Lifestyle

Leuke manieren om je moeder te verrassen op Moederdag

Moederdag is in zicht en velen vragen zich af hoe zit dit jaar hun moeder eens gaan verrassen… Uiteraard wil je wel iets leuks hebben voor de belangrijkste persoon in je leven, maar misschien heb je niet het budget om haar alles te geven wat ze maar wil hebben. Daarom heeft Girlscene leuke en betaalbare dingen op een rij gezet waar je je moeder heel blij mee maakt.

Maak een fotoalbum
Misschien plakte je moeder vroeger foto's van jou in een album zodat je het later kan terugkijken. Maar nu ben je ouder en wordt deze traditie niet meer in stand gehouden… Dus wat dacht je ervan om de rollen om te draaien en voor haar een fotoalbum in elkaar te zetten? Het is trouwens geen probleem als je het boek niet vol kunt plakken, want dan heb je nog genoeg ruimte voor nieuwe foto's die je in de toekomst maakt. 

Memory box
Vind je een fotoalbum niet helemaal geschikt? Dan kun je ook een memory box maken. Koop een mooie doos en doe daar leuke foto's in waar jullie goede herinneringen aan hebben. Het hoeven trouwens niet per se alleen foto's te zijn, want je kunt bijvoorbeeld ook een lief briefje of oude kaartjes van een musical waar jullie zijn geweest erbij stoppen. Doe er een mooie strik om en klaar!

Bonnenboekje
Een gratis maar leuk cadeau is een bonnenboekje. Vooral als je creatief bent kun je hier goed je ei in kwijt! Maak een boekje met verschillende bonnen die je moeder op elk gewenst tijdstip kan inleveren. Voorbeelden van bonnen zijn:
– hond uitlaten
– strandwandeling maken
– schouders masseren
– badkamer schoonmaken
– was draaien
– koffie drinken bij haar favoriete koffietentje
– dagje winkelen
– maaltijd koken
– ontbijt op bed

Kook een drie gangen maaltijd
Iedere moeder kan het waarderen als haar dochter een lekkere maaltijd voor haar op tafel zit. Misschien doe je dit elke week al, dus dan is Moederdag een mooie gelegenheid om flink uit te pakken. Maak een heerlijk drie gangen menu (inclusief menukaart) en zet verse bloemen en wat kaarsen op tafel voor een gezellige sfeer… Succes gegarandeerd.

Maak het huis schoon
Je maakt je moeder al blij met de kleinste gebaren. De gedachte telt, toch? Neem daarom op eigen initiatief het huis onder handen zodat je moeder wakker wordt in een fris huis. Daar is ze vast blij mee! 

Maak haar to-do list af
Weet je dat je moeder veel op haar bordje heeft liggen waardoor ze niet de tijd krijgt om te ontspannen? Maak dan haar to-do list af. Wie weet moeten er nog boodschappen gedaan worden of hebben de planten nog water nodig. 

Ga iets speciaals doen
Dit is voor de meiden die meer te besteden hebben. Verras je moeder met Moederdag met een speciaal cadeau waarvan je weet dat ze het super leuk vindt. Denk bijvoorbeeld aan kaartjes voor een musical of theatervoorstelling die ze graag wil zien. Moederdag is een perfecte dag om je moeder iets te geven wat ze niet voor zichzelf zou kopen. 

Koop plantjes voor in de tuin
Kan de tuin een opknapbeurt gebruiken? Koop dan leuke planten en bloemen voor in de tuin! De prijs hiervan loopt vaak erg op, dus dit is een goed cadeau om te delen met broers, zussen en je vader. Nog beter is als je natuurlijk deze planten en bloemen zelf in de tuin zet voor je moeder. 

Bestel iets op Etsy
Etsy is de creatieve Marktplaats waar je de leukste zelfgemaakte cadeautjes scoort voor je moeder. Van sieraden tot telefoonhoesjes! Het voordeel is dat je voor de meeste producten niet veel geld kwijt bent, dus er is altijd wel een cadeautje dat goed binnen je budget past. 

Make & Bake chocoladekoekjes €4

Make & Bake chocoladekoekjes
Dit is een geweldige uitvinding van HEMA: make & bake chocoladekoekjes. Je betaalt vier euro voor een pot met de ingrediënten waarmee je de allerlekkerste koekjes maakt. Op die manier hoeft je moeder alleen nog maar de natte ingrediënten erbij te doen. Uiteraard kun je dit cadeau ook zelf maken door een pot te kopen en de ingrediënten erin te doen. 

DIY scrub
Maak zelf een fijne lichaamsscrub voor je moeder om cadeau te geven. Koop bij Xenos een (glazen) pot die je goed kunt afsluiten en haal vervolgens de ingrediënten voor de scrub in huis. In dit artikel lees je wat je allemaal nodig hebt hiervoor.

DIY fotolijstje met foto
Fleur een oud fotolijstje op met tape of verf en leef je uit op een mooi patroon. Je kunt trouwens ook een spuitbus gebruiken als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een metallic finish. Stop er vervolgens een mooie foto van jullie samen in. Blijer maak je je moeder niet! 

Wat geef jij voor Moederdag?

Must reads 👀