Beauty

8 redenen waarom je moet exfoliëren

Exfoliëren, scrubben... Zie jij door de bomen het bos niet meer? Girlscene legt je in dit artikel in 10 redenen uit waarom je moet exfoliëren. En nee, exfoliëren is niet hetzelfde als scrubben omdat je op een heel andere (betere!) manier je dode huidcellen verwijdert. Een onmisbare stap in je huidverzorgingsroutine, dus lees snel verder waarom dat zo is.

Exfoliëren is milder dan een scrub, omdat het geen plastic (of andere) deeltjes bevat die de huid kunnen beschadigen. Bovendien zijn die bolletjes niet goed voor het milieu, dus nog meer redenen om met exfoliëren aan de slag te gaan. 

1. Exfoliëren helpt om onzuiverheden en zelfs acne te laten verdwijnen. Last van mee-eters? Dan is exfoliëren een stap die je niet mag overslaan. Dode huidcellen blijven rond de poriën hangen waardoor het verstopt. En dat betekent onzuiverheden. Door te exfoliëren help je de huid om deze dode huidcellen te verwijderen. 


2. Daarnaast helpt exfoliëren in het algemeen om je huid te verbeteren. Door dit te doen verwijder je niet alleen dode huidcellen, maar zorg je er ook voor dat de huid sneller kan verbeteren. Met andere woorden: een doffe huid wordt ingewisseld voor een gezonde glans. 

3. Dit vindt de Girlscene redactie een interessant punt: het schijnt grotere poriën minder te laten opvallen. Score. Met alleen je gezicht reinigen krijg je vaak niet alle viezigheid uit je poriën en wanneer poriën verstopt zijn ogen ze groter. Door te exfoliëren hef je dit op. 

4. Na goed reinigen en exfoliëren kan je huid crèmes en serum veel beter tot zich nemen. Stel, je hebt last van veel onzuiverheden. Als je na je hele routine een anti-acne product opsmeert neemt de huid het beter op dan normaal waardoor het product dus een betere werking heeft. 

5. Misschien heb je geen last meer van puistjes, maar zijn de tekenen nog wel zichtbaar. Oftewel, je zit onder de littekens. Het puistje is nog niet het ergste, wat het vervolgens achterlaat wel. Om deze littekens te vervagen helpt het om de huid te exfoliëren waardoor de huidoppervlak er egaler uitziet.


6. Over oneffenheden gesproken... Heb je last van hyperpigmentatie? Exfoliëren schijnt deze cellen 'kapot' te maken waardoor ze de kans krijgen om te vervagen. Dit proces kun je versnellen als je de plekken ook met een vitamine C crème insmeert. Oh, en vergeet niet om je gezicht goed in te smeren om het te beschermen tegen de stralen van de zon.

7. Het klinkt tot nu toe misschien alsof exfoliëren perfect is voor een onzuivere huid, maar wist je dat iemand met een droge huid er ook baat bij heeft? Je kunt je huid volsmeren met dikke crèmes, maar als je last hebt van dode huidcellen worden de crèmes alsnog niet goed opgenomen. Exfoliëren is daarom belangrijk.

8. Ook voor meiden die juist een zachtere huid willen is exfoliëren een goede tip. Juist omdat het dode huidcellen verwijdert blijf je achter met een veel zachtere huid! Exfolieer maximaal een paar keer per week voor het gewenste resultaat.

Philosophy The Microdelivery Exfoliating Facial Wash
Op de foto zie je Philosophy The Microdelivery Exfoliating Facial Wash (€24,94 voor 240 ml). Dat is één van de meest toegankelijk exfoliërende facial washes die je op dit moment kunt krijgen. Het is een vloeibaar product waarmee je jouw gezicht tegelijk kunt reinigen én exfolieren wat ideaal is voor meiden die houden van producten die meerdere functies hebben. Oh, en Girlscene wordt niet betaald om dit te zeggen. ;-) Girlscene's Renée test dit product en is tot nu toe heel enthousiast! Poriën zien er kleiner en veel schoner uit en bovendien voelt de huid heel zacht en glad aan. Het blijft een luxe product, maar als je het geld ervoor over hebt is het zeker een aanrader. Foundation kan inmiddels overgeslagen worden - want: poriën zijn amper te zien - en dat is iets wat tot voor kort niet vaak voorkwam...

Waar te koop? Je kunt Philosophy exclusief bij de Ice Paris XL winkels kopen of gewoon online via de webshop.

Exfolieer jij je huid? Welk product gebruik je?

Bron en bron

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved