Lifestyle

9 verrassende feiten over onze generatie

Ben jij tussen 1980 en 2000 geboren? Dan vind je het belangrijk om dichtbij jouw vrienden en familie te wonen, ben je dol op reizen en heb je geen 9 tot 5 mentaliteit. Als je je afvraagt hoe ze dit kunnen weten: dat komt doordat er onderzoek is gedaan naar onze generatie. Generatie Y, Millennials, Next Generation, hoe ze het ook willen noemen. Hier lees je meer verrassende feiten over onze generatie. Herken jij jezelf hierin?

Generatie Y, Millennials, Next Generation: als je tussen 1980 en 2000 bent geboren dan hoor je bij deze generatie. De onderzoekers zijn het er overigens nog niet over eens wat het precieze eindjaar van Generatie Y is, mede doordat er nog niet veel bekend is over onze generatie. Het is namelijk lastig om veel over ons te weten te komen, omdat nog niet iedereen aan het werk is. Toch zijn er wel een aantal dingen bekend over onze generatie:

Je bent je bewust van je omgeving
Millennials zijn goed op de hoogte van wat er speelt om hen heen. Je bent op de hoogte van het nieuws (mede dankzij handige apps als Nu.nl waardoor we het laatste nieuws ten allen tijde kunnen checken) en hierdoor weet je ook wat er speelt in de politiek en de maatschappij.

Je vindt de grootte van je netwerk belangrijk
Als je kijkt naar de vorige generatie -Generatie X- dan zie je dat zij tientallen vrienden hebt op sociale media. Maar wij hebben er honderden. Hoe meer vrienden, hoe beter geldt voor onze generatie. Door sociale media zijn we altijd op de hoogte van anderen en zijn wel 24/7 in contact met anderen.

Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit
Als je weleens hebt gesolliciteerd heb je vast wel gezien dat veel werkgevers vragen om 'geen 9 tot 5 mentaliteit'. Das mooi, want Millennials hebben dat ook helemaal niet! Vroeger was je om 5 uur klaar met werken en was je daarna ook écht klaar. De grenzen tussen werk en vrije tijd vervagen, waardoor je nu langer aan het werk bent dan vroeger.

Je bent gevoeliger voor een burn-out
Dat je geen 9 tot 5 mentaliteit hebt brengt ook risico's met zich mee. Doordat je minder vrije tijd hebt en altijd het idee hebt dat je jouw tijd moet benutten, zou je weleens te weinig rust kunnen nemen en op lange termijn een burn-out kunnen krijgen.

Je hecht veel waarde aan vrienden en familie
Oudere mensen zouden het misschien niet zeggen omdat we vrijwel altijd naar een scherm kijken, maar we hechten wel degelijk veel waarde aan vrienden en familie. We willen ze juíst graag in real life zien. Uit een onderzoek van Het Witte Huis is gebleken dat de helft van onze generatie graag in de buurt van familie en vrienden wil wonen, tegenover 40% van Generatie X en 29% van de Babyboomers.

Je vindt school en studie belangrijk
Generatie Y is hoger opgeleid dan de voorgaande generaties. School en studie zijn heel belangrijk. Vroeger stopten mensen veel makkelijker met school dan nu. Dat komt ook doordat (voor het leenstelsel) het tegenwoordig makkelijker en goedkoper is om naar school te gaan en te studeren.

Je kan niet zonder je telefoon
Er is bijna geen moment dat je jouw telefoon niet bij je hebt. Je neemt 'm nog net niet mee naar de wc (oké, misschien wel). Een onderzoek van Zipcar bevestigt dat wij niet zonder onze telefoon kunnen. 65% van de Millennials geeft aan dat het kwijtraken van hun telefoon een negatiever effect op hun dagelijks leven zou hebben dan het kwijtraken van hun auto.

Je neemt initiatief
Als je een goed idee hebt, dan ben je niet bang om daar iets mee te doen. Millennials zien kansen en beginnen liever als zelfstandige dan dat ze wachten tot er iets gebeurt.

Je houdt van reizen (of wil dat nog graag doen)
Geen enkele generatie als onze generatie wil zoveel mogelijk van de wereld zien als wij. Millennials reizen op jonge leeftijd. We vinden het belangrijk om verschillende culturen mee te maken en landen te ontdekken.

Herken jij jezelf in de feiten?

Bron: danschawbel, refinery29, npr.org
Beeld: thinkstockphotos

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved