12 tips hoe je met een introverte of verlegen jongen kunt praten

Lifestyle door Anouk

Heb je een crush op een wat stillere, introverte jongen en wil je hem graag beter leren kennen? Als jij geen introvert persoon bent maar extravert, dan kan het zijn dat je in eerste instantie niet denkt dat jullie klikken. Een introvert persoon en een extravert persoon verschillen heel erg veel. Je kunt dingen anders interpreteren van elkaar en hierdoor kan miscommunicatie ontstaan. Girlscene zet voor jou 12 tips op een rij hoe je kunt praten met een introverte jongen. 

♥ Stel hem vragen
Als je iets onderneemt met een introverte jongen, stel hem dan vragen over wat hij leuk vindt en waar zijn interesses liggen. Houdt hij bijvoorbeeld van gamen, vraag dan bijvoorbeeld wat zijn favoriete spel is. Is de jongen erg verlegen en weet je niet zo goed wat je moet doen? Verlegen mensen vinden het over het algemeen lastig om het gesprek te beginnen. Begin daarom het gesprek zelf met simpele vragen en probeer hem rustig uit de tent te lokken.

♥ Neem hem niet mee naar groepsdingen
Over het algemeen zal een introverte jongen het niet leuk vinden dat je hem meeneemt naar een plek waar veel mensen zijn die hij niet kent. Neem hem dus niet mee naar een concert met 10 vrienden van jou die hij nog niet kent. Als je een crush hebt op een introverte jongen en je neemt hem mee naar een feestje, laat hem dan niet aan zijn lot over. Hij gaat waarschijnlijk niet uit zichzelf met andere mensen praten, maar wat meer op de achtergrond staan. Vraag aan hem wat hij wil en probeer hem erbij te betrekken.

♥ Begrijp dat hij tijd voor zichzelf nodig heeft
Sommige jongens zijn sociale introverte mensen, dat betekent dat hij het wel erg leuk vindt om bij mensen te zijn en leuke dingen te doen, maar ook zijn eigen tijd nodig heeft. Hij wil zijn batterij weer opladen door zijn eigen ding te doen. In een relatie kan dit best lastig zijn, vooral als je niet begrijpt waarom hij even alleen wil zijn. Belangrijk is dat je hem die tijd wel gunt, want hierdoor laat je hem in zijn waarde. Het ligt niet aan jou, hij moet gewoon even alleen zijn.

♥ Vraag hem niet telkens of er wat is
Dat hij stil is wil niet zeggen dat hij niet geniet. Vraag dus niet aan hem wat er is als je merkt dat hij stiller is, want dit vindt hij misschien heel irritant. Sommige introverte jongens vinden het moeilijk om uit zichzelf te praten en al helemaal over iets waar ze mee zitten. Een tip is: geef het goede voorbeeld. Als jij serieus begint te praten over iets waar je mee zit, kan hem dit helpen om ook over zijn gevoelens te praten met jou.

♥ Praat met hem over dingen die hij leuk vindt
Sommige introverte jongens komen helemaal los als je met hen praat over iets wat ze erg leuk vinden. Weet je dat die jongen waar jij een oogje op hebt bijvoorbeeld erg van geschiedenis houdt, stel hem vragen hierover en je zult merken dat hij enthousiaster zal gaan praten. Probeer iets te vinden wat zowel jij als hij leuk vindt en praat hier samen over. Hierdoor kan hij uit zijn schulp kruipen en in de toekomst vaker met je praten.♥ Leer hem kennen alleen
Zoals al eerder gezegd: introverte jongens houden niet van grote groepen met onbekende mensen. Als hij geïnteresseerd is in jou vindt hij het fijn om je te leren kennen op rustigere plek met bijvoorbeeld een paar vrienden, vriendinnen of alleen met jou. Hij voelt zich meer op zijn gemak op een plek waar niet al te veel mensen zijn. Maak hier gebruik van als je hem echt goed wilt leren kennen.

♥ Leer je eigen ding te doen wanneer jullie samen zijn
Introverte jongens vinden het fijn om hun eigen ding te doen, maar ook om samen te zijn met vrienden of met jou. Als jullie een relatie hebben, zou het kunnen dat samenzijn er in zijn ideale wereld zo uitziet: hij kijkt een filmpje op de bank en jij leest een boek. Jullie doen allebei je eigen ding, maar zijn toch samen. Dit is heel belangrijk om te weten als je bijvoorbeeld aan het daten bent of een relatie hebt met een introverte jongen.

♥ Wees rustig
Probeer de introverte jongen niet tot iets te forceren wat hij niet wil. Bijvoorbeeld meegaan naar een groot familiefeest van jouw familie, terwijl je hem nog maar een paar weken kent. Introverte mensen willen natuurlijk ook contact hebben, maar bij hen duurt het over het algemeen wat langer voordat ze helemaal op hun gemak zijn bij nieuwe mensen. Het is belangrijk dat de introverte jongen jou kan vertrouwen, dus als hij iets persoonlijks met jou gedeeld heeft, vertel dit niet door aan anderen. Doe rustig aan met de introverte jongen.

♥ Luister echt wanneer hij praat
Introverte en verlegen jongens vinden het moeilijk om als eerste over diepe gevoelens te praten. Als jij dit minder moeilijk vindt, begin dan met praten en wie weet komt hij hierdoor ook los. Als hij begint te praten over iets wat hem raakt en bezighoudt, luister dan echt naar hem. Geef hem bevestiging. Hierdoor kan hij het gevoel krijgen dat hij jou echt kan vertrouwen wat jullie band beter kan maken.

♥ Leer hoe je samen tijd alleen kunt hebben
Zoals al eerder gezegd, de introverte jongen heeft veel tijd voor zichzelf nodig. De meeste introverte jongens houden ook van stilte. Spendeer daarom ook tijd samen zonder te praten. Er bestaat zoiets als een goede stilte, geen awkward stilte. Waarschijnlijk zal dit even wennen zijn voor je, maar je kunt hem niet forceren om met jou in gesprek te gaan.

♥ Forceer geen gesprekken
Valt er een lange tijd een stilte en vind jij dit ongemakkelijk? De introverte jongen vindt het waarschijnlijk niet awkward, dus maak je hier niet te druk over. Forceer geen gesprekken die gaan over niets om toch maar aan het praten te zijn. Hij heeft dit door en dit vindt hij juist ongemakkelijk.

♥ Laat hem de eerste stap zetten
Als je merkt dat de introverte jongen jou leuk vindt moet je hem de eerste stap laten zetten. Hij vindt dit lastig, maar ziet dit meestal wel als een uitdaging. De meeste introverte jongens houden niet van small talk en gaan recht op hun doel af. Dit kan een beetje intimiderend zijn als je dit niet verwacht van hem. Introverte jongens willen over het algemeen niet geforceerd worden iets te doen. Laat ze in hun waarde maar probeer hen ook duidelijk te maken wat jij wilt. 

Hoe ga jij om met introverte jongens?

Bron: Gurl.com
Beeld: Thinkstock