Lifestyle

Zo geef jij aan wat je lekker vindt

Misschien heb jij al helemaal uitgevonden wat jij lekker vindt tijdens het zoenen of in de slaapkamer. Jij en je vriendje zijn helemaal op elkaar ingesteld en dat is heerlijk! Maar wat als je graag wilt dat hij het net even anders doet? Hoe zeg je dat tegen hem zonder hem te kwetsen? In dit artikel geven we tips hoe je dit tegen je vriendje kunt zeggen.

Voordat we met de tips komen, onderscheiden we het in zoenen en seks. The intimate stuff… Jij zou het ook fijn vinden als je vriend eerlijk tegen jou is en aangeeft wat hij lekker vindt. Jij vindt het bijvoorbeeld niet lekker dat je vriend met zijn tong zo ver in jouw mond hangt tijdens het zoenen. Je kunt dit bijsturen door subtiele hints te geven of straight to the point te zeggen waar het op staat. Wat zeg je als hij iets doet wat je niet lekker vindt? En hoe geef je aan als je iets wél lekker vindt? Lees verder voor de tips.

Begin met een compliment
Voordat je begint met iets wat hij zou moeten veranderen, zeg eerst tegen hem wat je wel lekker vindt. Neem het voorbeeld van het zoenen. Je zou kunnen zeggen tegen je vriend dat je het heel fijn vindt om met hem te tongzoenen en dat hij een goede kusser is. Maar dat je persoonlijk houdt van iets minder tong. Als jij tijdens het zoenen ook jouw tong in zijn mond gooit, zal hij automatisch denken dat jij veel tong ook lekker vindt. Je kunt hem dus een hint geven door zelf niet al te veel tong te gebruiken. Hij zal zich hierop aanpassen door zijn tong ook meer binnenboord te houden. Als hij dit niet doet, zeg er dan gewoon wat van. Zijn intentie is om jou ook te verwennen, dus zeg wat jij lekker vindt, want hier pluk je uiteindelijk zelf de vruchten van! 

Zeker als je nog maar kort iets hebt, is het nog niet duidelijk wat hij lekker vindt.  Je kent zijn lichaam nog niet zo goed en hij kent jouw lichaam nog niet optimaal. Meestal begin je met iets wat je gewend bent om te doen en kijk je hoe hij hierop reageert. Hiervoor moet je dus experimenteren. Kijk goed waar hij op reageert. Laat hem duidelijk merken wanneer hij jouw spot gevonden heeft door bijvoorbeeld zachtjes te kreunen. 

Het kan zijn dat jij en je vriendje een vaste routine hebben tijdens de seks. Eerst hij boven, dan jij onder, eerst zus, dan zo, klaar. Experimenteer en probeer eens wat anders uit. Bijvoorbeeld een ander standje of seks op een andere plek in huis. Doe alleen dingen waar jij je ook fijn bij voelt. 

Zeg wat je lekker vindt
Als jij iets lekker vindt, mag je het hem best laten weten! Je kunt dit laten weten door zachtjes te kreunen, 'Ja…' of 'Ga door…' te zeggen. Of gewoon: 'Ik vind het zo lekker als je…' Zeg waar je van geniet. Jij vindt het ook leuk om te horen van je vriend dat je hem goed kan verwennen. Wees eerlijk en wees niet te zuinig in het geven van complimentjes. Als jullie open zijn en goed kunnen communiceren, zal het jullie band alleen maar sterker maken. 

Zeg wat je niet lekker vindt
Maar hoe zeg je nou dat je iets niet lekker vindt? Nou gewoon, door het te zeggen. Mannen houden van duidelijkheid. Dus zeg gewoon eerlijk dat iets niet voor jou werkt. Zo hoef je ook niet te doen alsof je iets lekker vindt. Zeg wanneer je iets niet lekker vindt, ook wat je wel lekker vindt, zodat hij zich kan aanpassen. 

Wat vind jij? Is het normaal om met iemand te zoenen of te vrijen die je net kent? Discussieer mee op het Girlscene forum. Hoe red je je uit ongemakkelijke sekssituaties? Lees het in dit artikel. 

Durf jij tegen je vriend te zeggen wat je lekker vindt en wat je niet lekker vindt? 

Beeld: Thinkstock 

Must reads 👀