Lifestyle

Girls Issues: Mijn vriendin is veranderd in een meeloper

10

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die een vriendin heeft die een meeloper is geworden.

Hallo Girlscene,

Mijn vriendinnen en ik waren altijd heel erg close, maar sindskort is een vriendin een 'meeloper' geworden. Zo heeft ze bijvoorbeeld ineens een heel andere stem bij een meisje dan wanneer wij samen zijn. Ze scheldt de laatste tijd veel meer en is steeds vaker boos om niets. We zijn allemaal nog best jong, dus ik denk dat het toch door de puberteit komt, maar het begint mij nu echt te irriteren.. Hopelijk kunnen jullie mij tips geven zodat ze inziet dat het niet leuk of grappig meer is en dat ze weer een beetje normaal gaat doen. Alvast bedankt!

Groetjes,
Anoniem

Lieve Anoniem,

Je trekt zelf al een hele goede conclusie, namelijk dat het te maken kan hebben met de pubertijd. Maar dat betekent niet dat jij je er maar bij neer moet leggen. Het kan heel erg vervelend zijn om een vriendin op deze manier te zien veranderen, vooral als ze een ander meisje na-aapt. Het is heel waarschijnlijk dat jouw vriendin zich zo gedraagt omdat ze zich onzeker voelt. Ze kijkt op tegen een ander meisje en denkt door zich precies zoals haar te gedragen dat iedereen haar net zo leuk vindt, maar ze ziet zelf natuurlijk niet in dat iedereen het door heeft. Veel meiden zijn onzeker in de pubertijd en moeten hun eigen stijl nog ontdekken en erachter komen wie ze precies zijn. Dit maakt jouw vriendin waarschijnlijk op dit moment ook mee. Je kunt het op verschillende manieren aanpakken. Ga eens met haar in gesprek op een plek zonder teveel afleidingen, dus zonder jullie vriendinnen erbij. Vertel haar hoe jij je voelt en dat het je opvalt dat ze zich anders gedraagt in de buurt van dat meisje, maar wees niet te aanvallend. Dan zal ze alleen maar meer naar het andere meisje trekken.

Je kunt er ook niets van zeggen, maar haar juist meer aandacht geven. Spreek vaker alleen met haar af en geef haar het gevoel dat ze goed genoeg is zoals ze is. Vertel haar dat ze helemaal niet hoeft te veranderen en dat jij, en al jullie vriendinnen, haar leuk vinden zoals ze is. 

Weet je niet hoe je het alleen moet aanpakken? Vraag aan je andere vriendinnen of het hen ook is opgevallen hoe jouw vriendin zich gedraagt in de buurt van het andere meisje. Bedenk samen hoe je jullie vriendin in kunt laten zien dat het niet leuk is hoe ze zich gedraagt. Let wel op dat je haar helpt en dat jullie haar niet gaan buitensluiten. 

Vind je het lastig om deze kwestie in real life te bespreken? Stuur haar dan een berichtje via WhatsApp, maar wees ook hier niet te aanvallend. Vertel in het berichtje niet alleen wat je zo stoort, maar vraag ook of je haar ergens mee kunt helpen. Misschien zit haar iets dwars waardoor ze zich zo gedraagt. Lees op het forum hoe andere meiden met zo'n situatie omgaan.

Veel succes! 

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

10 reacties

 • 4 jaar geleden sophie

  hey,

  Wat vervelend dit probleem. Zelf heb ik er ook een beetje last van bij een vriendin de laatste tijd. Praat me je vriendin en zeg hoe je je voelt. Misschien heeft ze het wel helemaal niet door dat ze zo doet. Ik zou het zelf nooit via Whats app vertellen. Het is toch best wel belangrijk dus ga lekker samen praten en je zal merken dat ze het waarschijnlijk helemaal niet zo bedoeld heeft.

  Ik hoop dat het inmiddels al beter gaat tussen jou en je vriendin!

  Dikke kus, sophie

 • 4 jaar geleden Em

  Ik begrijp dit dus echt niet jouw vriendin is gewoon anders en zij verandert is dat niet haar keuze dan? tips om haar normaal te laten zijn? Als jij jouw vriendin niet laat groeien en veranderen vind ik jou maar een slechte vriendin.

  Daarbovenop wil jouw vriendin misschien andere mensen leren kennen en niet de rest van haar leven 'normaal doen' met jou? Heb je daar al eens aan gedacht?

 • 4 jaar geleden HarryStylesismybae.

  Het is mij heel erg opgevallen hoe erg jullie de rest van de website promoten. Altijd van dat;

  'Kijk dan nog zeker dit artikel'

  'Praat erover in dit forum'

  Like..

  @Tine ja inderdaad.

 • 4 jaar geleden blue jeans

  @Tine nu je het zegt..

  en idd, erg slecht dat er steeds vaker spelfouten in artikelen zitten. (precies wat musiclover zegt)

 • 4 jaar geleden musiclover

  Ik merk heel vaak dat er spelfouten en/of taalfouten in de artikelen zitten. Ik vind dit zelf vrij irritant en anderen volgens mij ook. Kijk voortaan even je artikelen na!

 • 4 jaar geleden Pretty

  @Tine ik dus ook

 • 4 jaar geleden Tine

  ik heb het gevoel dat jullie dit soort artikelen gewoon verzinnen

 • 4 jaar geleden happygirlsophie

  ik zou het niet via whatsapp doen want dan kan het misschien heel anders overkomen op je vriend(in) dan dat jij bedoelt

 • 4 jaar geleden purity

  *puberteit... Jullie verdienen al jullie bezoekers echt niet, nog niet eens de moeite doen om eens na te kijken..

 • 4 jaar geleden Emily

  Dit soort dingen zou ik nou nooit via WhatsApp doen...

 1. 1