Fashion

10 tekenen dat je de verkeerde bh maat draagt

13

Zodra jij de Hunkemöller inloopt en een leuke beha ziet weet je waarschijnlijk meteen welke maat je moet pakken. 75C? Dan kun je de A'tjes, B's en D's meteen overslaan. Alleen is de vraag of je wel echt de bh-maat hebt die je altijd draagt. Want wist je dat de meerderheid van de vrouwen met een te klein (of te groot) exemplaar rondloopt? Girlscene vertelt je de 10 tekenen daarvan.

Bandjes snijden in je huid
Snijden je bandjes in je schouder? Dan is dat een teken dat je wellicht de verkeerde maat draagt. Het kan zo zijn dat de omvang van de beha te groot is en dat je dat probeert te compenseren door de bandjes strakker te doen. 

Je bent nooit opgemeten
Als je jezelf nog nooit hebt laten opmeten in de lingeriewinkel is de kans heel groot dat je helemaal niet de goede maat draagt. Heel veel vrouwen maken zich hier schuldig aan, terwijl het opmeten zo gepiept is en niets kost. Je kunt ook jezelf thuis opmeten, maar de vrouwen in de winkel zelf hebben er meer verstand van.

Het midden van de beha ligt niet plat op de huid
Wanneer je opmerkt dat het middelste stukje van je beha niet plat op de huid ligt weet je al genoeg: dit is niet de goede beha voor jou. Normaal gesproken hoort het dus comfortabel op de huid te liggen en niet te prikken of van de huid te komen.


Je draagt je beha op z'n strakst

Hoe langer je je beha hebt, hoe strakker je 'm moet vastmaken. Maar als je dan nog steeds het idee hebt dat je niet genoeg ondersteuning krijgt betekent het dat je niet de juiste maat hebt. 

Je bent aangekomen of afgevallen
Je gewicht heeft veel invloed op de grootte van je borsten. Als je aankomt worden ze voller en als je afvalt worden ze kleiner. Grote kans dat je beha niet meer goed zit als je wat kilo's afvalt of aankomt. Daar is niets mis mee, maar vergeet dan niet om even een andere maat te passen.

Je ziet dat je een beha draagt
Een goedzittende beha zie je niet onder je kleding, tenzij het een beha met allerlei tierelantijntjes is. Maar over het algemeen geldt dus dat je het niet hoort te zien onder je kleding. Wanneer je het wel ziet - bijvoorbeeld 'vetjes' van je borsten - betekent het dat je niet de goede maat aan hebt getrokken. 

Het zit niet goed als je je armen omhoog doet
Probeer het eens in het pashokje of als je je oude beha's thuis past: je armen omhoog doen. Last van een sideboob? Dan is de band van de beha te los of de cups te klein.

Er zitten kreukels in de cups
Zijn de cups van je beha gerimpeld of zitten er deuken in? Dan betekent dat je beha te groot is en dat je een kleinere maat moet dragen.

Je borsten komen over de cups heen
Je trekt je beha aan en na vijf minuten valt het je pas op... Je borsten komen over de cups heen. Of nog erger: je ziet het door je T-shirt heen. Dan weet je dat je een maatje groter moet proberen.

De band kruipt omhoog
Kijk eens achterom in de spiegel als je je beha aan hebt. Hoe valt de band dan die alles bij elkaar houdt? Als je merkt dat het omhoog kruipt krijg je niet genoeg ondersteuning van je beha. Opnieuw laten opmeten is dan een goede oplossing.

Hoe weet jij of je de goede beha maat draagt? Heb jij jezelf weleens laten opmeten?

Bron en bron

Beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

13 reacties

 • 3 jaar geleden Catchy Covet

  '10 tekenen'? Serieus?? Je weet hopelijk wel dat het meervoud van teken 'tekens' is?

 • 3 jaar geleden ~Aurora~

  Kijk dat is mijn probleem nu ook @Manouk

 • 4 jaar geleden Blackabyss

  Wat Kelly zegt zit wat in. Het verschilt zo van merk tot merk, van keten tot keten. Ik heb meestal een 70G. Maar van het ene merk krijg ik mijn borsten er niet normaal in, terwijl het andere merk aan de ruime kant is. Daarnaast is volgens mij de vorm van je borsten ook erg bepalend hoe een BH past. Dan kun je nog de goede maat hebben, heb je het juiste model niet, ziet het er niet uit, zeker als je wat grotere borsten hebt.

 • 4 jaar geleden Myrthe

  zelfde artikel als op cosmopolitan haha

 • 4 jaar geleden Neggelswokkel

  @Manouk dat probleem heb ik ook! Ik heb gemerkt dat bij Women'Secret ze kleine maten hebben (of die zitten in ieder geval lekker strak) en bij Triumph verkopen ze ook regelmatig omtrek 65

 • 4 jaar geleden primrosy

  meestal geld, bandmaat kleiner cup groter

 • 4 jaar geleden Manouk

  Ik zat, tot paar weken terug ook verkeerd..

  Maar ik vind het wel erg.. Dat je beha bandjes op loste moet dragen..

  Een 70 zit bij mij op zn strakste omdat hij anders te breed/wijd is..

  Maar bij 1:10 winkels kan je een beha van 65 kopen..

 • 4 jaar geleden Puppet

  Ik dacht inderdaad altijd dat ik de goede maat droeg: 80B. Tot ik besloot het echt een keertje op te laten meten in een speciaalzaak (gewoon over je shirt heen btw) bleek dat ik 75D had. Dus ja, laat je echt even opmeten als je de tijd hebt.

 • 4 jaar geleden Kelly

  Wat een onzin, ik heb een naar binnen vallend borstbeen (en velen met mij) dan zou ik dus nooit een goede bh kunnen dragen. Ik heb al een aantal keer me laten opmeten en steeds weer kreeg ik bhs te passen die gewoon niet lekker zitten en dan zit ik ook nog precies tussen twee cupmaten in! Zo lang we blijven volhouden dat door oosterse mensen gemaakte massaproductie de norm is zullen maar weinig mensen een goed passende bh dragen. Je kunt ook gewoon accepteren dat de ene helft van de maand je bh nou net iets beter gevuld is dan de andere helft van de maand en verder je gezond verstand gebruiken. Als ik bij lingerieketen a een bepaalde maat krijg wil dat niet automatisch zeggen dat ik bij lingerieketen b dezelfde maat kan pakken. Zelfs binnen 1 merk kan veel verschil zitten. Pak dus niet louter 1 maat maar neem meerdere maten mee het pashokje in.

 • 4 jaar geleden Damon_master_piece

  ik had de probleem ook ik dacht dat ik een C had maar ik had een D

 • 4 jaar geleden butcherbaby

  het schijnt zo de zijn dat de maten ook niet altijd kloppen als je opgemeten bent

 • 4 jaar geleden Pretty

  Ik heb mij ooit laten opmeten bij Victoria's Secret. Ik vond het in het begin een beetje ongemakkelijk, maar dat is het echt niet!

 • 4 jaar geleden Choi

  Ik heb mezelf laten opmeten, maar draag nog steeds de verkeerde maat en weet het ook. Ze maken namelijk geen bh's in mijn maat, echt irritant :c

 1. 1