Nagels lakken voor dummies

Beauty door Marjolein

Trillende handjes, geen geduld, gescheurde nagels.. Soms zit het er gewoon even niet in om je nagels fatsoenlijk te lakken. Waarschijnlijk heeft iedereen het wel eens meegemaakt, je nagellak zit voor de verandering een keer helemaal perfect. En dan slaat het noodlot toe, je raakt met de nagels per ongeluk iets aan en je geeft het op. Alles gaat eraf. Girlscene geeft tips waardoor iedereen nagellak aan kan brengen als een pro.

Door trillende handen en uitschieters eindigt de nagellak weleens op je nagelriemen. Natuurlijk kun je als je klaar bent de nagellak nog wel van je nagelriemen verwijderen, maar echt netjes zal het waarschijnlijk niet meer worden. Voortaan hoef je het niet meer achteraf te corrigeren, maar kun je het vooraf vermijden. Door een laagje Vaseline of Labello aan te brengen op je nagelriemen kun je de nagellak hierna er makkelijk afvegen. Nagellak hecht zich niet aan Vaseline, dus je hebt geen nagellakremover nodig om het eraf te halen. Let wel op dat de Vaseline van tevoren niet op je nagel komt, want dan hecht de nagellak ook niet meer aan je nagel.Als er toch wat nagellak op plekjes is gekomen waar het niet hoor te zitten, kun je dit weg halen met een kwastje. Een wattenstaafje ligt meer voor de hand, maar dit is eigenlijk te grof om kleine foutjes weg te werken. Door bijvoorbeeld het kwastje van een oude eyeliner te gebruiken kun je heel precies te werk gaan. Om de kleine foutjes weg te krijgen kun je beter een nagellakremover met aceton gebruiken. Deze is krachtiger dan een nagellakremover zonder aceton, hierdoor hoef je maar één of twee keer met het kwastje over de foutjes heen te gaan. Wanneer je een hele nagel schoon wilt maken kun je beter nagellakremover zonder aceton gebruiken, hierdoor drogen je nagels minder erg uit. Als je toch een gebroken of gescheurde nagel hebt kun je hier lezen hoe je dat kunt oplossen.

Je geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld tijdens het lakken van je nagels. Want als iets een mooie manicure kan verpesten is het tijdnood. Er zijn verschillende manieren om je nagels sneller te laten drogen. Wat we allemaal wel eens doen is in de haast met onze handen wapperen, het doet eigenlijk helemaal niets behalve het risico vergroten dat je nagellak beschadigt. Wat beter helpt is je nagels een minuut laten drogen en daarna in een bakje met ijswater houden. Hierna kun je nog een laagje olie(nagelriemolie, olijfolie, kokosolie etc.) over je nagels aanbrengen, dit is een laagje extra bescherming. Als je deze opties niet ziet zitten, kun je ook kiezen voor druppels die je nagellak sneller laten drogen zoals Essence Express Dry Nail Drops, deze is voor €1,99 te koop.Is de nagellak beschadigd terwijl je nagels nog nat zijn? Het is niet nodig om alles er af te halen, door met je vingertopje in de nagellakremover te gaan en zachtjes het op beschadigde stukje te deppen wordt het weer één geheel. Je zal het vast wel herkennen, je bent bezig met het laatste laagje nagellak en dan gaat er wat mis... Normaal gesproken haal je alles er dan van af, maar dat is helemaal niet nodig. Door een oud kwastje in nagellakremover te dopen en zachtjes over het bovenste laagje heen te gaan, veeg je het bovenste laagje uit. Hierdoor zie je niks meer van de beschadiging. 

Een french manicure is al helemaal een onmogelijke opgave voor de meeste nagellak noobs. Door de speciale guide tips van Essence te gebruiken kan het bijna niet mis gaan. Een andere manier is door met een kwastje en wat nagellakremover een perfecte tip te maken, in dit artikel lees je hoe je dat kunt doen.

Lukt het met deze tips nog niet om je nagels fatsoenlijk te lakken? Misschien is een gellak dan meer iets voor jou, deze kun je bij een nagelstudio aan laten brengen waar ze de gellak uitharden met een UV-lamp. Maar sinds kort kun je ook thuis aan de slag met gellak zonder UV-lamp. Een gellak blijt tot wel twee weken zitten waardoor je jouw nagels veel minder vaak hoeft te lakken. In een vorig artikel lees je wat Renée van de gellak van Sally Hansen vindt. Deze gellak is te koop bij bol.com voor €11,99.

Vind jij het ook zo'n klus om je nagels te lakken? Welke tips & tricks gebruik jij?

Bron I Bron I Bron