Girls Issues: Ik kan niet stoppen met eten

Food door Redactie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die niet kan stoppen met eten.

Hoi Girlscene!
Ik eet veel slechte dingen zoals chocola, koekjes en junkfood. Ik probeer ermee te stoppen, want ik heb een buikje en ik wil er graag vanaf. Steeds als ik denk 'nu stop ik met slechte dingen eten' ga ik er weer mee door. Op dat moment kan het me niet veel meer schelen, maar daarna voel ik me schuldig. Hebben jullie tips om te stoppen met slecht eten? Ik heb dit trouwens geschreven nadat ik twee KitKat en een Snickers op heb gegeten, so I'm desperate!

Groetjes,
Anoniem

Lieve Anoniem,

Jij bent zeker niet de enige met dit probleem, ook wij herkennen het probleem wel een beetje! Het is heel makkelijk om na een ongezonde snack te denken 'Pff nu maakt het toch niet meer uit', maar je moet vooraf te proberen te denken aan hoe jij je achteraf voelt. Als het je niet lukt om zo te denken, stel dan een plan op of bedenk een doel. Schrijf op wat je wil bereiken. Neem een notitieboekje en stel daarin een plan op. Als je je even zwak voelt, pak je het boekje erbij en weet je waarom je het niet doet.

Helaas ligt jouw buikje natuurlijk niet alleen aan slechte voeding, maar ook aan beweging. Het is belangrijk dat je ook meer gaat bewegen en niet enkel op je voeding let. Trommel bijvoorbeeld wat vriendinnen op die willen sporten. Wat ook helpt is om anderen in te lichten van jouw plan. Als jij weer zo'n eetbui hebt kun je vragen of zij er voortaan iets van willen zeggen. Op dat moment haat je hen even, maar achteraf ben je ze dankbaar.

Vaak vullen koekjes, snoep en fastfood helemaal niet, waardoor je na het eten van deze producten gelijk weer honger hebt. Zorg dat je veel vezelrijke producten eet, zodat je een verzadigd gevoel hebt en niet gelijk naar de ongezonde producten grijpt. Havermout is bijvoorbeeld een goed alternatief. Oké toegegeven; de keuze havermout of chocolade is niet erg moeilijk, maar als je ervoor zorgt dat jouw gezonde eten ook een echte traktatie wordt, kies je minder snel voor ongezonde producten. Check hier bijvoorbeeld 8 lekkere recepten voor een havermout-ontbijtje.

Je mag natuurlijk af en toe best wat chocola, koekjes of junkfood eten, maar als je het gevoel hebt dat je een eetbui krijgt, is het belangrijk om afleiding te zoeken. Bel bijvoorbeeld een vriendin op, ga een rondje lopen of ga even met je ouders babbelen.

Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: Thinkstock