Lifestyle

Dingen die eigenlijk heel irritant zijn aan een smartphone

17

Hoewel we ons leven niet voor kunnen stellen zonder een smartphone, is dat ding soms ook verdomde irritant. Tuurlijk, het is heel fijn om bereikbaar te zijn en je lunch te kunnen delen op Instagram. Maar een smartphone heeft ook keerzijdes. De batterij die nog geen dag mee kan en dat er áltijd iets is met die dingen, dan is 'ie gestolen en dan heb je weer een scherm dat gebarsten is. En dit zijn nog niet eens de enige vervelende dingen aan een smartphone...

Het is heel vervelend aan een smartphone...

Dat die batterij zo snel leeg loopt
Die batterij gaat zo verdomde snel leeg. Als je 's ochtends voordat je je bed uitklimt door je Instagram feed bent gegaan en nog even snel alle Facebook-chats hebt beantwoord, zit je al op 70%. En dan moet je nog de hele dag. Echt niet dat een smartphone het tot het einde van de dag redt. Waar is de tijd gebleven van de Nokia 3310 die je een week lang niet hoefde op te laden? 

Dat je nooit meer ongestoord iets kan doen
Ben je eindelijk geïnstalleerd op de bank met een kop thee en iets lekkers, klaar om op de play-knop te drukken om de nieuwste aflevering van The Vampire Diaries te kijken. Maar dan gaat je telefoon af. Nog vervelender als 'ie aan de andere kant van de kamer ligt. En het is al helemaal tenenkrommend als degene die het bericht stuurt verwacht dat je meteen reageert of dat je wordt gecommandeerd om nu meteen die huiswerkopdracht te sturen. Iedereen verwacht dat je 24/7 bereikbaar bent, maar soms wil je gewoon even rust!

Dat er altijd iets mee is
Iemand die ook maar een beetje onhandig is heeft sowieso een haat-liefdeverhouding met haar smartphone. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat is juist zo gevaarlijk met een smartphone. Als je jouw telefoon uit je handen laat glippen zit je met een gebarsten scherm en ook een fikse regenbui overleeft 'ie meestal niet. 

Dat het je altijd afleidt 
Kijk, we gaan echt niet zeggen dat we het altijd erg vinden om berichtjes binnen te krijgen op onze smartphone. Het is het perfecte excuus voor jezelf om even te stoppen met je huiswerk. Maar aan de andere kant is het ook super vervelend. Zit je net in een flow, krijg je weer een berichtje. Je kunt er niets aan doen al die notificaties -emails, appjes, sociale media- moét je gewoon checken. Als die smartphone er niet was, zou je geconcentreerder kunnen werken en meer gedaan kunnen krijgen. 

Dat het ten koste gaat van je quality time
Je hebt met een vriendin afgesproken die je al een tijdje niet hebt gezien. Vrijwel altijd liggen de smartphones op tafel en of jij of zij nou een berichtje binnenkrijgt - er is altijd wel een moment waarin jullie gesprek onderbroken wordt door een smartphone. Niks is vervelender dan iemand die constant op zijn of haar telefoon zit terwijl de ander een normaal gesprek probeert te voeren. En ja, daar hebben we ons allemaal weleens schuldig aan gemaakt. 

Dat je er geobsedeerd mee bent
En, heeft hij al gereageerd? Waarom niet? Vindt hij me niet leuk? Zie je wel, hij is toch nog niet helemaal over zijn ex heen. Of is hij aan het werk? Heeft hij nu al gereageerd? En nu?  

Dat je er (stiekem) verslaafd aan bent
Ga jij weleens de deur uit zonder je smartphone? Waarschijnlijk niet. Sterker nog, de meeste mensen maken rechtsomkeert als ze merken dat ze hun smartphone zijn vergeten of ze raken helemaal in paniek. Want ja, wat als je een heel belangrijk telefoontje krijgt of als je de weg niet kunt vinden? 

Dat het zo duur is
Een smartphone is een kostbaar speeltje. Vrijwel iedereen heeft er één, maar ondertussen kost het je wel een paar tientjes per maand. En dan hebben we het niet eens alleen over die torenhoge rekening door alle gesprekken met je vriend(in). Vooral een gestolen of kapotte smartphone is een duur grapje (zie het vorige punt). Daarom is het verstandig om je telefoon te laten verzekeren. Uiteraard wil je dit voor de laagste prijs en die vind je bij CoverYou. Via deze website kun je een telefoonverzekering afsluiten vanaf €3,99 per maand of €43,89 per jaar. Voor de meeste iPhones is dit €4,99 per maand. Je kunt je toestel verzekeren tot 6 maanden na aanschaf. Zo is jouw telefoon verzekerd tegen o.a. diefstal, een gebroken scherm, waterschade en brandschade. Lees hier meer over telefoonverzekeringen van CoverYou. 

