11 dingen die je nog niet wist over Orange Is The New Black & het nieuwe seizoen

Films & Series door Emma

Als er een serie is waarvan we de afleveringen allemaal in één keer hebben gekeken, dan is het wel Orange Is The New Black. Het verhaal over Piper Chapman en de andere vrouwen in Litchfield is zwaar verslavend. OITNB-addicts kunnen opgelucht ademhalen, want het nieuwe seizoen komt uit op 12 juni! Girlscene's Emma sprak Taylor Schilling herself en kreeg ehhh... onthullende antwoorden. Wie is haar favo actrice om scènes mee te spelen? Zou ze zelf liever een gevangene of bewaker zijn? En wat gebeurt er met Piper en de andere gevangenen in seizoen 3? Lees snel verder voor Taylor's exclusieve antwoorden én scoops van het nieuwe seizoen. 

Een serie waar we allemaal fan van zijn op de redactie? Orange Is The New Black, hands down. De serie over Piper Chapman die in een vrouwengevangenis belandt voor iets wat ze tien jaar geleden heeft gedaan voor haar ex-vriendin is extreem verslavend. Orange Is The New Black is een serie zoals we die nog nooit hebben gezien, geen wonder dat het zo'n groot succes is geworden. Er zijn twee seizoenen uit, het derde seizoen staat voor de deur én het vierde seizoen is aangekondigd. Inmiddels hebben we de andere gevangenen ook beter leren kennen: van Crazy Eyes en Red tot Alex, de ex (of toch geen ex?) vriendin van Piper.  

Piper Chapman wordt gespeeld door de prachtige en getalenteerde Taylor Schilling. Toen Danique de vraag kreeg of we haar wilden interviewen, was het antwoord meteen duidelijk: 'JAAA!' Emma verbleef in New York toen ze de eer had om Taylor te spreken. Dit moest Emma natuurlijk even melden, want New York is Taylor's woonplaats. De actrice reageerde heel enthousiast: "Oh, ben je in New York? Wat cool! Hoe lang blijf je daar? Wauw, zes weken. Waar verblijf je? Williamsburg is zo leuk!" Hiermee bewijst Taylor dat ze precies is zoals je haar had verwacht; lief, aardig en enthousiast. Maar genoeg over het gesprek, het gaat natuurlijk om het nieuwe seizoen! En daar had Taylor verrassende dingen over te zeggen...

Dit wist je nog niet over Orange Is The New Black, het nieuwe seizoen en Taylor Schilling: 

1. Seizoen 3 gaat voor een groot deel over de relatie tussen Piper en Alex
Piper en Alex zijn uitgegroeid tot een koppel dat iedereen bij elkaar wil zien. In seizoen 2 waren veel fans een beetje teleurgesteld omdat Laura Prepon (Alex) niet in alle afleveringen kon verschijnen. In seizoen 3 wordt dat dubbel en dwars goedgemaakt! Bereid je voor op veel -heel veel- scènes met Piper en Alex. "Ze houden heel veel van elkaar, maar de relatie is ook ingewikkeld. Er is sowieso een heel sterke band tussen de twee", zegt Taylor over de relatie tussen Piper en Alex.

2. Taylor speelt het liefst scènes met Laura Prepon (Alex)
Niet alleen de fans zijn blij met meer Piper en Alex scènes, ook Taylor staat erom te springen. "Alle scènes met Laura waren fantastisch om te doen. Ze is een geweldige tegenspeelster. We hebben inmiddels een goede basis en we hebben een leuke tijd samen". 

3. Glamour is ver te zoeken op de set
Geen prachtige outfits en uren in haar en make-up voor de cast van Orange Is The New Black. Het glamour plaatje dat bij Hollywood past is ver te zoeken op de set. Sterker nog; als de actrices aan het werk zijn dan moeten ze hun make-up eraf halen om vervolgens met een (bijna) blote billen gezicht gefilmd te worden! En wat dacht je van de grote en onflatterende jumpsuits die ze moeten dragen? Taylor mist de glamour helemaal niet. "Het is heel bevrijdend om geen strakke kleding te dragen en niet zoveel aan je haar en make-up te doen. Het is ook heel positief voor de personages en de omgeving. Het schept een band dat iedereen hetzelfde draagt". 

