Lifestyle

Bewezen: het jongste kind is het grappigst

11

Ben jij de jongste thuis? Dan ben jij ook de leukste thuis! Daar kan je oudere broer of zus niet tegenin gaan, want het is bewezen dat het jongste kind het grappigst is. Maar niet getreurd als je niet de jongste bent, uit het onderzoek kwamen ook nog andere conclusies. Hier lees je waarom het jongste kind het grappigst is en welke voordelen het oudste kind of het middelste kind hebben. 

Wie heeft er bij jou thuis vaak de lolbroek aan en om wie moet iedereen het meest lachen? Wij doen een gokje: de jongste. Nou, niet zozeer een gokje, het is namelijk bewezen! Het jongste kind is het grappigst. Dat blijkt uit een onderzoek van YouGov. Zij deden onderzoek naar de effecten van de geboortevolgorde op je persoonlijkheid.

Wat blijkt? Het jongste kind is over het algemeen (46%) het grappigst. Gelukkig hebben de oudste kinderen en middelste kinderen ook een aantal voordelen. Oudste kinderen zijn verantwoordelijker (54%) en beter georganiseerd (54%). Door deze twee eigenschappen zijn oudste kinderen vaak ook succesvol. Als je het middelste kind bent, dan ben je heel sociaal, kun je goed voor jezelf opkomen en ben je creatief.

Maar toch: het jongste kind is het grappigst!  

Ben jij het jongste, middelste of oudste kind? 

Bron, bron
Beeld: thinkstockphotos

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved