Beauty

Maak je voeten zomerklaar!

4

Meiden, we kunnen er niet meer omheen. Het is tijd om je mooiste sandalen uit de kast te trekken, want het laarzen-weer is officieel voorbij! De gedachte aan voeten in het zand - of in dit geval in een paar open schoenen - is heel fijn, totdat die gedachte abrupt verstoord wordt omdat jouw voeten nog helemaal niet zomerklaar zijn. Gelukkig vertelt Girlscene hoe je dit snel voor elkaar krijgt.

Het is nu eenmaal zo dat voeten tijdens de winter vaak niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Zonde, want dat betekent dat je erg je best moet doen om je voeten toonbaar te maken zodra de zon flink gaat schijnen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je je voeten snel zomerklaar maakt!

Oude nagellak verwijderen
Laten we beginnen bij het begin: het verwijderen van de nagellak die nog (half) op je teennagels zit. Kom je er nu achter dat je nagels verkleurd zijn? Lees dan dit artikel terug om te zien wat je daartegen doet.

Voetenbad
Vervolgens is het tijd om je voeten te weken in een warm bad. Gooi er een bruisbal of tablet bij die je huid verzorgd achterlaat. Je kunt eventueel een paar druppels tea tree aan het water toevoegen voor de ontsmettende werking. Daarna is het tijd om je voeten te wassen met een washand. Vergeet de huid tussen de tenen niet! 

Scrubben
Je bent toch bezig in het voetenbad, dus pak er meteen een scrub bij om de dode huidcellen te verwijderen. Je merkt dat na het scrubben je voeten een stuk zachter en frisser aanvoelen. Gebruik het liefste een speciale voetenscrub en gebruik eventueel een scrubhandschoen voor een hardcore scrubsessie. Spoel vervolgens je voeten af en dep droog. Tip: als je deze zomer veel tijd op het strand doorbrengt kun je het zand gebruiken om je voeten tussendoor te scrubben.

Nagelriemen terugduwen
Je voeten voelen vast een stuk beter aan na het voetenbad. Op dit moment kun je ook meteen gebruik maken van het feit dat de huid een stuk zachter aanvoelt. Duw daarom je nagelriemen terug met een bokkenpootje zodat je straks meer ruimte hebt op het nagelbed om je nagels te lakken.


Eelt en kloven

Nu kun je met een schoon canvas werken. Tijd om de grootste zorg van veel meiden aan te pakken! Eelt en kloven zijn menselijk, maar niet het mooiste gezicht als je je blote voeten laat zien. Verzorg de kloven en gebruik een grove voetvijl om de eelt weg te vijlen. Pas op dat je niet te hard van stapel loopt, want het is niet de bedoeling om je voeten en je huid te beschadigen met de vijl.


Voetencrème aanbrengen

Het meeste werk is gedaan! Toch kunnen je voeten extra liefde gebruiken in de vorm van een voetencrème. Je hielen worden dan super zacht en je voeten voelen hierna heel verzorgd aan. Tip: breng elke avond voetencrème aan om je voeten de hele zomer mooi te houden.

Op de foto zie je Weleda voetbalsem voor branderige en vermoeide voeten (€9,99 voor 75 ml).

Teennagels lakken
Tot slot rest er nog maar één taak: je nagels voorzien van een mooi lakje. Kies een kleur die bij jou past. Misschien houd je van naturelle nagels of misschien houd je juist van een lekkere neonkleur op je tenen. Alles is mogelijk natuurlijk! Maar first things first, breng een basecoat aan. Dit voorkomt dat je nagels verkleuren door de nagellak, vooral als je een felle kleur draagt. Als de basecoat opgedroogd is kun je aan de slag gaan met twee laagjes van je favoriete kleur om vervolgens te eindigen met een een topcoat zodat de nagellak langer mooi blijft zitten. Breng tot slot nog een nagelriemolie aan om de nagelriemen te verzorgen et voilà... Zomerproof voeten!


Tegenwoordig wordt het steeds makkelijker om je voeten goed te verzorgen! Er zijn verschillende apparaten op de markt die je een handje helpen bij je voetverzorgingsritueel. De nieuwste gadget is de Clarisonic Pedi die belooft om je tien keer gladdere voeten te geven dan wanneer je handmatig te werk gaat. Dat klinkt goed, maar er staat wel een flink prijskaartje tegenover. Voor €199 is het apparaat voor jou en daarbij krijg je dus de borstel, een buffing brush head en smoothing disc, foot renewing peel (zie foto) en een exfoliant plus voetenbalsem. Girlscene is in ieder geval fan van Clarisonic - zoals je hier kunt lezen -, maar als dit te prijzig voor je is kun je ook in de drogisterij kijken voor goedkopere opties. :-)

Hoe maak jij je voeten zomerklaar?

Bron: Thinkstock

LOVE dit artikel
13 meiden hebben deze blog geloved