4. Taylor is zelf ook groot fan van de serie
Dat we allemaal fan zijn van Orange Is The New Black, vindt Taylor helemaal niet gek. Ze is zelf ook fan! "Orange Is The New Black bevat zowel comedy als drama en vertelt eerlijke verhalen. Ik vind het geweldig dat de serie zo'n diverse groep mensen representeert, ongeacht gewicht, seksualiteit, afkomst, geslacht en geloof. En in de serie is geen enkele vrouw afhankelijk van een man, wat ik heel sterk vind". 

5. De Piper die we leerden kennen in seizoen 1 is totaal verschillend van de Piper die we zien in seizoen 3
Weet je nog die zielige Piper die het vreselijk vond om in een 'enge' vrouwengevangenis te belanden? Die zien we niet meer terug in seizoen 3. De Piper die we zien in seizoen 3 doet wat ze zelf wilt en deinst voor niks en niemand terug. "Piper had veel ideeën over wat haar familie en omgeving van haar verwachten. Die ideeën heeft ze nu losgelaten. Ze ontdekt wat ze kan en wie ze is. Piper is een stuk gedurfder", zegt Taylor over haar personage.


Photo Credit: JoJo Whilden/Netflix

6. Taylor vindt dat Piper niet zo hard haar best moet doen
Als Taylor de beste vriendin van Piper was en haar advies moest geven dan zou ze zeggen dat ze niet zo hard haar best moet doen. "Ik zou haar vertellen dat ze oké is zoals ze is. Piper hoeft niet zo haar best te doen". 

7. Taylor is liever een gevangene dan een bewaker
Als Taylor op de één of andere manier zelf in de bak zou belanden, dan zou ze toch echt liever een gevangene dan een bewaker zijn. "Ik denk dat ik liever een gevangene dan een bewaker zou zijn. Ik zou geen goede bewaker zijn. En bewakers in Amerikaanse gevangenissen zijn vaak corrupt. Nee, ik denk dat ik beter af ben om voor mezelf te zorgen dan voor anderen, haha!"

8. Taylor wordt nog steeds verrast door haar eigen personage
Taylor speelt al drie jaar de rol van Piper Chapman, maar ze is zelf ook weleens verbaasd over haar eigen personage: "Ik wist niet dat ze zo krachtig was. Ik bewonder haar fierceness. Piper is heel flexibel, wat er ook gebeurt, ze weet haar weg altijd weer te vinden. Ze staat open voor nieuwe ideeën, dat vind ik heel belangrijk". 

9. Een hete douche nemen is wat Taylor zou doen als ze als gevangene een dag met verlof mocht
In seizoen 2 had Piper een dagje verlof om naar de begrafenis van haar oma te gaan, maar ze greep deze gelegenheid ook aan om Larry (haar ex-verloofde) te zien. Wat zou Taylor zelf doen tijdens een dagje verlof? "Ik zou de tijd besteden om mijn geliefden te zien, mijn vrienden en familie. Nee, ik zou een hete douche nemen! En een wandeling maken. Maar sowieso een hete douche nemen!" 

10. Je maakt kennis met nieuwe personages in seizoen 3
Larry, Polly en Pornstache zijn out of the picture in het nieuwe seizoen, maar daar komen ook nieuwe personages voor terug! Zo speelt Mary Steenburgen een rol en ook Ruby Rose is een nieuw gezicht. Ruby Rose speelt de rol van Stella, een personage dat waarschijnlijk een love interest van zowel Piper als Alex is...

11. Seizoen 3 van Orange Is The New Black is heel anders dan iets dat je ooit hebt gezien
Waarom we een dag uit ons leven moeten besteden aan het kijken van Orange Is The New Black seizoen 3? Daar hoeft Taylor niet lang over na te denken. "Je hebt nog nooit zoiets gezien als seizoen 3. Je zult verliefd worden op de personages, net zoals ik dat werd. Ik denk dat je ook delen van jezelf zult herkennen op manieren waar je het niet zou verwachten. Je leert jezelf een beetje beter kennen". 


Photo Credit: JoJo Whilden/Netflix

Het derde seizoen van Orange Is The New Black staat vanaf 12 juni op Netflix. Reserveer deze dag maar vast in je agenda, want álle nieuwe afleveringen zijn in één keer beschikbaar. Laat het binge watchen maar komen!

Ben jij ook verslaafd aan Orange Is The New Black? Waarom kijk jij uit naar het derde seizoen?