Lifestyle

Zo versla jij de Koningsdagkater

Helaas, Kingsday zit er alweer bijna op.. En nog erger, de meesten mensen hebben morgen niet eens een vrije dag! Dit jaar heb je dus niet de tijd om rustig uit te brakken, maar moet je waarschijnlijk vroeg uit de veren. Natuurlijk wordt dat moeilijk als je nog een béétje hangover bent van Koningsdag. Girlscene biedt hulp en zorgt ervoor dat jij fris en fruitig de dag doorkomt. Check de volgende tips om de Koningsdagkater te verslaan.

Niet doorhalen
Heb jij ook de hele dag gefeest en moet je toch vroeg uit de veren? Als je laat thuiskomt lijkt doorhalen de meest logische oplossing. Niet dus, probeer toch elk uurtje slaap te pakken. Het opstaan zal even zwaar zijn, maar uiteindelijk zal je toch dankbaar zijn voor die paar uurtjes slaap. Zonder slaap houd je het nog minder lang vol dan met die paar uurtjes slaap. Kun je helemaal niet in slaap komen? Ga dan gewoon op bed liggen met je ogen dicht, zo rust je ook uit.Wortel
Wortelen bevatten bètacaroteen, een stof die helpt je lever te ontgiften. Geen wortelfan? Maak er een sapje van of eet ze met een lekker dipsausje zoals hummus. 

Asperges
Asperges beschermen je lever niet alleen, ze helpen ook bij het afbreken van gifstoffen. Waarschijnlijk sta je niet echt te springen om op asperges te knabbelen als je zin hebt in fastfood. Eet de asperges bijvoorbeeld in deze lekkere lentesalade met zongedroogde tomaatjes en artisjokken.

Ei
Eieren bevatten cysteïne, dit is een aminozuur waardoor je lichaam sneller nieuw vocht aanmaakt. En vocht is precies wat je mist bij een kater! Cysteïne zit in de dooier van het ei, dus zorg dat je deze in ieder geval eet. Eieren bevatten natuurlijk ook veel eiwitten, waardoor je energie krijgt, wat natuurlijk ook niet kwaad kan bij een kater. Ontbijtje
Waarschijnlijk snak je naar een vet, stevig ontbijt. Helaas is dit niet de oplossing, want je lever is al druk genoeg met het afbreken van alle drank van de vorige dag. Weet je nog dat je vroeger crackers of droog brood kreeg als je maag van slag was? Het klinkt niet echt verleidelijk, maar crackers en droog brood zijn ook nu weer de oplossing. Natuurlijk kun je er wat lekkers aan toevoegen zoals appelstroop of een gekookt eitje.

Water
Water, water, water en de rest komt later. Als je te veel alcohol hebt gedronken heb je last van uitdroging. Daarom knalt je hoofd uit elkaar en voelt je mond als de Sahara. Het enige wat je hieraan kunt doen is veel water drinken. Misschien is het al te laat, maar het helpt ook om na elk glas alcohol een glas water te drinken. Melk wordt ook wel 'katerwater' genoemd, maar helaas doet het niets voor je kater en zul je toch voor normaal water moeten kiezen.Fruitsapjes
Waarschijnlijk snak je naar een kop koffie of een energiedrankje om wakker te blijven, maar helaas doen deze drankjes meer kwaad dan goed bij een kater. Vooral koffie kun je beter laten staan, hierdoor droog je namelijk nog meer uit. Door deze drankjes voel je je even opgewekt, maar na een tijdje zal je extreem moe worden. Drink liever een vers vruchtensapje, dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel weer op peil komt door de vruchtensuikers. 

Ibuprofen of Aspririne
Helaas bestaat het wondermiddel tegen een kater nog steeds niet. Er wordt vaak gezegd dat het helpt om een paracetamol voor het slapengaan te nemen, maar dit is een misverstand. Tegen de tijd dat je wakker wordt is de parecetemol al lang uitgewerkt, en daarnaast is de combinatie van paracetamol en alcohol ook slecht voor de nieren en lever. Is je hoofdpijn echt niet te harden? Neem dan een Aspirine of Ibuprofen.

Slapen
De beste tip die we je kunnen meegeven: ga lekker vroeg slapen. Een kater verslaan doe je vooral met tijd, dus duik na jouw werk- of schooldag lekker vroeg je bed in. 

Deel jouw ultieme anti kater tip op het forum.

Wat heb jij gedaan op Koningsdag? Hoe kom jij van je kater af?

BronBronBronBron

Beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved