Lifestyle

Na het zien van deze bijzondere huisdieren wil jij er absoluut een

30

Onze trouwe viervoeters en de speelse haarballen zijn toch wel de meest bekende huisdieren. Sommige mensen vinden een hond of een kat niet speciaal genoeg, dus gaan zij voor een exotisch huisdier. Wat dacht je bijvoorbeeld van een egel, een biggetje of een eekhoorntje als huisdier? Lees snel verder en misschien vind jij jouw toekomstige huisdier wel...

Als je een exotisch huisdier neemt, is het ontzettend belangrijk dat je zijn leefomgeving zo goed mogelijk op het diertje afstemt. Koop dus een kooi die groot genoeg is, geef het diertje te eten wat hij normaal ook zou eten en neem twee (of meer) beestjes tegelijk als het groepsdieren zijn. Koop hem bij een goed adres en geef het diertje de liefde en rust die hij of zij nodig heeft. 

 

A Baff time #adventure! 🎶 Jack + Eliza - Hold The Line 🎶 #hedgie #hedgehog #hedgehogsofinstagram #instahedgie #weeklyfluff #bath #bathtime

Een video die is geplaatst door Meeps The Hedgehog (@hedgehogmeeps) op


Egel
Je kunt hem niet lekker over zijn stekelige vachtje aaien, maar kriebelen over hun buikje kun je natuurlijk wel. In Nederland mag je de witbuikegel als huisdier hebben. In Amerika wordt het steeds gebruikelijker om dit beestje als huisdier te hebben. 

 

#tbt to the only old pic I have saved on my new phone of babybara bath time

Een foto die is geplaatst door JoeJoe (@joejoe_the_capybara) op


Capibara
De capibara is een waterdier en ze hebben een groot zwembad nodig om te leven. In Nederland is het niet toegestaan om deze dieren als huisdier te houden. Een stel uit Las Vegas heeft een capibara genaamd Joe Joe. Meer foto's van hem zie op zijn Instagram (hierboven) en andere social media. 
 

 

Let the Oscar prep begin!🐷🏆❤️ #Bathtime #Oscars #RedCarpet #HereWeCome #SnoutSunday #PrissyAndPop

Een foto die is geplaatst door Priscilla and Poppleton💗💙 (@prissy_pig) op


Biggetje
Hoe schattig zijn de biggetjes hierboven! Het is erg leuk om een varkentje in je huis te hebben rondhobbelen, maar hier zitten natuurlijk wel regels aan gebonden waar jij je als eigenaresse aan moet houden. Kijk op deze site als je hier meer over wilt weten. 
 

 

Nothing can stop me from reaching my goals, because I know who I am and I know what I want. ❤️😘

Een foto die is geplaatst door BuBu The Chinchilla (@cute_bubu) op


Chinchilla
Een chinchilla lijkt wel een combinatie te zijn van een konijn, een rat en een cavia. Chinchillas zijn groepsdieren en dus moet je minimaal twee chinchillas tegelijk hebben. Deze diertjes knagen overal op, dus een metalen kooi is een must

 


Chinese gestreepte boomeekhoorn
Deze eekhoorn komt voor in China, Myanmar en Japan en is toegestaan in Nederland om als huisdier te houden. Hoe schattig zijn deze eekhoorntjes!

Wat is jouw droomhuisdier?

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

30 reacties

 • 27 dagen geleden Soepstengel

  Wtf. Dit is en een heel oud artikel en een artikel die je niet zou moeten plaatsen. Dit zijn geen huisdieren maar zoals jullie zelf al aangeven exotische dieren.

 • 4 jaar geleden lauraa__xo

  EN VARKENTJE

 • 4 jaar geleden lauraa__xo

  UNICORN

 • 4 jaar geleden NoMercy

  Staat de witbuikegel niet op de zwarte lijst van Dijksma? En de chinchilla mag alleen nog maar gehouden worden onder hele strenge voorwaarden toch? Ik denk niet dat we jonge meiden moeten aanmoedigen deze dieren in huis te halen.. Al helemaal niet als ze op de zwarte lijst staan.

 • 4 jaar geleden n.nienkexx

  Ik wil een eenhoorn!!

 • 4 jaar geleden Miss hipster

  Ik heb in chinchilla🙊

 • 4 jaar geleden Infinitum3

  Een egeltje of eekhoorn lijkt mij geweldig. Ik zou mij er zeker in verdiepen voordat ik zo'n huisdier zou nemen.

 • 4 jaar geleden Tesoro

  Mijn god, loop allemaal eens niet zo te bitchen. En die beesten horen natuurlijk thuis in de natuur, maar als ze gekweekt worden zijn ze het gewend om door ons mensen te worden verzorgd en zullen ze het nooit overleven als je die beestjes terug zou zetten. Het is een kwestie van jezelf goed laten informeren, heel veel lezen en vooral: vragen!! Je moet ook nog geld willen investeren voor het beestje, maar dat wil niet zeggen dat je hier in Nederland niet goed voor ze kan zorgen. Koop ze alleen vooral niet bij dierenwinkels, maar bij hobby-kwekers. Veel mensen vinden dit soort beesten 'vies' of 'eng', maar als je er goed voor zorgt zijn het lieve, tamme beestjes. Het vraagt iets meer aandacht dan een normaal huisdier en dat moet je maar net willen geven....

