Lifestyle

Hoe overleef je Koningsdag als je het niet gaat vieren?

Koningsdag is voor de meeste mensen de dag om erop uit te gaan. Unieke vondsten scoren op de vlooienmarkt, feesten tussen de oranje geklede mensen... Maar wat als je er dit jaar nou helemaal geen zin in hebt? Niet iedereen geeft om Koningsdag of heeft zin in al die drukte. Gelukkig hoeven thuisblijvers zich ook geen moment te vervelen, Girlscene heeft genoeg leuke alternatieven voor je op een rij gezet. En er komt geen oranje aan te pas ;-). 

Je bent vast niet de enige die dit jaar geen zin heeft in Koningsdag. Breng alle Koningsdag-haters bij elkaar en maak jullie eigen feestje. Laat iedereen iets meenemen -de één zorgt voor het drinken, de ander voor snacks etc.- en zorg voor een kant en klare Spotify playlist (tip: wij zouden gaan voor een playlist met 2000's liedjes, kunnen jullie lekker meezingen). Ben je met alleen maar vriendinnen? Dan is het leuk om elkaar deze 40 vragen te laten beantwoorden om elkaar nóg beter te leren kennen. Je hebt echt geen Koningsdag nodig om het leuk te hebben! 

Als je geen zin hebt in de drukte van Koningsdag, waarom dan niet het tegenovergestelde doen? Op het strand is het waarschijnlijk super rustig en wat is er nu ontspannender dan lekker uitwaaien op het strand... Maak een strandwandeling. Als je niemand hebt om mee te gaan, dan is er vast wel een hond die met je mee kan. Met een beetje geluk is het nog mooi weer ook! 

Begin een scrapbook. Plak hier plaatjes die je inspirerend vindt, bonnetjes van een leuk uitstapje, mooie quotes of leuke foto's in. Als je beter bent met woorden dan kun je natuurlijk ook een dagboek beginnen. 

Je gaat dan misschien geen Koningsdag vieren, maar het is wel dé gelegenheid om iets aan die troep in je kamer te doen. Zie het als een lenteopruiming! Schuif alle winterkleding naar de achterkant van de kast en haal de zomerkleding tevoorschijn. En als je dan toch bezig bent, sorteer dan ook meteen de kleding die je niet meer draagt (vuistregel: als je het langer dan een half jaar niet hebt aangeraakt dan moet het zeker weg). Als je klaar bent met je kledingkast, dan kun je beginnen met je kamer. Verruil de donkere, winterse accessoires voor vrolijke, zomerse accessoires. En kaarsen kun je bijvoorbeeld vervangen door een bosje bloemen! Zo is je kamer zomerklaar en kan de zomer beginnen! 

Die kleding en spullen die je niet meer wil hebben? Weggooien is zonde, je kunt veel nog op Marktplaats verkopen! Fotografeer de spullen die je te koop wil zetten (scherp, goed licht en een rustige achtergrond), schrijf aantrekkelijke teksten en laat de klanten maar komen! Bring the money! 

Weet je nog hoeveel plezier je vroeger had in knutselen? Laat de crea bea in jezelf los en ga in de weer met verf en potloden. Zet een pot thee en speel je favoriete CD van vroeger op om de middag compleet te maken. 

Is het mooi weer? Fijn! Wat dacht je van een dagje in de natuur! Maak bijvoorbeeld een boswandeling en geniet van de prachtige bomen en vogels die je ziet. Je kunt ook naar de dichtstbijzijnde kinderboerderij gaan als die open is. Wie wordt er nu niet blij van knuffelen met babygeitjes? 

Mocht het helemaal geen mooi weer zijn, dan kun je jezelf altijd nog opsluiten met films en series. Vergezeld met de nodige snacks, natuurlijk. Dit is de perfecte tijd om eindelijk eens Grey's Anatomy bij te kijken, of met Girls te beginnen. En als je The Fault In Our Stars nog niet gezien hebt dan weet je wat je te doen staat! 

Nu je toch een dagje vrij hebt, heb je ook tijd om DIY's te maken. Waarschijnlijk heb je er wel een paar op je lijstje staan die je graag wil maken, maar is het er nog niet van gekomen. Nu is de uitgelezen tijd! Girlscene heeft genoeg DIY's die je kunt doen, neem hier eens een kijkje. 

Geen zin in Koningsdag, maar wel zin om iets te doen? Ga naar een pretpark! Waarschijnlijk is het iets rustiger dan het normaal zou zijn in schoolvakanties, want iedereen is natuurlijk druk met Koningsdag. 

Je kunt ook op een andere manier een zakcentje bijverdienen met Koningsdag. De meeste mensen willen er waarschijnlijk wel op uit, dus er zijn genoeg mensen met kinderen of huisdieren die op zoek zijn naar een oppas! Best een prima manier om je bankrekening te spekken, toch? 

Verzamel al je oude tijdschriften en knip alle plaatjes uit die je mooi vindt of je inspireert. Maak hier een collage van.

Nu je even wat extra vrije tijd hebt, kun je dit ook nuttig besteden. Want het kan ook zo zijn dat je eigenlijk nog genoeg op je to do lijstje hebt staan. Maak alvast je huiswerk, betaal die rekeningen, boek een vakantie... Er zijn vast wel dingen die je nog moet doen, maar nog niet aan toe bent gekomen. 

Dat je met Koningsdag niet naar een vlooienmarkt of feest gaat, betekent niet dat je het helemaal moet missen. Blijf gewoon lekker thuis en volg Koningsdag vanaf de bank. Ideaal, je kunt je pyjama lekker aan laten en de snacks zijn binnen handbereik. En je hoeft geen euro te betalen voor de wc ;-). 

Wat ga jij doen met Koningsdag? 

Beeld: thinkstockphotos

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved