Real life

Girls issues: Ik heb medelijden met mijn vader die vreemdging

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die medelijden heeft met haar vader die vreemdging.

Beste Girlscene, Een jaar geleden ontdekte in naaktfoto’s van mijn vader. Ik schrok er destijds enorm van, maar ik deed er niks mee. Een jaar later zag ik dat hij contact had met een vrouw en dat zij zelfs afspraken. In die gesprekken praatte hij slecht over mijn moeder. Een paar dagen geleden heb ik het aan mijn moeder verteld, waarna ze hem ermee confronteerde. Hij ontkende alles en mijn moeder twijfelde of ze het moest geloven. Later gaf hij het toch toe en gaf mijn moeder hem een nieuwe kans. Ik kan nog steeds niet geloven dat de man die ooit mijn held was, dit heeft geflikt. En het ergste is nog, dat als ik naar hem kijk, ik medelijden met hem krijg. Mijn moeder negeert hem en kijkt alleen maar boos naar hem. Mijn moeder heeft hem ook verboden om op zijn laptop te gaan, omdat ze het niet vertrouwt. Ik weet niet meer wat ik moet doen, omdat ik ook graag alleen op mijn kamer ben, maar hem ook niet alleen wil laten beneden. Mijn moeder zei laatst recht in zijn gezicht dat als ze de kans kreeg, ze zo een andere man zou nemen, terwijl ze hem wel een kans heeft gegeven. En wat als mijn moeder echt een andere man krijgt? Dan weet ik helemaal niet meer wat ik moet doen..

Liefs. Anoniem

Lieve Anoniem,

Wat zit jij een een vreselijke situatie. Wij begrijpen heel goed dat je ondanks alles, toch medelijden met je vader hebt en dat je niet weet hoe je moet omgaan met deze situatie. Jouw ouders gedragen zich beide niet verantwoordelijk, jouw vader had namelijk nooit vreemd mogen gaan, maar jouw moeder had jou nooit moeten betrekken in deze ruzie. Het is belangrijk dat je altijd onthoudt dat jij geen partij hoeft te kiezen. Jouw moeder is in deze situatie natuurlijk vooral het slachtoffer, dus haar woede is begrijpelijk. Zij is gekwetst door jouw vader, maar ze is toch nog bereid om hem een nieuwe kans te geven. Waarschijnlijk zegt ze dingen als ‘Ik vind wel een nieuwe man’ alleen maar om hem te kwetsen, omdat hij haar zo veel pijn gedaan heeft. Dat betekent niet dat ze het daadwerkelijk gaat doen. Het is logisch dat je medelijden hebt met je vader, omdat hij ondanks alles toch je vader blijft en je van hem houdt. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen, omdat je medelijden met hem hebt. Omdat de hele situatie nog zo vers is, is het begrijpelijk dat je moeder hem negeert en hij niet van haar op de laptop mag. Waarschijnlijk verandert dat na een tijdje, maar als het niet verandert zullen zij toch echt hulp moeten zoeken. Dit kunnen ze doen door bijvoorbeed in relatietherapie te gaan. Als zij het zelf niet nodig vinden, zorg dan dat jij je verhaal wel bij iemand kwijt kan. Praat bijvoorbeeld apart met je ouders. Dat zij een slechte relatie hebben, hoeft niet te betekenen dat jij ook een slechte relatie met één van hen hoeft te hebben. Vertel je verhaal bijvoorbeeld aan een familielid of een vriendin, iemand die de situatie begrijpt. Praat je er liever niet over met een bekende? Zoek dan contact met de Kindertelefoon, hier kun je anoniem je verhaal doen. Als je liever niet belt, kun je ook met ze chatten via de site. Op het forum kun je ook contact zoeken met meiden die in een soortgelijke situatie zitten.

Veel sterkte!

Liefs,

Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: Thinkstock

Must reads 👀