7 creatieve manieren om je zondag door te komen

Lifestyle door Anouk

Na een lange nacht te hebben doorgebracht met je vriendinnen, word je iets te vroeg wakker op de zondagochtend. Je kijkt je kamer rond en ergert je aan de kale muur boven je bureau. Een tijdje geleden had jij de plannen om een prachtig kunstwerk te maken en die kale plek in jouw kamer op te vullen. Dit is de zondag dat jij deze leuke DIY eindelijk gaat uitvoeren. Inspiratie genoeg, kijk maar mee!


                                                                 Bron


Boek
Heb jij oude boeken in de kast staan waarvan je weet dat je die nooit meer zult lezen? Je kunt bladzijden gebruiken als tekenpapier. Zorg wel dat je dik, iets geelkleurig papier hebt, want dit geeft een extra leuk effect. Je kunt bijvoorbeeld met ecoline of waterverf mooie bloemen maken. Knip deze uit en plak ze op een leeg canvas. 


                                                                 Bron

Blaadjes
Wie zegt dat jij geen illustraties kan schilderen? Misschien vind je het moeilijk om iets uit je hoofd te verzinnen, no worries! Je kunt bijvoorbeeld, zoals op de foto hierboven, blaadjes natekenen. Je ziet zo precies welke kleuren je moet gebruiken en wat de vorm van het blaadje is. 


                                                                 Bron

Veertjes
Woon je dicht bij de zee en het strand? Lucky you! Langs het strand kun je veren van meeuwen vinden. Waai op je vrije zondag lekker uit op het strand en ga op zoek naar veren. Hoe gaaf is het om deze veren te beschilderen met verf en aan touwtjes te hangen in je kamer? Je kunt de veertjes een andere keer ook gebruiken voor een festival. Je kunt ze bijvoorbeeld in je haar stoppen of hangen aan een ketting. 


                                                                Bron

Stempelen met groente
Wist je dat je met groente kunt stempelen? Heb je bijvoorbeeld een witlof of roodlof over? Snijd het kontje van de groente en gebruik dit als stempel. Je zult een prachtig bloemetje als resultaat krijgen.


                                                                     Bron

Stenen schilderen
Heb jij van vakantie mooie keien meegenomen, maar er nog nooit iets mee gedaan? Je kunt de stenen beschilderen met felle kleurtjes en bijvoorbeeld op een dienblad in je slaapkamer mooi neerleggen. 


                                                                 Bron

Gympen beschilderen
Vind je jouw witte gympen te saai? Tijd voor een kleurtje! Zorg wel dat je watervaste stiften gebruikt of speciale textielverf, zodat de kleuren blijven zitten op je schoenen. Je kunt het zo kleurrijk maken als je zelf wilt! 


                                                             Bron

Sieradentak
Word jij ook altijd gek vak kettingen die helemaal in de knoop zitten? Dan is dit misschien wel een leuke oplossing voor jouw kettingen! Woon je dicht bij het bos? Ga op zoek naar een mooie droge tak, bevestig er touw aan en hang hem op aan de muur. Sla spijkers in de tak en hang er je mooiste sieraden aan! 

Welke DIY's vind jij het leukst?

Bron: Bron, Bron
Beeld: Bron