CoverYou heeft overigens niet alleen verzekeringen voor smartphones, maar ook voor tablets, laptops en e-readers

Wat vind jij het meest irritant aan een smartphone?

Beeld: thinkstockphotos

*Dit is een gesponsord artikel

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

17 reacties

 • 4 jaar geleden fleurdk

  Ik snap dat niet , dat mensen soms hele dagen met dat ding in hun handen zitten, heb je dan echt niks beters te doen? - Ja, ik snap het ook niet

 • 4 jaar geleden Dylan O'brien lover

  OMG de 2e is net gebeurt bij mij haha

 • 4 jaar geleden JustMe O,o

  Nou, ik ben niet verslaafd aan mijn telefoon, alleen aan de muziek erop, en k heb de mijne al minstens 3 keer van de trap af laten vallen, en hij is nog steeds heel! (Lang leve Samsung xD)

 • 4 jaar geleden Stark

  Ach, enige nadeel vind ik dat ze steeds groter worden en dat ik op sommige plekken niet goed wifi of gewoon internet heb. Maar dat het teveel tijd op slokt heb ik eigenlijk niet. Als ik thuis ben kijk ik nauwelijks op mijn telefoon :P

 • 4 jaar geleden xLittleDiva

  eigenlijk is telefoon bedoelt alleen om te bellen maar door al die functies. nah... logisch dat er veel dingen mis mee is

 • 4 jaar geleden Sherry

  Vroeger kreeg ik bijna nooit mn huiswerk af en nu opeens wel haha

 • 4 jaar geleden Sherry

  Sommige mensen zitten de hele dag op hun telefoon maar dat vind ik zoo irritant. Als ik met mn vrienden ben gaan we gwn iets leuks doen zonder de hele tijd op onze telefoon te zitten. Ik moet het nu even met een HTC uit 2003 doen omdat mn telefoon kapot is, maar ik heb opeens een paar uur extra per dag over, heerlijk. Ik vind het echt helemaal niet erg. Die tijd gebruik ik om extra te schrijven. Als ik weer een nieuwe heb, ga ik er nooit meer zoveel op als vroeger. Eerst vond ik het echt vreselijk om geen telefoon te hebben maar je bent er zo aan gewend en nu vind ik het echt helemaal niet erg. Btw je kan ook gwn een goedkoop abonnement bijv van Youfone of Simpel nemen

 • 4 jaar geleden Kopjechino

  Hmm herken het niet echt. Mijn iPhone 4S doet erg lang met de batterij (anderhalve dag sowieso). En ook dat er altijd iets mee is heb ik niet. En ik ben er ook niet verslaafd aan (vast de reden van het lage batterijgebruik haha). En 20 euro pm voor een abbonement vind ik ook niet duur.

 • 4 jaar geleden Romantic Girl

  Weet iemand waar je seizoen 5 van The Vampire Diaries kan downloaden.

 • 4 jaar geleden Skygge

  Die torenhoge rekeningen kun je heel makkelijk voorkomen door met de HUIS-telefoon te bellen. Of prepaid te nemen, dan let je er vanzelf wel op.

  Bovendien heb ik een Nokia en tja, die kan je onder een vrachtwagen leggen en dan leeft hij nog. iPhone is the worst.

 • 4 jaar geleden MamavanChloë

  Ik snap dat niet , dat mensen soms hele dagen met dat ding in hun handen zitten, heb je dan echt niks beters te doen? Ook in een winkel, staat er een voor je neus te bellen of ermee appen/smsen/fb'en in de rij en traag te doen terwijl er allang al 2 andere klaar hadden kunnen zijn met afrekenen. Zulke mensen vind ik nogal irritant.

 • 4 jaar geleden Loveeeeij

  Gezeik dit. Hou jezelf gewoon in de hand, dan is er niks aan de hand. Ik zit bijna nooit op mijn telefoon en ik heb ook bijna nooit een lege batterij.

  Sowieso je vergooit je leven als je alleen maar op je telefoon kijkt. GET A LIFE.

 • 4 jaar geleden Harpoon

  Smartphone en eindexamens gaan gewoon niet samen.

  Girlscene en eindexamens trouwens ook niet.

 • 4 jaar geleden Eline

  Dat als je gezellig uit eten gaat iedereen om de minuut om zijn smartphone kijkt..

 • 4 jaar geleden dreamxo

  En het is al helemaal tenenkrommend als degene die het bericht stuurt verwacht dat je meteen reageert of dat je wordt gecommandeerd om nu meteen die huiswerkopdracht te sturen. Iedereen verwacht dat je 24/7 bereikbaar bent, maar soms wil je gewoon even rust!

  The worst..

 • 4 jaar geleden xgalaxylight

  Stiekem is dit ook allemaal gewoon waar.

 • 4 jaar geleden Floor

  Dat je er geobsedeerd mee bent

  over 2 weken eindexamen en ik bedenk allemaal verhaaltjes in mn hoofd waarom hij me niet appt

 1. 1