Lifestyle

Broodbeleg waar je vroeger blij van werd

Dat Nederlanders echte broodeters zijn moet vast niet als een verrassing komen. Bij het ontbijt een bammetje, tussen de middag, en natuurlijk ook nog eentje als je trek hebt. Weet jij nog welk broodbeleg jou zielsgelukkig maakte als je het aantrof in jouw boterhamtrommeltje? Waren het schuddebuikjes, muisjes of toch kokosbrood? Girlscene verzamelde al het broodbeleg waar je vroeger dol op was.

Schuddebuikjes


Weet jij nog wat voor feest het was als je jouw ouders eindelijk zo ver had gekregen om schuddebuikjes te kopen? Speculaas op onze boterham kenden we al, maar mini speculaasjes die je op je brood kan strooien zijn natuurlijk nét wat leuker. 

Blauwe en roze muisjes


Muisjes als er iemand geboren is? How about no, muisjes kunnen altijd. Het liefst roze, omdat we die gewoon leuker vinden. Knabbelde jij vroeger ook de buitenkant eraf om te kijken hoe het muisje er van binnen uitziet?

Gestampte muisjes

Hoe lekker muisjes ook zijn, soms zijn ze gewoon net een beetje te hard. Daarom vervingen we de blauwe en roze muisjes heel af en toe voor een boterhammetje met gestampte muisjes.

Boterhamworst met gezichtjes
Bron

Boterhamworst was altijd al een favoriet toen we jong waren, maar we werden pas echt blij van boterhamworst met een gezichtje. 

Kokosbrood

Mierzoet, super klef en ongelofelijk plakkerig. Maar wie kon je hier vroeger niet blij mee maken? Het is eigenlijk broodbeleg, maar zonder brood is het stiekem nog veel lekkerder.

Fred & Ed

Aarbeienjam, hazelnootpasta en smeerkaas. Het smaakte allemaal net even wat lekkerder als het uit een tube van Fred&Ed kwam. Helaas was na het ontbijt de halve tube alweer leeg, omdat iedereen een gezichtje op zijn boterham wilde maken.

Hagelslag met funnies

Bron

Was het vroeger bij jou ook een gevecht aan tafel als de hagelslag met funnies tevoorschijn kwam? Het was altijd de vraag wie zou eindigen met de meeste funnies.

Leverkaas

Eigenlijk is leverkaas gewoon leverpasta in een plakje. Waarom het leverkaas heet weten we nog steeds niet, maar vroeger waren we er dol op. 

Duo Penotti hagelslag en pasta
Alles wat twee kleurtjes had was beter, of het nou een pasta of hagelslag was. En eerlijk is eerlijk, nam jij ooit een boterham met Duo Penotti zonder het liedje te zingen? "Duo Penotti, twee kleuren in een pottie".

Bebogeen

Niet iedereen zal bebogeen nog kennen, maar jullie ouders kennen het vast en zeker. Het is eigenlijk gewoon een mierzoete caramelpasta waar je tanden bijna van afbreken. 

Speculoospasta

Oké, Speculoospasta is niet écht van vroeger, want pas in 2009 kwam de pasta uit in Nederland. Maar sinds 6 jaar kunnen wij ons geen leven meer voorstellen zonder Speculoospasta. Lotus koffiekoekjes zijn lekker, maar ze kunnen nog steeds niet tippen aan de Speculoospasta.

Knakworst

En dan, last but not least, de holy grail onder het broodbeleg: knakworst. Werd je als kind ergens blijer van dan van een broodje knakworst? Waarschijnlijk niet. Het kwam zelden voor, maar heel af en toe kon jouw dag niet meer stuk door dit ultieme broodje genot. 

Wat was jouw favo beleg toen je jong was? Welk beleg eet je nu nog steeds?

BronBron