Lifestyle

Apps waar we niet zonder kunnen

24

Sommige apps maken nou eenmaal een deel uit van ons leven. Kun jij je voorstellen om met de trein te reizen zonder 9292?! Nope. En hoe weet jij nou wanneer jij op de fiets kunt stappen, zonder drijfnat aan te komen als Buienradar niet zou bestaan? En nog erger, dat ene geweldige lied komt op de radio, maar je weet de naam nog steeds niet. Hoe was je er ooit achter gekomen zonder Shazam?! Girlscene zet 14 apps op een rij waar niemand zonder zou kunnen leven.

WhatsApp
Leven zonder Whatsapp? Impossible. Vroeger stuurden we smsjes, maar thank God kunnen we nu eindeloos appen. En nog beter: (bijna) iedereen heeft het. Dus dat betekent, altijd en overal appen. Maar, WhatsApp kan een vloek maar ook een zegen zijn, want wie heeft het nog nooit meegemaakt: je berichtje is gelezen door jouw crush, maar na 3 uur heb je nog niets terug? Grrrr..

Snapchat
Net als Girlscene zit jij waarschijnlijk ook op Snapchat, want hoe zouden we jullie anders op de hoogte houden van alle Snap-waardige momentjes? En nog veel belangrijker, zo zien wij ook eens wie al die superleuke Girlscene-lezeressen zijn! Volg jij als ons @Girlscene_NL?

Facebook
Bij elke seconde verveling wordt Facebook automatisch geopend. En ook na jaren Facebook blijft het spannend om een nieuwe profielfoto te kiezen... Hoeveel likes zou je deze keer krijgen? Minder dan 10? Dan wacht je nog een half uurtje, maar die vervloekte foto gaat er snel weer vanaf. 

Mobiel bankieren 
Waarschijnlijk is dit een app die je liever nooit wilt openen, maar waar we toch heel dankbaar voor zijn. Deze app heeft jou vast heel veel ongemakkelijke momentjes van zonder saldo bij de kassa bespaard. 

Youtube/Spotify/iTunes/Soundcloud
Kun jij je een trein- of fietsritje voorstellen zonder jouw favo playlist? Waarschijnlijk niet. Dankzij deze fijne apps zijn we non-stop van muziek voorzien.

TVGiDS
Weinig mensen hebben de échte tv-gids nog in huis, maar dat is eigenlijk ook helemaal niet meer nodig. Wij doen het gewoon met onze smartphone én de app is nog gratis ook.

InstagramStiekem ruilen we Facebook langzamerhand in voor Instagram. Want foto's zijn toch net even wat leuker dan woorden. En natuurlijk wordt Instagram ook gebruikt voor elke foto die gestuurd of gepost wordt, want een filtertje kan nooit kwaad.

Shazam
Hoe dankbaar ben jij voor Shazam? Ook al kon je maar een paar seconden van het liedje opnemen, Shazam weet jou de juiste naam te vertellen. En natuurlijk luister jij dat nieuwe liedje daarna 100 keer, zodat je hem daarna nooit meer hoeft te horen.

Tinder
Misschien is deze app niet voor iedereen onmisbaar, maar voor de Tinderende singles is een leven zonder deze app onmogelijk. En natuurlijk is er geen betere egoboost dan tientallen mannen die je vertellen hoe knap je wel niet bent. ;-)

BuienradarIn Nederland is deze app geen ovebodige luxe, want iedereen is weleens drijfnat geworden terwijl je dacht dat het zonnetje zou schijnen. Met Buienradar kun je precies zien wanneer jij die plensbui op je hoofd kunt verwachten.

H&M
Hoewel we onszelf elke keer beloven dat we H&M alleen doorscrollen om de tijd te doden, kunnen we het toch niet weerstaan om dat ene leuke jurkje uit de sale toch even te kopen. Woeps...

PostNL
Tja, natuurlijk moet je wel weten wanneer je dat H&M pakketje kan verwachten. 

Thuisbezorgd
Je kunt natuurlijk ook naar een afhaalrestaurant bellen, maar waarom eigenlijk? Dankzij Thuisbezorgd hoef je niet eens van je plek af te komen, en een uur later ben jij al lekker aan het smullen.

9292
Ben jij weleens met de trein gegaan zonder 9292 te gebruiken? Wij dus ook niet. Het klinkt bijna als een onmogelijke opgave, want hoe weet je waar je moet overstappen? En nog veel belangrijker: Hoe weet je hoe laat jij moet gaan? We kunnen 's ochtends elke minuut gebruiken dus 9292 is dé app die ons vertelt hoe laat wij kunnen vertrekken zonder ook maar een seconde te vroeg aan te komen.

