Inner beauty: echte schoonheid zit van binnen

Lifestyle door Anouk

Echte schoonheid zit van binnen. Ben je lief voor jezelf en voor de ander? Straal je positiviteit uit? Sta jij voor je vriendinnen klaar en ben je behulpzaam? Er mooi uitzien kan je zelfvertrouwen geven, maar weet dat echte schoonheid van binnenuit komt. Hoe kun je werken aan je innerlijke beauty? We leggen het in dit artikel uit. Lees snel verder!

♥ Accepteer wie je bent
Het gaat allemaal een stuk makkelijker als je accepteert wie je bent. Hoe doe je dat? Accepteer dat je fouten kunt maken, je lichaam mooi is, je dingen uit het verleden niet kunt veranderen, dat mensen een mening over jou hebben en dat je zelf verantwoordelijk bent. Je bent verantwoordelijk voor wat je denkt, voelt en zegt. Zeg iedere dag tegen jezelf dat je mooi bent. Jij bent goed zoals je bent!

♥ Heb zelfvertrouwen
Iedereen heeft onzekerheden, dat is menselijk. Je lichaamstaal heeft alles te maken met zelfvertrouwen. Heb je een open houding of zit je vaak met je armen over elkaar en een beetje ingezakt? Praat je duidelijk of zacht en niet overtuigend? Zit rechtop, maak oogcontact als je met mensen praat, praat duidelijk en heb een open houding. Als je zelfvertrouwen uitstraalt, nemen ander mensen jou serieus en kunnen er deuren voor je openen. Zet jezelf neer, straal rust uit, lach, wees open, eerlijk en wees zelfverzekerd.

♥ Wees dankbaar
Wees dankbaar voor het goede dat je overkomt. Waarschijnlijk vind je veel dingen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld dat je iedere dag te eten hebt, dat je een dak boven je hoofd hebt, naar school kunt en lieve mensen om je heen hebt. Schrijf eens dingen op in een boekje waar je ontzettend dankbaar voor bent. Als je iedere dag 5 tot 10 dingen opschrijft waar je dankbaar voor bent, zul je merken dat je de kleine dingetjes in het leven steeds meer gaat waarderen.

♥ Glimlach
Een simpele glimlach doet wonderen! Lach naar dat oude vrouwtje dat je tegemoet komt lopen. Wees aardig tegen de conducteur, zeg ‘Hallo’ tegen die meneer die zijn hondje uitlaat, maak spontaan een praatje met de cassière en wens haar succes met werken. Het zijn de kleine dingetjes die jou gelukkig kunnen maken. Je straalt positiviteit uit wanneer je lacht. Je zult zien dat mensen blij worden van jouw glimlach, hoe leuk is dat!


♥ Lach met je ogen
Net als jouw glimlach zijn jouw ogen heel belangrijk in non-verbale communicatie. Je kunt stralen door je ogen. Hoe doe je dat? Glimlach met je ogen, kijk blij en maak oogcontact met mensen als je met ze praat. Doordat je straalt met je ogen, zullen mensen jou zien als een open en oprecht persoon.

♥ Accepteer goede en slechte dingen
Weet dat het leven niet altijd over rozen gaat. Soms gaat alles even *@#. Kijk hoe je hier overheen komt en ga verder. Blijf alles positief inzien. Gaat het wel goed in je leven? Voel je dan niet schuldig tegenover iemand waarbij het even niet goed gaat. Je kunt er zijn voor die persoon, maar vergeet jezelf niet weg te cijferen! Jij verdient het om gelukkig te zijn met het goede en positieve wat jou overkomt.

♥ Beweeg
Probeer minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Je hoeft niet per se vol gas te sporten, je kunt bijvoorbeeld ook een rondje wandelen of fietsen. Hierdoor gaat je bloed lekker stromen en krijg je ruimte om (negatieve) gedachtes te verwerken. Frisse lucht doet wonderen ;-).

♥ Neem stille tijd
Het is goed voor je om per dag 10 minuutjes (of langer) even bij te komen. Leg je mobiel weg, zet de televisie even uit. Maak een kop thee, plof neer op de bank en denk even helemaal nergens aan. Adem in, adem uit. Mediteer, bid en wees even stil met jezelf.

♥ Wees lief voor anderen
Gun andere mensen geluk en doe iets goeds voor een ander of voor de maatschappij. Of het je vriendin uit de brand helpen is of je moeder helpen met boodschappen. Door anderen gelukkig te maken, word jij ook gelukkig. Geef je vriendinnen complimentjes, zeg tegen je vader dat hij de beste pa van de wereld is en bel spontaan je oma op om te vragen hoe haar dag verloopt.

♥ Doe wat je doet met liefde
Of je nou stress hebt op je werk of het stom vindt om naar school te gaan, probeer positief te blijven. Probeer overal iets van te maken. Uitdagingen zijn leuk en grijp gave kansen met beide handen aan. Sta positief in het leven, het helpt je echt verder.

♥ Slaap goed
Uitrusten is heel erg belangrijk voor je lichaam en geest. Heb jij in het weekend behoefte aan meer slaap? Maak het dan niet te laat en pak je rust. Luister naar je lichaam en neem de rust die je nodig hebt.

Wat zijn jouw inner beauty tips voor andere Girlscene lezeressen?

Bron, bron, bron, bron
Beeld: Thinkstock