Lifestyle

Girls Issues: Mijn vriendin is veranderd in een meeloper

10

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die een vriendin heeft die een meeloper is geworden.

Hallo Girlscene,

Mijn vriendinnen en ik waren altijd heel erg close, maar sindskort is een vriendin een 'meeloper' geworden. Zo heeft ze bijvoorbeeld ineens een heel andere stem bij een meisje dan wanneer wij samen zijn. Ze scheldt de laatste tijd veel meer en is steeds vaker boos om niets. We zijn allemaal nog best jong, dus ik denk dat het toch door de puberteit komt, maar het begint mij nu echt te irriteren.. Hopelijk kunnen jullie mij tips geven zodat ze inziet dat het niet leuk of grappig meer is en dat ze weer een beetje normaal gaat doen. Alvast bedankt!

Groetjes,
Anoniem

Lieve Anoniem,

Je trekt zelf al een hele goede conclusie, namelijk dat het te maken kan hebben met de pubertijd. Maar dat betekent niet dat jij je er maar bij neer moet leggen. Het kan heel erg vervelend zijn om een vriendin op deze manier te zien veranderen, vooral als ze een ander meisje na-aapt. Het is heel waarschijnlijk dat jouw vriendin zich zo gedraagt omdat ze zich onzeker voelt. Ze kijkt op tegen een ander meisje en denkt door zich precies zoals haar te gedragen dat iedereen haar net zo leuk vindt, maar ze ziet zelf natuurlijk niet in dat iedereen het door heeft. Veel meiden zijn onzeker in de pubertijd en moeten hun eigen stijl nog ontdekken en erachter komen wie ze precies zijn. Dit maakt jouw vriendin waarschijnlijk op dit moment ook mee. Je kunt het op verschillende manieren aanpakken. Ga eens met haar in gesprek op een plek zonder teveel afleidingen, dus zonder jullie vriendinnen erbij. Vertel haar hoe jij je voelt en dat het je opvalt dat ze zich anders gedraagt in de buurt van dat meisje, maar wees niet te aanvallend. Dan zal ze alleen maar meer naar het andere meisje trekken.

Je kunt er ook niets van zeggen, maar haar juist meer aandacht geven. Spreek vaker alleen met haar af en geef haar het gevoel dat ze goed genoeg is zoals ze is. Vertel haar dat ze helemaal niet hoeft te veranderen en dat jij, en al jullie vriendinnen, haar leuk vinden zoals ze is. 

Weet je niet hoe je het alleen moet aanpakken? Vraag aan je andere vriendinnen of het hen ook is opgevallen hoe jouw vriendin zich gedraagt in de buurt van het andere meisje. Bedenk samen hoe je jullie vriendin in kunt laten zien dat het niet leuk is hoe ze zich gedraagt. Let wel op dat je haar helpt en dat jullie haar niet gaan buitensluiten. 

Vind je het lastig om deze kwestie in real life te bespreken? Stuur haar dan een berichtje via WhatsApp, maar wees ook hier niet te aanvallend. Vertel in het berichtje niet alleen wat je zo stoort, maar vraag ook of je haar ergens mee kunt helpen. Misschien zit haar iets dwars waardoor ze zich zo gedraagt. Lees op het forum hoe andere meiden met zo'n situatie omgaan.

Veel succes! 

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved