Travel

11 landen die je deze zomer moet bezoeken

21

De zomer lijkt nu echt aan te breken en mocht jij nog geen vakantieplannen hebben, dan kan ik - Milou - je aanraden de standaardlanden een keer links te laten liggen. Spanje, Frankrijk en Italië kennen we nu wel, en -hoewel ze fantastisch zijn- de wereld heeft meer te bieden. Dit zijn 11 alternatieve landen die je deze zomer niet over mag slaan.


Foto: Ramirez

1. Bosnië en Herzegovina
Bosnië is allang niet meer het door oorlog verscheurde land dat je je misschien kunt herinneren uit het Jeugdjournaal. Tegenwoordig is het er kalm en is het een goedkoop vakantieland met veel natuurschoon. Vergeet geen bezoekje te brengen aan het eeuwenoude stadje Mostar en de bruisende hoofdstad Sarajevo. 


Foto: Nicolas Lannuzel

2. Singapore
Zeker niet prettig voor je budget, maar zeker zo interessant. Singapore is het kleinste land van Zuid-Oost Azië. Het is een stadstaat, wat inhoudt dat het land alleen maar bestaat uit een stad: Singapore. De beste Instagram foto’s schiet je in en rondom de infinitypool van Marina Bay Sands Hotel. 


Foto: Flickr

3. Nicaragua
Dit land in Midden-Amerika wordt vaak overgeslagen ten faveure van grote broer Costa Rica, maar iedereen die in beide landen geweest is zegt ‘Nica’ (het koosnaampje) leuker te vinden. Het is goedkoper, rustiger en zelfs mooier. 


Foto: B. Monginoux / landscape-photo.net

4. Macedonië
In de Balkan tref je ook een land dat op de plaatjes verdomd veel op Frankrijk of Italië lijkt. Het Meer van Ohrid is een pareltje en een citytrip naar Skopje wordt steeds hipper. Groot voordeel: de Balkan is nog altijd spotgoedkoop. 


Foto: Mr. John Cummings

5. Uganda
De mensen die veel in Afrika komen zijn het erover eens: Uganda is een van de mooiste landen op dit continent. Niet alleen qua natuurschoon, maar ook qua bevolking. En dan heb ik nog niet eens gemeld dat veel toeristen naar Uganda komen om gorilla’s in het echt te zien. Hoe indrukwekkend is dat? 


Foto: Benh Lieu Song

6. Luxemburg
Je zult je er misschien geen drie weken vermaken, maar mocht je alleen maar tijd hebben voor een kort weekendje weg, denk dan eens aan Luxemburg (stad). Klein genoeg om in één dag te ontdekken en dat geldt eigenlijk ook voor de omliggende natuur. 


Foto: Nicholas Kenrick

7. Myanmar
Het meest interessante land uit de lijst is waarschijnlijk Myanmar. Een land dat je ook wel kent als Birma, de oorspronkelijke naam. Verschillende landen weigeren nog altijd Myanmar als naam te accepteren en hebben ook de nieuwe hoofdstad sinds 10 jaar (Naypyitaw) niet erkend. Pas sinds een paar jaar is er een vorm van toerisme in het land en vooral de tempels van Bagan zijn adembenemend mooi. 


Foto: Rob Hogeslag

8. Albanië
De laatste in het rijtje Balkan-landen. Voor de echte strandliefhebbers een aanrader. Albanië heeft tientallen kilometers kustlijn. En niet zomaar eentje, want het land grenst aan Griekenland waardoor het ware pareltjes telt. Maar dan is het nog een flink stukje goedkoper dan Griekenland. 


Foto: Arianos

9. Vietnam
Als je de foto’s van de rijstvelden in het noorden, het hectische Ho Chi Minh City of de turquoise baai van Halong Bay ziet, dan weet je: ik wil alleen nog maar naar Vietnam. Spotgoedkoop en super mooi. Wacht overigens tot net na de zomer: op dit moment is het regenseizoen. 


Foto: Gustavo Uval

10. Uruguay
Waarschijnlijk ken je dit land alleen uit de voetbalwereld of als kleinere broertje van Paraguay. Het land is één van de minst corrupte landen van Zuid-Amerika en wordt daardoor het Zwitserland van Zuid-Amerika genoemd. Het ligt overigens ingesloten tussen Brazilië en Argentinië. Hoofdstad Montevideo is een bruisende, levendige stad, maar het land heeft ook een groen binnenland en mooie stranden. 