 • 4 jaar geleden Sanne_

  Aaaah ik wil een fennek of een biggetje!

 • 4 jaar geleden Cherri

  Ben het eens met koetje, ik houd er normaal niet van om artikels af te kraken maar zo word er een verkeerd beeld gegeven. De titel alleen al, 9 bijzondere huisdieren die je absoluut wil hebben, het gaat om (exotische) dieren niet om tassen oid. Normale huisdieren dragen al een hoop verantwoordelijkheid met zich mee laat staan exotische dieren, besides horen deze dieren niet eens in onze huisjes thuis, dit artikel promoot dit wel. Laat die vosjes en egels en chinchillas en whatever gwn lekker buiten lopen. Jammer girlscene.

 • 4 jaar geleden S'

  Deze dieren zouden geen huisdieren mogen zijn ..

 • 4 jaar geleden Louise

  @Koetje ik ben het met je eens

  Ik wil later naar Australië toe waar ik een kangoeroe wil als huisdier.

  Daar is het hartstikke normaal als je een kangoeroe hebt, omdat daar ook meer ruimte is enzo.

 • 4 jaar geleden Angela

  Mega schattig!

  Ik ben het eens met Koetje.

 • 4 jaar geleden Koetje

  Ik vind dit artikel vrij slecht. Dmv van zulke artikelen zullen mensen denken 'aahw wat schattig laten we een suger glider/ chinchilla/ ander dier nemen.' Mensen realiseren zich echter niet dat de zorg voor zo'n dier veel tijd in beslag neemt. Een chinchilla kan zelfs met een beetje geluk 20 jaar worden. Dan kan je het diertje voor nu wel leuk vinden, maar vind je dat over 10 jaar nog steeds? Dan woon je wellicht ergens anders, etc. Denk alsjeblieft goed na voordat je dieren aanschaft. Zelf heb ik woestijnratjes, echt leuke dieren en ook groepsdieren. Maar ik kom vaak bij mensen die niet weten hoe ze met zulke dieren om moeten gaan, die ze als impuls aankoop in een dierenwinkel kopen (nooit doen: altijd naar een goede hobby fokker gaan!!) en vervolgens ervan balen. Het zijn namelijk geen tamme beesten, en voor jonge kinderen ook niet geschikt want het kan nog wel eens voorkomen als ze het niet met hun maatje kunnen vinden dat ze tot bloedens toe vechten. Je moet ze áltijd met 2 houden, en zodra er een sterft een nieuwe aan koppelen wat een heel proces is. Er komen vaak mensen naar me toe voor advies over die dieren, maar lees gewoon goed in voordat je een huisdier neemt en denk goed na. Dat kan zoveel leed besparen.

 • 4 jaar geleden MamavanChloë

  Laat ze maar lekker in de natuur leven dan in een hokje! Ja er zijn ook mensen die hun hond in een bench stoppen, maar ook dat is zielig. Zo'n beestje wil vrij rond lopen. Zelf wil je ook niet in een hok opgesloten zitten en er alleen uit mag voor een uurtje per dag of voor t uitlaten. Wel heel schattig hoor...

 • 4 jaar geleden kim

  Onderste is een Aziatische grondeekhoorn (Boeroendoek).

  Heb er zelf een!

 • 4 jaar geleden Sophie

  Leuk artikel !!!!

 • 4 jaar geleden ChantalSpruijtx

  OMG♡♡♡

 • 4 jaar geleden YaoiAme

  Laat exotische dieren nou gewoon in de wilde natuur...

 • 4 jaar geleden Espérance

  Chinese gestreepte boomeekhoorn , waaaar kan je die kopen??? Zoo lieff

 • 4 jaar geleden ❝ Diligite ❞

  WATWATWAT ik wil ze allemaal XD

 • 4 jaar geleden CherryBlossom

  Nawwwwh wat lief!

 • 4 jaar geleden Louise

  IK WIL EEN KANGOEROEEE!!! ♥♥♥♥♥

 • 4 jaar geleden Mint

  Mijn nichtje heeft een heel stel chinchilla's, die beesten zijn echt nice :')

 • 4 jaar geleden Little Notes

  Ik wil eventjes een compliment geven aan Girlscene omdat ze bij elk beestje gezet hebben of ze legaal zijn en hoe je ze moet verzorgen. Scheelt een hoop (illegaal) dierenleed

 • 4 jaar geleden Anoukiee

  Awww.. zoo cutteee

 • 4 jaar geleden MizzZoë

  Too cute!

 • 4 jaar geleden Laurette

  Egel ❤❤❤

 • 4 jaar geleden Lisa Brouwer

  IN LOVEEEEE

 1. 1