7 spelletjes die je sowieso wilt spelen met mooi weer

Travel door Emma

Als het zo warm is als vandaag, ga je natuurlijk echt niet binnen zitten. De zon schijnt, daar moet je van genieten! Je kunt met een boekje in het gras gaan liggen, maar je kunt ook actief bezig zijn. Inderdaad, net als vroeger. Als we ouder zijn doen we steeds minder spelletjes, maar waarom eigenlijk? Deze spelletjes zijn allemaal even verslavend en sommige zijn nog verkoelend ook! Wat dacht je bijvoorbeeld van Twister in het gras of waterballon volleybal... Girlscene zet de leukste zomerspellen op een rij.

Twister in het gras


Bron

Misschien heb je het al een tijdje niet meer gespeeld, maar Twister blijft leuk! Maar om nou Twister te doen op dat plakkerige zeiltje? Nee, dat is niet echt summer proof. Twister in het gras is perfect om samen met je vrienden in het park of de achtertuin te doen. Het enige wat je nodig hebt is spuitbus met verf in verschillende kleuren (verkrijgbaar bij o.a. Action) en de draaischijf van het spel. Plezier gegarandeerd! 

Giant beerpong


Bron

Verzamel een aantal grote vuilnisbakken/tonnen, pak er een bal bij en je hebt alle materialen die je nodig hebt voor giant beerpong! Natuurlijk speel je giant beerpong niet met drank zoals bij de traditionele beerpong, anders zou het wel heel snel uit de hand lopen ;-). Als je de bal in een ton van het andere team weet te gooien, dan mag je die ton met water over je concurrent(en) heen gooien. En andersom natuurlijk! 

Liquid limbo


Bron

Liquid limbo is limbo dansen met... een straal water als limbostok! Wat je dus nodig hebt voor liquid limbo is een tuinslang. De waterstaal motiveert je natuurlijk ook enorm om nóg lager te gaan. Anders word je zeiknat. We raden het je echt niet aan om dit de hele middag te spelen, dat is niet zo vriendelijk voor het milieu en je zal ook niet blij worden van de waterrekening. 

Zwembad tafeltennis


Bron

Op een warme dag is er niets fijner dan in het zwembad liggen. Ga vandaag lekker naar een buitenzwembad of blaas een groot zwembad op in de tuin. Je kunt dan niet alleen lekker dobberen, maar je kunt ook ping pong in het zwembad spelen! Pool ping pong gaat wel iets anders dan normaal, want je hebt natuurlijk geen tafel (tenzij je een groot drijvend platform hebt!). Bij pool ping pong gaat het erom dat je zo vaak mogelijk overspeelt. Het balletje mag niet in het water belanden.

Waterballon volleybal


Bron

Volleyballen? Nee joh, veel te warm! Tenzij je waterballonnen in het spel brengt. Waterballon volleybal is het perfecte zomerspelletje. Wat heb je nodig? Heel veel waterballonnen, een net en (hand)doeken. Je speelt waterballon volleybal met minimaal vier mensen en altijd met een even aantal. Je spant per tweetal een doek en het is de bedoeling dat jullie de waterballon opvangen en terugspelen. Als de waterballon op de grond valt, kost het punten.   

Glow in the dark bowlen


Bron

Als het zo warm is dat je 's avonds ook nog lekker buiten kunt zitten, dan is glow in the dark bowlen your game. Je hebt glow in the dark armbandje nodig, tien plastic flesjes en een bal. Het is de bedoeling dat je met de bal alle flesjes omstoot, maar dat spreekt waarschijnlijk wel voor zich. En voor glow in the dark bowlen hoef je die oncharmante bowlingschoenen niet aan.  

Waterballon lummelen


Bron

Lummelen heb je vroeger vast weleens gedaan. Je staat met een aantal mensen in een cirkel en één persoon staat in het midden van de cirkel. Deze persoon is de lummel. De mensen in de groep moeten de bal overgooien en de lummel moet de bal zien te onderscheppen. Maar omdat het zo warm is vervangen we de bal door een waterballon. Dit zorgt voor nog meer uitdaging: de waterballon mag niet op de grond vallen en als de lummel de waterballon onderschept mag hij/zij de waterballon lek prikken boven het hoofd van iemand anders. 

Welk spelletje ga jij vandaag spelen? 

Bron, bron, bron