Lifestyle

Apps waar we niet zonder kunnen

Sommige apps maken nou eenmaal een deel uit van ons leven. Kun jij je voorstellen om met de trein te reizen zonder 9292?! Nope. En hoe weet jij nou wanneer jij op de fiets kunt stappen, zonder drijfnat aan te komen als Buienradar niet zou bestaan? En nog erger, dat ene geweldige lied komt op de radio, maar je weet de naam nog steeds niet. Hoe was je er ooit achter gekomen zonder Shazam?! Girlscene zet 14 apps op een rij waar niemand zonder zou kunnen leven.

WhatsApp
Leven zonder Whatsapp? Impossible. Vroeger stuurden we smsjes, maar thank God kunnen we nu eindeloos appen. En nog beter: (bijna) iedereen heeft het. Dus dat betekent, altijd en overal appen. Maar, WhatsApp kan een vloek maar ook een zegen zijn, want wie heeft het nog nooit meegemaakt: je berichtje is gelezen door jouw crush, maar na 3 uur heb je nog niets terug? Grrrr..

Snapchat
Net als Girlscene zit jij waarschijnlijk ook op Snapchat, want hoe zouden we jullie anders op de hoogte houden van alle Snap-waardige momentjes? En nog veel belangrijker, zo zien wij ook eens wie al die superleuke Girlscene-lezeressen zijn! Volg jij als ons @Girlscene_NL?

Facebook
Bij elke seconde verveling wordt Facebook automatisch geopend. En ook na jaren Facebook blijft het spannend om een nieuwe profielfoto te kiezen… Hoeveel likes zou je deze keer krijgen? Minder dan 10? Dan wacht je nog een half uurtje, maar die vervloekte foto gaat er snel weer vanaf. 

Mobiel bankieren 
Waarschijnlijk is dit een app die je liever nooit wilt openen, maar waar we toch heel dankbaar voor zijn. Deze app heeft jou vast heel veel ongemakkelijke momentjes van zonder saldo bij de kassa bespaard. 

Youtube/Spotify/iTunes/Soundcloud
Kun jij je een trein- of fietsritje voorstellen zonder jouw favo playlist? Waarschijnlijk niet. Dankzij deze fijne apps zijn we non-stop van muziek voorzien.

TVGiDS
Weinig mensen hebben de échte tv-gids nog in huis, maar dat is eigenlijk ook helemaal niet meer nodig. Wij doen het gewoon met onze smartphone én de app is nog gratis ook.

InstagramStiekem ruilen we Facebook langzamerhand in voor Instagram. Want foto's zijn toch net even wat leuker dan woorden. En natuurlijk wordt Instagram ook gebruikt voor elke foto die gestuurd of gepost wordt, want een filtertje kan nooit kwaad.

Shazam
Hoe dankbaar ben jij voor Shazam? Ook al kon je maar een paar seconden van het liedje opnemen, Shazam weet jou de juiste naam te vertellen. En natuurlijk luister jij dat nieuwe liedje daarna 100 keer, zodat je hem daarna nooit meer hoeft te horen.

Tinder
Misschien is deze app niet voor iedereen onmisbaar, maar voor de Tinderende singles is een leven zonder deze app onmogelijk. En natuurlijk is er geen betere egoboost dan tientallen mannen die je vertellen hoe knap je wel niet bent. 😉

BuienradarIn Nederland is deze app geen ovebodige luxe, want iedereen is weleens drijfnat geworden terwijl je dacht dat het zonnetje zou schijnen. Met Buienradar kun je precies zien wanneer jij die plensbui op je hoofd kunt verwachten.

H&M
Hoewel we onszelf elke keer beloven dat we H&M alleen doorscrollen om de tijd te doden, kunnen we het toch niet weerstaan om dat ene leuke jurkje uit de sale toch even te kopen. Woeps…

PostNL
Tja, natuurlijk moet je wel weten wanneer je dat H&M pakketje kan verwachten. 

Thuisbezorgd
Je kunt natuurlijk ook naar een afhaalrestaurant bellen, maar waarom eigenlijk? Dankzij Thuisbezorgd hoef je niet eens van je plek af te komen, en een uur later ben jij al lekker aan het smullen.

9292
Ben jij weleens met de trein gegaan zonder 9292 te gebruiken? Wij dus ook niet. Het klinkt bijna als een onmogelijke opgave, want hoe weet je waar je moet overstappen? En nog veel belangrijker: Hoe weet je hoe laat jij moet gaan? We kunnen 's ochtends elke minuut gebruiken dus 9292 is dé app die ons vertelt hoe laat wij kunnen vertrekken zonder ook maar een seconde te vroeg aan te komen.

Zonder welke app zou jij niet kunnen leven?

Beeld: Thinkstock