Beauty

7 eyeliner hacks waarmee je de perfecte wing maakt

19

Als er één beautyproduct is waardoor we vaak te laat komen, dan is het wel eyeliner. Een wing maken klinkt zo makkelijk, maar stiekem zijn we er toch echt wel een dik half uur mee bezig. Tijd voor een oplossing; Girlscene's Marjolein ging aan de slag en laat je 7 manieren zien waarmee je binnen no time perfecte wings kunt creëren. 


1. De basis
Begin met een basis. Dit doe je door je ogen eerst wat foundation of concealer op je oogleden te smeren. Ga er daarna met een poeder overheen zodat je eyeliner goed blijft zitten en je oogleden egaal zijn.

2. Zet eerst een lijn met oogpotlood
Als je niet vaak vloeibare eyeliner gebruikt kan het lastig zijn om gelijk een wing met eyeliner te maken. Het is makkelijker om met een potlood te beginnen. Als je hiermee een wing hebt gezet heb je houvast voor de gel- of vloeibare eyeliner. Als je tevreden bent met de eerste lijn kun je er met een gel- of vloeibare eyeliner overheen gaan voor een scherper effect. 

3. Kies voor een witte oogschaduw of poeder
Als je eyeliner draagt of een wing maakt wil je natuurlijk dat deze natuurlijk perfect zit. Door eerst witte oogschaduw of poeder op je ooglid aan te brengen valt de eyeliner meer op vanwege het contrast en ziet het geheel er veel preciezer uit. 

4. Gebruik een visitekaartje
Ga jij voor een rechte wing? Gebruik dan een visitekaartje of een stukje papier om een rechte lijn te zetten. Je kunt deze lijn later nog dikker of ronder maken, maar de basis is er.

5. Zet puntjes
Een rechte lijn trekken is moeilijker dan je denkt. Het is makkelijker om een lijn te trekken als je vooraf puntjes hebt gezet. Hierdoor hoef je later alleen de puntjes met elkaar te verbinden. Let wel op dat de puntjes even groot zijn als de lijn die je straks wil gaan trekken.

6. Werk bij met een wattenstaafje
Als je met vloeibare eyeliner aan de slag gaat kan het weleens gebeuren dat je een misser maakt. Je kunt alles eraf halen en weer helemaal opnieuw beginnen, maar je kunt ook twee grove wings maken en later alles bijwerken met een wattenstaafje met een beetje vaseline of ooglotion. Als je het makkelijk vindt om een dikke lijn te zetten, maar een dun lijntje niet lukt, kun je de overtollige eyeliner ook verwijderen met een wattenstaafje.

7. Gebruik een lepel
Echt logisch klinkt het niet, maar makkelijk is het wel. Vooral een wing is lastig om bij beide ogen gelijk te krijgen. Met behulp van een (kleine) lepel trek je een perfecte lijn die bij elk oog hetzelfde is. 

Tips

Verwarm een potlood
Veel oogpotloden zijn niet erg zwart als je deze boven je wimpers aanbrengt. Je oogpotlood krijgt veel meer pigment als je het eerst verwarmt. Dit kun je doen door het potlood even in een vlammetje te houden of door het potlood te verwarmen met een föhn. Vergeet niet je potlood goed te laten afkoelen en het vervolgens scherp te slijpen.

Wit of nude oogpotlood
Gebruik een wit of nude oogpotlood om je ogen groter te maken. Een wit oogpotlood staat vooral erg mooi als je voor een dramatische eyeliner gaat. Hierdoor creëer je een pin-up effect en lijken je ogen super groot. 

 

Klik hier als je de video niet kunt zien

Gebruike producten:
Maybelline Master Precise Liquid eyeliner
Catrice Kohl Kajal
Essence liquid eyeliner

 

Draag jij eyeliner? Zo ja, hoe breng jij je eyeliner aan?

LOVE dit artikel
10 meiden hebben deze blog geloved