden Myrthe

  The happening is heel leuk inderdaad, alleen na 3 dagen achter elkaar door spelen heeft iedereen m weer verwijderd. Dan ken je alle vragen uit je hoofd namelijk.. Is overigens al een paar maanden geleden

 • 4 jaar geleden esmee

  Ja deze app is echt geweldig!! hahahhah

 • 4 jaar geleden HarryStylesismybae.

  Omg, hhaha! Dit is geniaal dit ga ik echt downloaden.

 • 4 jaar geleden Combi

  Ik heb de app ook al een tijdje. Is inderdaad een hele leuke app. Vooral ook de anyonieme chat is grappig. Daar heb ik echt om dubbel gelegen. Je weet dan dus niet wie wat zegt.

 • 4 jaar geleden Marcella

  Hier al aanwezig.

 1. 1