Beauty

7 redenen waarom je vandaag nog koud moet douchen

Wat is er lekkerder dan een heerlijke warme douche...? Bijna niets. Hoewel de temperatuur van het water in de zomer best iets naar beneden mag, zetten veel meiden in de winter de temperatuur toch een tandje hoger. En dat terwijl koud douchen juist heel goed voor je is. Huh, koud douchen? Ja! Girlscene vertelt je er alles over in dit artikel.

1. Je wordt alert
Aan de gedachte om 's ochtends koud water over je lijf te laten glijden krijg je eerder de rillingen dan een ontspannen gevoel. Toch? Deels waar, maar tegelijkertijd is het goed om diep te ademen als je lichaam reageert op deze 'shock'. Je lichaam doet er alles aan om je warm te houden waardoor de zuurstofopname verbetert. De hartslag verhoogt, waardoor het bloed goed door je lichaam stroomt. Dit is een soort natuurlijke energie voor de rest van de dag.

2. Het is beter voor huid en haar
Eén van de beste natuurlijke manieren om je huid in haar in goede staat te houden is door te eindigen met een koude douche. Warm water droogt de huid uit, maar koud water doet dat niet. Het zorgt er bovendien voor dat je huid niet zo snel gestript wordt van haar natuurlijke oliën.

3. Je humeur verbetert
Er zijn verschillende factoren die je humeur beïnvloeden en er zijn verschillende manieren om je humeur te verbeteren. Koud douchen stimuleert de noradrenaline secretie - uh... ja - wat gelinkt is aan stemmingsstoornissen als depressie. Of het depressies compleet voorkomt is niet bekend, maar het helpt wel om je je beter te laten voelen.


4. De bloedcirculatie verbetert
Koud water zorgt ervoor dat het bloed beter rond je organen stroomt. Het helpt om de bloeddruk te verlagen, de geblokkeerde aders vrij te maken en het immuunsysteem te verbeteren. 

5. Het stimuleert gewichtsafname
Koud douchen heeft een verrassende werking als het om je gewicht gaat. Het lichaam bestaat uit twee soorten vetweefsel. Koude temperaturen stimuleren één van de twee weefsels wat ervoor zorgt dat je gewicht kan verliezen. Als je het blijft doen schijn je tot wel 4 kilo per jaar te kunnen verliezen.

6. Het verlicht stress
Als je stress hebt stap je waarschijnlijk liever in een warm bad, terwijl een koude douche ook goed is. Sterker nog, het verlicht stress. Meteen onder de koude stralen springen zorgt ervoor dat je tolerant wordt voor stress. 

7. Het helpt tegen spierpijn
Er is een reden dat sporters een ijsbad nemen. Nu stap je zelf waarschijnlijk er niet vrijwillig in om je spierpijn te verminderen, maar toch wil het helpen als je in dat geval een koude douche neemt. Je hoeft er niet een half uur onder te staan, gewoon even kort eronder en klaar!

Neem jij weleens een koude douche? Hoe houd jij dat vol?

Bron en bron

Beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved