Er komen multiculturele emoji: yay or nay?

Lifestyle door Emma

Gaat er een dag voorbij dat je geen emoji gebruikt? De klappende handjes, de hartjes, de poep emoji: we zijn er dol op. Toch is er behoorlijk wat kritiek op de emoji. De poppetjes zouden niet multicultureel genoeg zijn, de meesten zijn namelijk blank. Dat is binnenkort verleden tijd. Apple maakt in de volgende versie van iOS emoji met verschillende huidskleuren beschikbaar. Yay or nay? 

Apple komt met multiculturele emoji, dat melden Yahoo en CNN. Geselecteerde techneuten mochten de beta versie van iOS en OS X alvast testen en deelden foto's van de multiculturele emoji op internet. Jep, er komen emoji met verschillende huidskleuren! 

Vorig jaar beloofde Apple om iets te doen aan de diversiteit van de emoji na veel kritiek. Er werden duizenden handtekeningen opgehaald om de multiculturele emoji te introduceren. Afgezien van de getinte man met tulband en de Aziatische man met hoedje, zijn alle poppetjes blank. Nu komt Apple de belofte na. 
Door de update kun je de emoji die mensen voorstellen een kleurtje geven. Dit kun je doen door op de emoji te tappen, waardoor er een huidskleursector verschijnt en je het poppetje de gewenste huidskleur kan geven. Zelfs de opgestoken duim en de Kerstman zullen beschikbaar zijn in verschillende versies! In totaal zijn er ongeveer 300 nieuwe emoji toegevoegd. Dit is zeker een stap in de goede richting, maar als je het aan ons vraagt ontbreken deze emoji nog ;-). 

Nog meer nieuws: in de volgende versie van iOS kan Siri ook in het Nederlands aangestuurd worden! De nieuwe versie (iOS 8.3) zal aan het einde van het jaar beschikbaar worden voor iedereen. 

Wat vind jij ervan dat er multiculturele emoji komen: yay or nay? 

Bron: z24, thenextweb
Beeld