Foto: jmaximo from Lisboa, Portugal 

11. Sao Tomé en Principe
Wattehh? Ja, deze eilandengroep tref je in de Golf van Guinnee, in Oost-Afrika. Het wordt verrassend weinig bezocht, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Kaapverdië. Terwijl het minstens net zo mooi of zelfs nóg mooier schijnt te zijn. En dat zonder de golf toeristen. 

Milou (23) schrijft de budget reisblog Explorista, the broke girls guide to travel. In 2013 liet ze al haar angsten achter zich en begon ze te reizen met een klein inkomen. Inmiddels zit ze minimaal één week per maand in het buitenland, komt ze zo vaak in Londen dat ze er bijna woont en spendeert ze al haar uren aan het delen van de beste budget- en reistips met haar lezers.

Welke landen wil jij bezoeken?

LOVE dit artikel
13 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

21 reacties

 • 4 jaar geleden xBaishax

  Naar Vietnam moet je juist in het regenseizoen gaan, anders sterf je van de warmte. In het regenseizoen betekent het niet dat het constant regent, het klimaat is tropisch, er zijn alleen maar af en toe heftige regenbuien.

  Sri Lanka is ook echt geweldig (in het regenseizoen)!!!!

 • 4 jaar geleden Rosalie

  Ugandaaa

 • 4 jaar geleden Kaneeltje

  Zo leuk! Ik hou het op 3 weken in de omgeving van Napels in de zomer

 • 4 jaar geleden Treacherous

  Damnnnn ik wil zo graag reizen

 • 4 jaar geleden Alisa Bosnaa

  Ik ben in Bosnië geboren

 • 4 jaar geleden Xannah

  naar 11 landen in een zomer??

 • 4 jaar geleden chérie

  Wat mooi! En leuk dat er niet van die vanzelfsprekende vakantielanden zijn gekozen

 • 4 jaar geleden Carmen Lith

  Waarom neemt iedereen de titel altijd zo letterlijk... het zijn gewoon leuke tips dus jullie hoeven niet voor de zoveelste keer te zeggen dat je niet 11 landen in een zomer kan bezoeken... leuk artikel, zal het zeker onthouden voor volgende zomer! Misschien een tip om dit soort artikelen te plaatsen voordat iedereen zijn vakantie al heeft geboekt

 • 4 jaar geleden Annexs

  net terug van een geweldige vakantie in de balkan! vooral macedonie is prachtig! albanie is ook erg mooi maar corrupt (lees: wiet valleien en illegale handeltjes) het mooiste aan de vakantie was toch wel de gastvrijheid! echt een aanrader!

 • 4 jaar geleden Homeiswheretheheartis

  Costa brave komt dit jaar aan de orde en Parijs ! Jippieeeh

 • 4 jaar geleden Peace.

  En wie gaat dat betalen? Precies, ik blijf lekker in Nederland. Maar zeker leuk voor in de toekomst.

 • 4 jaar geleden Kopjechino

  11 landen deze zomer? Jeetje, ik vind het al knap als mensen naar 1 land gaan.

 • 4 jaar geleden xoxoAmina

  Ieder jaar naar Bosnie, Krijg er geen genoeg van 👌🏼

 • 4 jaar geleden Shugglebird

  if only i had the money

 • 4 jaar geleden HERMIONE

  Leuk lijstje!

 • 4 jaar geleden MOU

  11 landen bezoeken in een zomer is wel een beetje extreem.

 • 4 jaar geleden Pretty

  Singapore is ge-wel-dig. Vooral het hotel Marina Bay Sands! Ik heb er zo van genoten daarin te mogen overnachten!

 • 4 jaar geleden Koetje

  11 landen die je deze zomer moet bezoeken... Ja joh ik ga in één zomer even naar 11 verschillende landen toe. Stond mijn rekening dat maar toe :o

 • 4 jaar geleden Neggelswokkel

  Ik ga naar Vietnam en naar de balkan : )

 • 4 jaar geleden Charlotteex

  Ik ben 2 jaar geleden in thailand geweest; een rondreis... was ook prachtig! Dit jaar gaan we weer een grote reis maken van 3 weken (2 weken rondreizen, 1 week in een huisje bij galle) in Sri Lanka!!

 • 4 jaar geleden Iris

  Een kennis is net terug van een rondreis door Azië. Ze is een veel landen van dit lijstje geweest zoals Myanmar en Vietnam. Het is een leuk lijstje omdat er niet voor de hand liggende landen in staan.

 1. 1