Het bewijs dat iedereen een dubbelganger heeft (en jij dus ook)

News door Emma

Ze zeggen weleens dat iedereen een dubbelganger heeft. Iemand die geen familie van jou is, maar toch heel erg op jou lijkt. De kans dat jouw dubbelganger om de hoek woont is erg klein en daarom zijn drie vrienden het project 'Twin Strangers' gestart. Mocht je niet geloven dat iedereen een dubbelganger heeft dan verander je vast van gedachten na dit artikel. De Ierse Niamh vond haar dubbelganger binnen twee weken en de gelijkenissen zijn bizar! 

Benieuwd of er een dubbelganger van jou rondloopt op de wereld? Je bent niet de enige die hier nieuwsgierig naar is. Drie vrienden startten op 30 maart het project 'Twin Strangers'. Hiermee gingen de Ierse Niamh Geaney, Harry English en Terence Manzanga de uitdaging aan om hun evenbeeld te vinden. De kans is tenslotte niet zo groot dat je hem of haar tegen het lijf loopt, dus via sociale media is de kans alweer een stuk groter. 

Niamh kon haar ogen niet geloven toen ze al binnen twee weken haar twin stranger mocht ontmoeten. Ze had haar dubbelganger gevonden in Karen Branigan, een vrouw die 3 jaar ouder is en op nog geen uur van haar vandaan blijkt te wonen! Niamh was waanzinnig nerveus om haar dubbelganger te ontmoeten. De Ierse vrouw schrok er zelf van hoe erg Karen op haar lijkt: "De hele dag heb ik niets anders gedaan dan gestaard naar haar. Ik kon het amper geloven. Bij bepaalde expressies dacht ik echt: Oh, mijn god, dat is mijn gezicht!" Ik kan me al niet meer herinneren hoe vaak ik "Dit is zo freaky" heb gezegd". 

Bekijk de bizarre ontmoeting tussen Niamh en haar dubbelganger hier: 

Het project is hét bewijs dat dubbelgangers echt bestaan. Het is bizar hoe erg een ander op je kan lijken zonder dat het familie is. Niamh heeft meegemaakt dat er een wildvreemde is die meer gelijkenissen vertoont dan haar eigen zussen. Volgens Rob Jenkins is het moeilijk om je dubbelganger te vinden, maar niet onmogelijk: "Ik gok dat wanneer je echt veel verschillende gezichten in de wereld zou kunnen screenen, je iemand kan vinden die zo erg op jezelf lijkt dat je er zelf van in de war raakt."

Wil je jouw dubbelganger ook vinden? Het project loopt nog tot 27 april. 

Vind jij dat Niamh en Karen op elkaar lijken? Geloof jij dat iedereen een dubbelganger heeft? 

Bron, bron