Real life

Heftig: meisje overleed bijna door het drinken van energiedrank

dood-energiedrank

Als je een avondje niet zo goed hebt geslapen en nog een lange dag voor de boeg hebt dan willen we weleens een energiedrankje pakken. En tijdens het stappen is het drankje ook ideaal, zo houd je de avond weer een paar uurtjes langer vol! Maar het drankje werd de 19-jarige Jayde Dinsdale bijna fataal. Dit is hoe gevaarlijk energiedrank kan zijn.

Energiedrank

Energiedrank is razend populair, vooral onder jongeren. Je krijgt er een energieboost van en het is nog lekker ook! Maar er komen steeds meer verhalen in het nieuws over hoe gevaarlijk energiedrank kan zijn. De hoeveelheid cafeïne die in het drankje zit kan namelijk grote gevolgen hebben, dat weet ook de 19-jarige Jayde uit Somerset, Engeland. Dit meisje ging namelijk bijna dood door het drinken van energiedrank.

Wat een gezellig stapavondje moest worden, eindigde in een drama. Jayde dronk tijdens de avond tien Jägerbombs (Red Bull gecombineerd met Jägermeister). Toen ze het wel mooi vond geweest, ging de tiener naar huis om vervolgens haar roes uit te slapen. Maar toen de alcohol uitwerkte, ging haar hartslag ineens als een razende omhoog. De cafeïne had haar lichaam namelijk nog niet verlaten.

Ernstige gevolgen

Jayde was aan het praten met haar moeder Natalie terwijl ze haar gezicht waste. En toen gebeurde het. De tiener stortte in elkaar en kreeg een hartaanval. Haar ouders moesten doodsbang toekijken hoe hun dochter bijna doodging op de badkamervloer. Ze had nauwelijks hartslag en sloeg paars uit. Jayde werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en daar kreeg ze nog twee hartaanvallen.

Het meisje heeft geluk dat ze de avond nog na kan vertellen, want zij ging door de ernstige gevolgen bijna dood door het drinken van de energiedrank. Niemand had verwacht dat energiedrankjes zó gevaarlijk konden zijn. Doordat de alcohol was uitgewerkt (alcohol vertraagt het hart) en de cafeïne niet, werd de hartslag van Jayde skyhigh. Hierdoor kreeg ze drie hartaanvallen en ging ze bijna dood. Nu heeft de tiener een defibrillator om haar hartritme een schok te kunnen geven als het weer fout gaat.

Lees ook: 
Heftig verhaal: ‘Door déze pillen kwam ik erachter dat mijn man vreemdging’

‘Ik hoop dat mensen twee keer nadenken’

Jayde heeft haar lesje geleerd en wil nu andere tieners bewust maken van de gevaren van energiedrank. “Ik vind het geen goede zaak dat energiedrank wordt verkocht. Mensen hebben geen idee hoeveel cafeïne erin zit en hoe gevaarlijk het kan zijn. Ik hoop dat mensen twee keer nadenken voordat ze energiedrank drinken, ze kunnen dodelijk zijn”, vertelt Jayde in een interview met Daily Mirror.

Beeld: Pinterest