Beauty

9 redenen waarom we nog steeds BB cream gebruiken

BB cream heeft heel liefhebbend beautyland overgenomen. Eerst was het een hype, maar inmiddels heeft dit product bewezen dat het een blijvertje is, mede omdat het zo goed verkoopt. En terecht! Op de Girlscene redactie zijn we in ieder geval fan van de BB creams, dus dat is voor ons genoeg reden om er nogmaals een artikel aan te wijden én onze favorieten te benoemen.

1. BB creams bevatten SPF en eigenlijk kunnen we geen leven met producten zonder SPF voorstellen. Dat extra beetje bescherming kun je altijd gebruiken, of het nu zomer of winter is. 

2. BB creams zijn qua structuur lichter en dunner dan foundations en dat is een win-win situatie. Geen pancake gezicht meer, maar wel de dekking die je zoekt. Hoera!

3. BB creams zijn in alle kleuren verkrijgbaar. Dat is bij foundation wel anders als je bijvoorbeeld een heel lichte huid hebt. Zelfs meiden met de meest bleke huidjes kunnen een geschikte kleur vinden, dus dat betekent twee duimpjes omhoog voor de BB.


Op de foto hierboven zie je Urban Decay Naked Skin Beauty Balm SPF 20. Sinds kort te koop bij ICI Paris XL voor €34.

4. BB cream is een multi use product. Vaak belooft het zelfs zes dingen voor je huid te doen! Denk aan de huid egaler maken, oneffenheden laten verdwijnen, huid gladstrijken, anti-aging, anti-blemish, et cetera.

5. BB creams vervangen primers. Dus dat betekent dat dit een ideaal product voor ons is, want hoe minder we 's ochtends hoeven te gebruiken, hoe beter. 

6. BB creams komen vaak in heel fijne verpakkingen, waardoor het makkelijk is om mee te nemen op reis. Foundations komen vaak in een grote flacon – soms zelfs van glas! – waardoor het niet heel reisvriendelijk is. 

7. BB creams zijn geschikt voor alle huidtypes en daar moet je met foundation soms mee oppassen. Een matterende foundation staat niet mooi op een droge huid terwijl een glanzende foundation er niet heel lekker uitziet op een vette huid. 

8. BB creams hydrateren de huid, waardoor je gezicht nooit trekkerig aanvoelt. Bonus: hierdoor ziet je huid er heel natuurlijk uit en dat terwijl je toch make-up draagt.

9. BB creams kun je zowel met je handen als met een kwast aanbrengen, terwijl sommige foundations alleen met je handen of alleen met een kwast goed werken. En wij houden ervan om die optie te hebben. 

Girlscene's favorieten:

Clinique BB cream €30 – Miss Sporty Morning! Baby BB cream €3,49 – Maybelline Dream BB cream €10,15

Gebruik jij BB cream? Welke is jouw favoriet?

Must reads 👀