Er is een bericht waarmee je een iPhone kan laten crashen

News door Emma

Alle iPhone-gebruikers opgelet! De kans bestaat dat jouw smartphone crasht na het openen van een iMessage. Er is een gek bericht gaande waarmee je een iPhone uit kan laten schakelen. Je leest het goed, jij zou dus ook de iPhone van je aartsvijand kunnen laten crashen ;-) (al raden wij je dat sterk af). Hier lees je alles over de manier om een iPhone uit te schakelen. Enne... be warned! 

Een iMessage sturen of krijgen lijkt heel onschuldig, maar het kan een groot gevolg hebben! Op internet is er een bericht gaande dat jouw iPhone uit kan laten schakelen. Dat betekent dat iemand jouw iPhone kan laten crashen! Of jij die van iemand anders. Als je ‘effective. Power لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ 冗’ binnenkrijgt in iMessage, dan kan dit ervoor zorgen dat jouw smartphone opnieuw opstart. Het is nog niet duidelijk of het bericht schade op lange termijn kan aanrichten. 

Wat blijkt? Het is een bug in het iOS-systeem van Apple. Het foutje is aan het licht gekomen via het forum Reddit. Waarschijnlijk crasht de iPhone door de gekke tekens die het bericht bevat. Niet elke iPhone schakelt zichzelf uit door het bericht, maar de meeste iPhones krijgen er wel problemen door zoals het niet kunnen openen van de berichten.

Dit is wat er (in de meeste gevallen) gebeurt met jouw iPhone als je het bericht krijgt:

Apple is op de hoogte van de bug en is nu druk bezig om er een oplossing voor te vinden. Waarschijnlijk is er snel een update beschikbaar waarmee de bug gefixt kan worden. 

Onze tip: probeer het bericht niet uit, want voor je het weet heb je schade aangericht bij je eigen iPhone of die van een ander! 

Had jij al van dit gekke bericht gehoord? Ken (of ben) jij iemand van wie de iPhone is uitgeschakeld na dit bericht? 

Bron, bron