Spelletjes voor een hilarische game night

Lifestyle door Marjolein

Iedereen herkent vast nog wel die saaie avondjes: in de bios draait geen leuke film, de nieuwste aflevering van je favo serie staat nog niet online of je hebt de ingrediënten niet in huis om iets lekkers te gaan bakken. What to do, what to do.. Gewoon een oldskool spelletjesavond houden natuurlijk! Heb jij je vroeger ooit verveeld tijdens Monopoly of Twister? Vast niet! Girlscene heeft voor jou de leukste spelletjes verzameld waarmee jij een hilarische avond tegemoet gaat.

Twister
Als iets jeugdsentiment is, dan is het Twister wel. Vroeger was je hier uren zoet mee op verjaardagsfeestjes. Maar heb je wel eens bedacht dat Twister nu misschien nog wel net zo leuk is? En natuurlijk ook een manier om je secret crush eens van dichtbij te bekijken ;-).

Wie ben ik?Nog zo'n spelletje dat je vroeger waarschijnlijk ook al eens speelde. Toen moest je de bordjes nog omtikken, maar tegenwoordig kan het iets moderner met de vernieuwde versie van ' Wie Ben Ik?'. Als je voor de budget variant wil gaan kun je ook gewoon briefjes op elkaars hoofd plakken!

Lingo
Mis jij Lingo ook zo erg? Met de nieuwe versie van Lingo kun je grabbelen in de bak om de juiste ballen eruit te vissen, just like old times. Eén minpuntje in vergelijking met de tv-show: Lucille is er niet bij om je van commentaar te voorzien..

Wie is de Mol?Voor de echte Wie is de Mol liefhebbers is er naast het Mollenboekje zelfs een bordspel. Dus als je na de afleveringen nog niet genoeg hebt gehad, kun je gewoon doorgaan met je eigen Mollenspel. 

Beer pongIn Amerika is Beer Pong hét spel onder studenten. Wanneer de persoon tegenover je het balletje in jouw beker gooit, moet jij die beker bier opdrinken. Niet zo'n bierliefhebber of nog geen 18? Je kan het bier natuurlijk ook vervangen door een ander drankje.

Zeg geen ja, zeg geen neeDe titel legt eigenlijk het hele spel al uit, je mag geen 'ja' en geen 'nee' zeggen op de vragen die je gesteld worden. Het lijkt zo makkelijk, maar vergis je niet. Je herkent het spel misschien uit het programma 'Ik hou van Holland', en zelfs daar komt bijna geen BN-er er goed vanaf. 

De Kolonisten van CatanDe Kolonisten van Catan duurt even om onder de knie te krijgen, maar wanneer je het eenmaal snapt kun je er avonden mee vullen. Verwacht niet dat je na een uurtje al klaar bent, want als je eenmaal bezig bent kun je bijna niet meer stoppen!

Bedankt voor de tip Sandra!

Kende jij deze spellen al? Wat is jouw favoriete spel?