Celebs

Het drankje van de sterren: alkaline water

Ze hebben de waistrainer voor een wespentaille en het paleo dieet voor een bikini body, maar wist je dat er ook een drankje is dat helemaal hot is bij de sterren? Bronwater is allang niet meer genoeg bij de de celebs, hun water moet ook alkaline bevatten. Beyoncé, Miranda Kerr en Jennifer Aniston zweren bij alkaline water. Omdat je waarschijnlijk niet weet wat dit hippe drankje inhoudt, leggen wij je haarfijn uit waarom de sterren er zo gek op zijn. 

Celebrities zien er altijd perfect verzorgd uit, daarom wordt er zo vaak gevraagd naar hun beautygeheimen. Iedereen wil weten wat zij doen om er zo goed uit te zien. Er komen vaak dingen voorbij waar wij als gewoon volk nog nooit van gehoord hebben. Kim Kardashian zweert bij den waistrainer om haar wespentaille in shape te houden, Gwyneth Paltrow heeft altijd wel een gek dieet waaraan ze haar slanke figuur heeft te danken en nu kiezen sterren als Beyoncé en Kendall Jenner dus allemaal voor alkaline water. 

 

Topmodel Miranda Kerr vertelde haar beautygeheimen aan Into The Gloss en één geheim was alkaline water: "Ik heb alkaline filter in mijn keukenkraan en douchekoppen. Ik weet van de voordelen van alkaline doordat ik voeding en diëtetiek heb gestudeerd. Er zijn veel manieren om alkaline toe te voegen aan je leven – het drinken is er één van". Miranda is niet de enige celebrity die fan is. Beyoncé dronk alkaline water tijdens haar Ms. Carter tour, Jennifer Aniston volgt een alkaline dieet en Mark Wahlberg en Diddy hebben geïnvesteerd in een merk dat alkaline water verkoopt. 

Maar wat is er nou zo goed aan alkaline water? Stress, vervuiling en slechte voeding kan ervoor zorgen dat ons pH-waarde uit balans is. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen. Als je pH-waarde uit balans is dan heeft dit directe gevolgen op je stofwisseling, immuunsysteem, bloedcirculatie en hormoonproductie. Alkaline water helpt je lichaam om je pH-waarde in balans te brengen. Het neutraliseert als het ware alle giftige stoffen die je opdoet gedurende dag. Ook heeft het een antioxidatieve werking en beschermt het je tegen vrije radicalen. Er wordt gezegd dat het ook het verouderingsproces vertraagd – geen wonder dat zoveel celebs fan zijn! 

De Girlscene redactie moest deze celebrity trend natuurlijk uitproberen en dronken het alkaline water van blk. Dit drankje is nog een tikje gekker, want het water heeft een donkere kleur! blk. is een populair merk voor alkaline water, onder andere Alessandra Ambrosio is fan. Maar het gaat natuurlijk om de smaak.. is het echt anders dan gewoon water? Ons oordeel: het is misschien iets bitterder dan gewoon water, maar eigenlijk proef je vrijwel geen verschil. Het enige is dat het een beetje gek is om donker water te drinken, we hadden in het begin een beetje het idee dat we slootwater dronken. Maar dat is een kwestie van wennen! 

Mocht je het zwarte alkaline water van blk. willen proberen, het is verkrijgbaar vanaf €7,50 (500 ml.) in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. 

Heb jij gehoord van alkaline water? Zou jij het donkere water weleens willen proberen? 

Bron, bron

Must reads 👀