Zonder welke app zou jij niet kunnen leven?

Beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

24 reacties

 • 4 jaar geleden Sanne_

  Whatsapp is het belangrijkst

 • 4 jaar geleden x.pamm.x

  Leuk artikel maar ik vind het overdreven dat het "onmisbare" apps heet. Ik bedoel, ik vind snap en insta super, maar onmisbaar? Nee. Kinderen in Afrika hebben toch ook geen tel, en die overleven toch ook? Ja, het klopt het is handig en leuk, maar ik kan, en jullie als het ECHT moet heus ook wel zonder. Ik vind artikelen vaak super, maar deze is echt minder.

 • 4 jaar geleden Maaike

  Whatsapp & Instagram

 • 4 jaar geleden honeybabe

  whatsapp, instagram en snapchat

 • 4 jaar geleden xLittleDiva

  Spotify, whatsapp en Facebook gebruik ik t meest verder kan ik wel zonder

 • 4 jaar geleden Charlotte

  Ik kwam 2 dagen geleden een jongen tegen op het galabal van men vriendje waar ik 1 jaar geleden mee chatte op Tinder. Ik heb niet tegen hem gepraat, heb hem gewoon herkent. AKWARD

 • 4 jaar geleden MamavanChloë

  Vroeger had je die luxe niet en toen konden mensen prima overweg met een kaart. Bizar dat wij nu in deze luxe leven... :P

 • 4 jaar geleden Peej

  Whatsapp en Facebook!

  Misschien dat internetbankieren geval wel handig. O, en die buienalarm!

 • 4 jaar geleden Skygge

  En met HIER bedoel ik dus Nijmegen, het studentenleven.

 • 4 jaar geleden always

  whatsapp en facebook! en ik kan ook niet zonder m´n ovinfo app, super handig en ik weet meteen of ik moet rennen voor de bus!

 • 4 jaar geleden Rixt

  I'M IN. Kaartjes winnen voor festivals!!

 • 4 jaar geleden ♥ Little Ariel ♥

  Ik zit alleen maar 24/7 op whatsapp

 • 4 jaar geleden Demi

  @skygge Ook ik heb gewoon mijn vriend leren kennen via tinder en we zijn al meer dan een half jaar samen, dus sorry tinder is niet alleen voor 'kei harde seks'.

 • 4 jaar geleden Emma - Redacteur Girlscene (redactie)

  @xDepulso Als het goed is staat er nu een kruisje waar je op kunt klikken om de advertentie te verbergen . Excuses voor het ongemak!

 • 4 jaar geleden Vιcƚσяια♥

  ennnnn hier is het bewijs dat je ook zonder mobiel kan , leef al een jaar zonder.

 • 4 jaar geleden Traveler

  De helft van de apps heb ik niet eens dus zonder is niet zo heel moeilijk.

 • 4 jaar geleden Evi Colson

  @skygge , Ik ben nochtans al een half jaar helemaal gelukkig met m'n vriend die ik via Tinder heb leren kennen .

 • 4 jaar geleden Skygge

  Tinder wordt hier alleen maar gebruikt als je harde seks wilt, niet voor vaste relaties. Maar dat even terzijde.

  WP heeft als nadeel dat veel apps alleen voor Android en iOS verkrijgbaar zijn, grr..

 • 4 jaar geleden xDepulso

  Whatsapp,maar kunnen jullie trouwens wat doen aan die gigantische add die mijn halve telefoonscherm in beslag neemt zodra ik op de niet deskop versie op dit artikel klik. Echt heel irritant die reclame. Kan het artikel niet eens lezen

 • 4 jaar geleden Espérance

  Buienalarm is een goede app ipv van Buienradar, vaak betrouwbaarder! Duss mensen die een goede app willen. Voor de rest gebruik ik alles wel, behalve Tinder

 • 4 jaar geleden BeingFearless

  Whatsapp, facebook, instagram, snapchat, 9292 en mobiel bankieren. Maar alleen zonder whatsapp zou ik echt niet kunnen :')

 • 4 jaar geleden bumblebee

  ik heb alleen wapp en insta en snap

 • 4 jaar geleden The_Girl_With_Brown_Eyes

  Whatsapp, snapchat! niet te missen! en zie ik het verkeerd of zijn we de camera vergeten (ook al is die standaard op je smartphone)?

 • 4 jaar geleden Indominus Rex

  Ik heb meer dan de helft van deze apps juist niet :') Maar whatsapp en 9292 vind ik tegenwoordig wel onmisbaar

 1. 1