ASMR om bij in slaap te vallen: 15 video's op een rij

Lifestyle door Redactie

ASMR wordt steeds bekender in Nederland! Het is namelijk een perfect middel om even totaal te ontspannen of zelfs om mee in slaap te vallen. Eerder kon je al kennis maken met het begrip ASMR in een artikel op Girlscene en in dit artikel zie je de beste video's om compleet zen te worden en zelfs in slaap te vallen met ASMR. Kijk maar mee!

Wat is ASMR?
Voor wie het ASMR-artikel niet heeft gelezen en geen idee heeft wat het überhaupt is... ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Respons. Op YouTube vind je deze speciale video's waarin zacht gesproken of gefluisterd wordt en waarbij het enige doel is om de kijker te laten ontspannen en de kijker te triggeren. De combinatie van zacht spreken of fluisteren en bepaalde bewegingen en geluiden, geven je namelijk tintelingen op je hoofd of zelfs over je hele lichaam. De term braingasm is hierbij van toepassing! Dat is dus ASMR in het kort. 

Voor wie is ASMR?
Dit werkt niet voor iedereen, maar wanneer je ervoor openstaat en de onderstaande video's bekijkt, is de kans groot dat jij ook het gevoel ervaart. Het klinkt wat zweverig - vandaar dat veel meiden hier niks mee hebben - maar toch is het een heel fijne manier om te ontspannen met ASMR video's. Sterker nog, je kunt erdoor in slaap vallen. Erg handig voor nachten wanneer je maar niet in slaap komt. Wanneer je een ASMR video afspeelt, val je door het zachte praten in de video als een blok in (diepe) slaap en word je niet meer wakker totdat de wekker gaat. Dat klinkt best wel lekker, toch? Lees hier nog andere tips, zodat je snel in slaap valt. 

Soorten ASMR
Niet iedere 'ASMRtist', zoals deze videomakers heten, laat jou ontspannen of triggeren. Het is daarom belangrijk dat je weet welke dingen dit effect op jou hebben, zoals fluisteren, knisperen of kreukelen van bepaalde materialen en het tikken op objecten... Er zijn ontelbaar veel triggers. De volgende video's zijn in ieder geval wel de moeite waard als je van ASMR houdt en bevatten veel triggers voor de ultieme braingasm. Are you ready for ASMR?

GentleWhispering
GentleWhispering is een echte pro als het op ASMR aankomt. Haar fijne stem en zachte bewegingen laten veel mensen ontspannen door haar ASMR video's. 


 

Brain Tingles
BrainTingles is een Nederlandse ASMRtist die minder bekend is dan GentleWhispering. Dat betekent overigens niet dat ze minder fijne ASMR video's heeft. Bekijk ze en geniet ervan. 

TheWaterWhispers
Ilse van TheWaterWhispers is een Nederlandse vrouw die ASMR video's maakt en in Canada woont. Ze behoort tot de grotere ASMRtist op YouTube, mede dankzij haar goede video's.


 


Heather Feather
Heather Feather is zeker een kanaal waar je op moet abonneren als je hiervan houdt. Heather Feather experimenteert veel met haar ASMR video's, waardoor er voor iedereen wel een goede video tussenzit.


WhispersUnicorn
Op het kanaal van WhispersUnicorn zie je meer girly ASMR video's. Denk aan video's over LUSH roleplay, eten en 'What's in my purse?'. Je vindt daarom veel video's die met uiterlijke verzorging te maken hebben.


 


Krijg je er geen genoeg van? Bekijk hier dan nog extreme ASMR video's. 

Beeld: iStock | Bron: YouTube