Tips voor je eerste spray tan

Beauty door Renee

Daar sta je dan naakt, klaar voor je eerste spray tan. Je hebt eigenlijk geen idee wat je kunt verwachten alleen dat je naar buiten loopt alsof je een week op Ibiza bent geweest. Toch is het belangrijk om je goed voor te bereiden op spray tans zodat je zo mooi mogelijk bruin wordt. Girlscene vertelt hoe je dat doet en wat je kunt verwachten.

Waar moet je rekening mee houden als je een afspraak hebt gemaakt om een spray tan te doen? Van tevoren moet je denken aan de volgende punten:

Verwijder deodorant
Voor het beste resultaat is het beter om je oksels schoon te vegen met een reinigingsdoekje. Dan is er geen (deodorant)barrière tussen de spray tan en de huid. Als je niet zeker weet of je bij de salon een doekje krijgt kun je deze voor de zekerheid beter zelf meenemen.

Draag geen make-up
Over reinigingsdoekjes gesproken... Ga altijd je spray tan sessie in zonder make-up op. Je gezicht wordt tijdens de sessie ook gedaan en daarom is het belangrijk dat je geen gezichtsmake-up draagt.

Vermijd olie, bodylotion en parfum
Verder is het belangrijk dat je op de dag van je afspraak geen olie, bodylotion en parfum aanbrengt of sprayt op je lichaam. Wanneer je dit wel doet is de kans op oneffenheden groter.

Scrub
Daarnaast is het aan te raden om in de weken (en de dag) voor je spray tan je lichaam uitgebreid te scrubben. De lotion hecht dan beter aan de huid waardoor je langer bruin blijft. Dit geldt trouwens ook voor wanneer je buiten in de zon aan je bruine kleur werkt.

Ga voor loszittende kleding
Om vlekken te voorkomen is het aan te raden om je skinny jeans thuis te laten en loszittende kleding mee te nemen. Dan verklein je meteen de kans op vlekken in je mooie kleren!

Scheren
Als je van tevoren scheert moet je dit maximaal 48 uur voor je afspraak doen. Pas op met wondjes, want het kan zijn dat de salon hier liever niet overheen sprayt.

Tijd voor de spray tan... Wat nu?

Kleed je uit
Je krijgt het mooiste resultaat als je naakt bent tijdens de sessie. Als je dit liever niet wil krijg je disposable ondergoed dat je daarna weggooit. Je kunt er ook voor kiezen om een (donkere) bikini te dragen, maar draag dan wel een bikini die vies mag worden.

Hoe donker wil je gaan
Als het goed is word je gevraagd hoe donker je wil gaan wat kleur betreft. Leg goed uit wat je wil en wat je verwacht. Vertel ook voor welke gelegenheid je deze spray tan wil laten doen zodat hier rekening mee wordt gehouden.

Volg de instructies
Volg altijd de instructies, ook al denk je dat het er raar uitziet. Dit is allemaal om het mooiste resultaat te behalen.

Van boven naar beneden
Je kunt ervan uitgaan dat er van boven naar beneden wordt gewerkt. Meestal doen ze eerst de voorkant en daarna de achterkant, dus kijk niet raar op als je gevraagd wordt om je om te draaien. En ja, het kan nogal koud aanvoelen op de huid, maar na tien minuten is het allemaal voorbij. ;-)

Kleed je weer aan
Et voilà, zodra je droog bent kun je weer kleding aantrekken. Vergeet dus niet om donkere, loszittende kleding mee te nemen. Negeer de geur van de spray tan zoveel mogelijk, want heel lekker ruikt het in de meeste gevallen niet.

Maak geen plannen
Je hebt nog geen idee hoe de kleur uitpakt op de huid, dus het beste is om geen afspraken te maken. Stel: je moet solliciteren en de kleur is net te donker geworden, dan maak je geen goede eerste indruk, toch?

Wacht met douchen
Na 8 uur is de tan ontwikkeld, dus dat betekent dat je voor die tijd niet mag douchen of contact met water mag maken. Ga niet sporten - om zweten te voorkomen - en smeer na die tijd je iedere dag twee keer in om de kleur zo lang mogelijk te behouden. 

Heb jij wel eens een spray tan gehad? Hoe bereid jij je daarop voor?

Bron: Cosmopolitan.co.uk, Soap Treatment Store
Beeld: Thinkstock