Lifestyle

13 manieren waarop jouw weekend verandert als twintiger

4

Als twintiger ben je veranderd van wilde party animal naar saaie party pooper. Je fulltime baan zuigt al jouw energie uit je, dus in de weekenden moet je uitrusten en bijslapen. Een avondje bankhangen in het weekend klinkt als een paradijs op aarde! Ook al ben jij je wilde haren nog lang niet kwijt, je bent niet meer dat wilde feestbeest van een paar jaar terug. Deze 13 dingen komen jou als twintiger zeker bekend voor. 

♥ Je voelt je niet meer zo saai als je geen plannen hebt voor de vrijdagavond. Je voelt je juist erg als je op de vrijdagavond plannen hebt gemaakt. Je hebt de hele week gewerkt. Alles wat je wil is thuiskomen, je trainingspak aantrekken en urenlang niets doen. Vijf jaar geleden zou dit echt een nachtmerrie geweest zijn...

♥ Je vindt stiekem huishoudelijke klusjes doen in het weekend helemaal niet zo erg. Natuurlijk, de was doen en boodschappen doen is nou niet je favoriete bezigheid, maar het voelt gewoon goed om voor jezelf te zorgen en productief te zijn! 

♥ Als iemand je vrijdagavond een berichtje stuurt om te vragen of je naar een kroeg of club komt en zegt dat het echt 'helemaal de bom is', wil je het liefst zo ver mogelijk uit de buurt blijven van die kroeg of club. 

♥ Wanneer je met je vriendinnen bent gaan jullie gesprekken soms over schoonmaakproducten, auto's en of je wel of niet salarisverhoging moet aanvragen. Maar dat maakt niet uit, want deze dingen zijn ook heel erg belangrijk! ♥ Het liefst doe jij een of twee dutjes op een zaterdagmiddag. 

♥ Boodschapen doen is echt therapie voor jou. Je ziet het niet als verplichting, maar als een heerlijk momentje voor jezelf. 

♥ Je doet minimaal één belangrijk ding in het weekend, anders voelt het als een complete verspilling. 

♥ Als er voor de kroeg of bar een rij staat om naar binnen te gaan, heb je direct al geen zin meer, want dat betekent dat er binnen nog veel meer mensen zijn... En je hebt eigenlijk geen zin in een overvolle kroeg. Al die geluiden en irritante mensen, no thanks! 

♥ Je kunt eigenlijk alleen maar keihard stappen als je weet dat je de volgende dag tijd hebt om uit te brakken. Vroeger kon je vol gas uitgaan op een donderdagavond en vrijdagochtend weer in de collegezaal zitten. Dit is nu echt voltooid verleden tijd. 

♥ Je kunt maximaal twee glaasjes drinken, anders trek je het aan de eind van de avond niet meer. Want je had afgesproken en wijn maakt jou altijd een beetje moe... 

♥ Je bent extreem gelukkig als je ziet op jouw wekker dat je nog exact 8, 9 of 10 uur hebt om te slapen... Eindelijk... Rust... Zzz...

♥ Je vindt het helemaal niet erg om een zaterdagavond alleen thuis te zitten. Eindelijk kun je lekker televisie of een serie kijken. Je avond is helemaal compleet met je dikke pyjama, geitenwollen sokken en een lekkere reep chocolade. Met een vriendinnetje kijken is nog gezelliger! 

♥ Op zondagen vind jij het lekker om uit te slapen, maar niet tot 2 uur in de middag. Uitslapen betekent in jouw woordenboek slapen tot 10.00 uur. Je verbaast je over die jaren wanneer je met gemak tot halverwege de middag in bed kon liggen... Wat een verspilling van de dag eigenlijk! En dit is ook zo'n realiseermomentje: je bent echt aan het ouder worden!

Nog 13 andere tekenen dat je aan het ouder worden bent, lees je in dit artikel

Wat doe jij het liefst in het weekend?

Bron, bron 
Beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved