Food

5 producten die je het best kunt eten voor een yogales

Yoga is erg ontspannend. Iedereen is bang om tijdens yoga een windje te laten. Het is helemaal niet gek als het jou een keer is overkomen! Sommige yogaposes zijn bedoeld om je lichaam te ontspannen, dus ja, zo’n windje is voor je ‘t weet gelaten. Je kunt door het eten van de volgende producten langer energie bewaren én ze produceren geen extra gasvorming.

Bananen
In bananen zitten veel vezels die je een vol gevoel geven en hebben een positief effect op je bloedsuikerspiegel. Er zit genoeg suiker in dat jou gedurende de yogales energie geeft. Bananen houden je gehydrateerd en het magnesium wat in bananen zit zorgt ervoor dat je geen spierkrampen krijgt. Eet een banaan een uur tot half uur van tevoren en je zult de voordelen ervan merken.

Amandelen
Een handje vol amandelen is een prima pre-workoutsnack die je honger wegneemt. Ongebrande ongezouten amandelen zijn natuurlijk beter dan gebrande gezouten amandelen, dus ga je binnenkort naar de winkel (of markt) om amandelen te kopen: neem de meest pure amandelen. Amandelen bevatten proteïnen en gezonde vetten, waardoor je energielevel omhoog gaat tijdens de yogales. Veel vezels, de energiegevende vitamine B2 en het antioxidant vitamine E zitten in deze nootjes en geven jou energie voor een intensief lesje yoga. Eet amandelen ongeveer een uur tot een half uur van tevoren. 

Havermout
Havermout geeft je ontzettend veel energie! Eet niet teveel havermout, want het kan als een baksteen op je maag liggen! Havermout verteert langzaam en daarom voel je je goed gevuld na het eten van een bakje havermout. In havermout zit veel magnesium wat goed is voor je botten. Eet havermout ongeveer een uur tot een half uur van tevoren. 

Dadels
Een licht hoofd krijgen (van te weinig eten) tijdens een yogales is ronduit vervelend. Dadels zorgen ervoor dat je genoeg energie blijft houden! Ze zitten vol met proteïne, vezels en geven je voldoende brandstof voor de les. De suikers die in dadels zitten komen langzaam vrij, waardoor je energielevel geen piek maakt (en weer zakt), maar een lange tijd constant blijft. Eet wat dadels (niet te veel – ze zijn zó lekker!) ongeveer een uur tot half uur van tevoren. 

Groene smoothie
Een groene smoothie is super simpel om zelf te maken. Het geeft je snel energie. In een goede groene smoothie zitten helemaal niet veel ingrediënten, want het moet licht verteerbaar zijn. Voeg kokoswater toe aan de smoothie voor extra hydratatie. Spinazie is een goed ingrediënt voor zo’n groene smoothie. Een theelepel chiazaad in de smoothie maakt het helemaal af. Drink de smoothie ongeveer een uur tot half uur van tevoren. 

Welke producten moet je links laten liggen voor een lesje yoga? Voedingsstoffen waar veel lucht in zit veroorzaakt extra gasvorming. Van frisdranken, appels en slagroom kun je extra gasvorming krijgen. Peulvruchten, uien en koolsoorten garanderen ook geen windvrije yogales…

 
Havermout  /  Verse dadels

Wat eet jij het liefst voor een workout?

Bron, bron, bron

Must reads 👀