Goodbye Girlscene: Stagiaire Marjolein neemt afscheid

Lifestyle door Marjolein

Hoe cliché het ook klinkt, het leek wel een week geleden toen ik met knikkende knieën de Girlscene redactie binnen kwam lopen. Ik kwam binnen toen het winter was en vertrek nu het zomer is, maar die paar maanden leken meer op weken. Lees hier waar ik mij de afgelopen maanden mee bezig heb gehouden, hoe ik mijn stage heb ervaren en vooral waarom ik jullie wil bedanken.

Na eindeloos twijfelen of ik wel goed genoeg zou zijn besloot ik toch maar mijn sollicitatiebrief naar Girlscene te sturen. Op wintersport (inclusief slecht bereik) kreeg ik een mailtje dat ik twee proefartikelen mocht schrijven. Deze kans moest ik grijpen. Ik heb een lange avond in de McDonald's (met WiFi) doorgebracht om toch de deadline te kunnen halen. En niet voor niets, want ik werd aangenomen!

Oef, wat was ik nerveus toen ik hoorde dat mijn welkomstartikel al op mijn eerste stagedag online zou komen. Waarschijnlijk heb ik een artikel nog nooit zo vaak opnieuw bekeken, want ik was zo benieuwd naar jullie reacties! Gelukkig kreeg ik super lieve reacties en keek ik vol goede moed uit naar mijn stageperiode.

Tijdens mijn stageperiode verzorgde ik een paar vaste rubrieken. Ik hield jullie op de hoogte van de celebs in 'Wie rockt de look', probeerde jullie te helpen met lastige situaties in 'Girls Issues' en lag in een deuk om de grappige 'Je bent niet de enige die' mailtjes die ik ontving. Daarnaast schreef ik ook veel artikelen met onderwerpen die ik zelf interessant vond. Ik schreef onder andere over vier lipliners waarmee je lippen à la Kylie Jenner creëert, 5 manieren om khol kajal te dragen en onlangs maakte ik een video waarin je ziet hoe je een perfecte wing kunt maken met eyeliner.


Na een paar maanden besloot Girlscene zich ook aan Snapchat te wagen en kreeg ik de leuke taak om Snapchat bij te houden. Jullie kregen een kijkje achter de schermen en in de pauzes nam ik de tijd om jullie Snaps te bekijken en te beantwoorden. Omdat ik het zo leuk vond om te zien wie de Girlscene lezeressen nou precies waren besloot ik er een artikel aan te wijden. Dus binnenkort kan iedereen de Girlscene lezeressen ontmoeten in een speciaal artikel mét Snapchat selfies van de lezeressen.

Het bleef niet alleen bij het schrijven van artikelen, want ik mocht ook regelmatig een persevent bezoeken. Zo leerde ik cocktails maken, sliep ik een nachtje in Rotterdam om alles over dromen te leren en maakte ik een fietstour langs de leukste koffietentjes in Amsterdam. 

Ik heb nog nooit zo veel geschreven als in de afgelopen zes maanden, maar ik heb geen moment op de klok gekeken omdat de dag te lang duurde. En natuurlijk hield ik tussen het schrijven door altijd in de gaten of er al nieuwe reacties op mijn artikelen waren. ;-) Het klinkt erg cliché, maar als je doet wat je leuk vindt vliegen de dagen écht voorbij. Helaas moet ik mij de komende tijd bezig gaan houden met afstuderen en mijn nieuwe opleiding Nederlands, maar ook ik blijf natuurlijk nog steeds een trouwe Girlscene lezeres! 


Dankzij jullie zat ik vaak stralend voor mijn bureau, daarom wil ik jullie bedanken voor alle lieve en leuke reacties. Natuurlijk kreeg ik af en toe ook feedback, niet altijd even leuk om te lezen, maar wel erg leerzaam. Dus ook daar wil ik jullie voor bedanken. Natuurlijk wil ik naast jullie ook Danique, Emma en Renée bedanken die ervoor gezorgd hebben dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ging. You girls rock! 

Veel liefs,
Marjolein