News

Maak kennis met Julia Vins: de ‘Muscle Barbie’

Met het gezicht van een porseleinen pop of een Barbie lijkt Julia Vins op een heel normale girly girl. Maar als je vervolgens naar beneden kijkt weet je pas echt met wie je te maken hebt. Met een lichaam als de Hulk kun je niet spotten met Julia. Ondanks dat ze slechts 18 jaar oud is, is ze een serieuze powerlifter. Dit meisje kan maar liefst 180 kilo deadliften. Wauw.

Maak kennis met Julia Vins, oftewel Muscle Barbie. Met dit meisje valt niet te spotten, want ondanks haar lieve gezicht en verzorgde uiterlijk heeft ze kracht in zich zitten. Heel veel kracht. Sommige meisjes hebben al moeite met het openen van een pot appelmoes, maar dat is voor haar geen probleem. In de sportschool kan zij namelijk 180 (!) kilo deadliften. Even ter vergelijking, dat is ongeveer evenveel als een leeuw. 

Mede in thuisland Rusland heeft Julia veel naamsbekendheid gekregen. Zo volgen bijna 30.000 mensen haar op Instagram! Uiteraard heeft ze daar zelf voor gewerkt, want als je drie wereldrecords powerliften op 18-jarige leeftijd op je naam mag schrijven ben je zeker goed bezig met je sport. Dat betekent overigens niet dat alle mannen vol bewondering naar haar kijken. Volgens Julia zijn sommigen namelijk jaloers over hoe atletisch ze is als ze negatief over haar praten. Maar haar doel is sinds haar 15e om spieren te kweken en zo te zien laat ze zich niet tegenhouden door de mening van mannen! Kijk maar mee.

Wat vind jij van 'Muscle Barbie'? Had je verwacht dat ze zoveel kilo kon deadliften?

Bron: Daily Mail
Beeld: Instagram