Beauty

7 manieren om bodylotion te gebruiken

Iedereen heeft waarschijnlijk wel een fles of pot bodylotion in de kast staan, toch? In de winter grijpen we naar een fijne butter, terwijl een luchtige variant in de zomer heel lekker is. Waarschijnlijk gebruik jij, net zoals heel veel andere meiden, de lotion om je lichaam in te smeren na het douchen. Maar wist je dat je bodylotion voor verschillende dingen kunt gebruiken? Lees snel verder!

Scheren
Als je je benen wil scheren, maar geen conditioner of scheerschuim in huis hebt is dat helemaal geen probleem. Met een fles bodylotion kom je namelijk even ver! Breng de lotion aan op de benen zoals normaal, maar wrijf het niet in. Scheer vervolgens en spoel de restjes af met warm water. Et voilà, gladde benen.

Pluizig haar
Wanneer je haar pluizig wordt kan dat behoorlijk vervelend zijn. Hoe erg je ook je best doet om de pluis tegen te gaan, niets lijkt te werken... Maar heb je bodylotion al geprobeerd? Het is wel belangrijk om te weten dat je niet te veel moet gebruiken, zodat je haar niet vet wordt. Wrijf dus een kleine hoeveelheid in je handen en ga vervolgens door je haar om de pluizigheid te temmen. Probleem opgelost.

Scrubben
Oké, voor deze methode kun je beter geen lichaamscrème gebruiken, maar een dagcrème. Als je dat mengt met suiker maak je zo de ideale scrub om dode huidcellen te verwijderen zonder je gezicht uit te drogen. Masseer dit zacht over de huid en spoel vervolgens af. Zachte huid gegarandeerd.


Hand treatment

Kunnen jouw handen wel wat liefde gebruiken omdat de droge velletjes niet meer om aan te zien zijn? Gebruik dan bodylotion - of nog beter: body butter - om je handen goed te verzorgen. Breng een dikke laag aan, masseer het in de huid en doe daarna katoenen handschoenen aan. Als je dit voor het slapen doet heb je de volgende ochtend weer een huid die er goed uitziet.

Gezichtsmasker
De winter mag dan wel voorbij zijn, maar dat betekent niet dat je geen hydratatie nodig hebt. Vooral als je een meisje bent met een droger huidtype is het volgende misschien wel iets wat je wil proberen. Pak een intensief voedende crème en breng meerdere lagen aan over elkaar. Laat het ongeveer tien tot vijftien minuten zitten en verwijder vervolgens het residu met een warm washandje. Wedden dat je huid nu verzorgd aanvoelt?

Flyaways
Ook als je niet per se last hebt van pluizig haar, maar juist van eigenwijze plukjes, is bodylotion jouw beste vriend. Waarschijnlijk heb je al geprobeerd om met water het haar onder controle te houden. Alleen is de vraag of dat nu echt goed werkt... Een alternatief is dus bodylotion. Wrijf een kleine hoeveelheid in de palm van je hand en leg vervolgens de haren daarmee plat. Doei flyaways.

Nagelriemcrème
Droge nagelriemen? Pak je bodybutter er maar bij. Je hebt namelijk geen speciale olie nodig om je nagelriemen te verzorgen, want een bodybutter werkt net zo goed. Terwijl je je handen insmeert kun je meteen je nagels meenemen. Als de bodybutter eenmaal ingetrokken is, zijn je nagelriemen eenvoudig terug te duwen. Simpel!

PS: Heb je een gevoelige huid? Pas dan op met geparfumeerde lotions. In plaats daarvan kun je beter iets zoeken wat geschikt is voor kinderen, zoals Loverock Rock My Body bodylotion (€20,95). Die is namelijk vrij van parabenen, siliconen, sulfaten en minerale oliën. Er zit wel een hypoallergeen parfum in. Zeer geschikt voor de gevoelige huid, plus het ruikt lekker! Houd je juist wel van een lekkere geur? Dan is Human + Kind Body Soufflé (€14,95) een aanrader.

Op welke manier gebruik jij bodylotion? Welke bodylotion is jouw favoriet?

Bron, bron

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved